„Cârnați din topor din Vâlcea” devine al XV-lea produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european
În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat marți, 11 noiembrie 2025, Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2025/2259 al Comisiei din 04 noiembrie 2025 de înregistrare a unei denumiri în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP), „Cârnați din topor din Vâlcea – IGP”.
Astfel, celor 14 produse românești recunoscute și înregistrate la nivel european li s-a alăturat, de astăzi, cea de a 15-a denumire: ”Cârnați din topor din Vâlcea” – IGP.
Reamintim cele 14
Risipa alimentară - mâncare aruncată la gunoi
Ziua Internațională de conștientizare a pierderilor și risipei alimentare, marcată în fiecare an pe 29 septembrie, aduce în prim-plan la cea de a șasea ediție, ,,Reducerea pierderilor și risipei alimentare – Acțiuni pentru transformarea sistemelor alimentare”.
Este subliniată necesitatea extinderii eforturilor tuturor pentru prevenirea și reducerea risipei alimntare, fenomen care reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale societății moderne în care ar trebui să se implice, pe lângă
Telemeaua de Sibiu - pe placul chinezilor
Cu prilejul recentei Expoziții de produse cu Indicație geografică desfășurată la Beijing, România a expus, în propriul Pavilion, aproape 20 de produse cu recunoaștere de Indicație geografică protejată, sau în curs de recunoaștere ca Indicații geografice protejate ce s-au dovedit a fi pe placul vizitatorilor.
Dintre acestea, în cadrul unei ceremonii de premiere a produselor europene, Telemeaua de Sibiu a fost unul dintre cele 10 produse ce a obținut un premiu de apreciere și recunoaștere a
produse lactate, lactate, indicatie geografica protejata, Telemea de Sibiu
Amenzi în valoare de 6.329.720 de lei aplicate de ANSVSA unităților de alimentație publică de pe litoral în sezonul estival
În perioada 01 iunie – 08 septembrie 2025, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul Comandamentului Sezon Estival, a desfășurat acțiuni susținute de supraveghere, control și consiliere pe litoralul românesc, având ca obiectiv principal protejarea sănătății publice și asigurarea unui sezon turistic sigur pentru toți consumatorii.
Activitatea Comandamentului a fost realizată de inspectori din cadrul DSVSA Constanța, sprijiniți de
amenzi, siguranta alimentara, alimentatie publica, sezon estival, DSVSA Constanta, ANAVSA
Mai multe articole …
- Amenzi în valoare de de 3.305.800 de lei aplicate de ANSVSA în luna iunie 2025
- ANSVSA confirmă măsurile ferme pentru protejarea sănătății consumatorilor și combaterea fraudelor alimentare
- Atenţionări şi recomandări privind aprovizionarea și consumul de ciuperci
- Amenzi în valoare de 2.272.400 de lei aplicate de ANSVSA în luna martie 2025
Pagina 1 din 59