goodwill mai2022 top
update 16 May 2022

Alimentatie

Am descoperit de curând o afacere de familie născută din dorința de a regăsi și conserva gustul dulce al copilăriei, înghețata. O înghețată bună nu se refuză niciodată, mai ales când e produsă local, în Bacău. Am fost de curând la fabrica Cool Ice a societății Felix Gist SRL din…
Doi antreprenori botoșăneni au curajul să producă în nordul uitat al Moldovei, la marginea comunei Păltiniș, cașcaval tradițional din lapte de vacă. Povestea lor a început cu colectatul laptelui din casă în casă, gajul pe casa părinților și s-a încheiat cu distribuirea produselor lor pe rafturile magazinelor în diferite orașe…
Pe măsură ce te apropii de fabrica Carels, situată în Crasna, județul Gorj, un miros blând de ciocolată începe să-ți gâdile nările. Unii trecători nu se pot stăpâni și, uitându-și destinația inițială, se abat pe la fabrica de ciocolată belgiană. Fosta profesoară din Belgia, Maria Carels, a renunțat la pian…
S-a întors în România în anul 2014 nu cu gândul de a rămâne acasă, dar, cum soția era însărcinată cu al doilea copil, vacanța s-a prelungit și s-a dovedit a fi de bun augur. A construit de la zero o afacere care, cu puțin mai mult efort, asigură veniturile familiei.…
Luni, 31 Ianuarie 2022 19:05

Pâinea se va scumpi și în 2022

Am început un nou an cu scumpiri în mai toate sectoarele, inclusiv în ceea ce numim coșul zilnic. Pâinea este unul dintre alimentele care nu ne lipsesc de pe masă, iar în ultima perioadă chiar și aici s-au observat modificări de prețuri, care se pare că nu se vor opri…
De-a lungul timpului am fost preocupați de promovarea micilor afaceri de familie. Din același motiv, de data aceasta am ajuns în comuna Fundu Moldovei, județul Suceava. Laura Usatiuc-Cazac este cea care ne-a vorbit, în numele întregii echipe și a familiei, despre brânzeturile Molduanca, produse fabricate după rețete originale, dar și…
Printre producătorii din România se numără și Silviu Zetea. În anul 1990 acesta a ținut să ducă tradiția de 100 de ani a familiei mai departe și a „reconstruit“ o afacere cu pălincă și țuică din fructe. Astăzi, această mică afacere s-a transformat într-un adevărat brand, cunoscut atât în România,…
Perioada de vârf a pandemiei (aprilie-august 2020) a fost una de creștere accelerată pentru aceste entități: venituri mai mari cu 150%. După patru ani de program, food hub-urile existente în țara noastră livrează azi 4.000 de produse, de la 342 de fermieri locali. O creștere a cifrei de afaceri de…
Specialiștii de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași folosesc, pentru o nouă atracție culinară, unicat în România, carne de muflon! Astfel, o echipă din cadrul Departamentului de tehnologii alimentare testează și verifică rețete de produse de carmangerie care au în compoziție diverse tipuri de…
Duminică, 05 Decembrie 2021 17:28

Noi sortimente de alimente marca USV-Iași

Considerate delicatese în toată lumea și savurate de milioane de oameni zilnic, sortimentele noi au fost create și în Atelierul de procesare lapte și produse derivate din lapte al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“. Cașul de vacă, brânza de tip telemea maturată, telemeaua cu negrilică cunoscută…
Situația confuză și bâlbâielile politichiei dâmbovițene afectează grav securitatea și siguranța alimentară pe termen lung. Alba-neagra cu miniștri „puși“ seara și „demiși“ dimineața în zori pare să fie un joc cinic cu viitorul națiunii române. Ce blestem să fie oare și al cui...? Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul…
În scopul prevenirii apariţiei unor situaţii neprevăzute, în special toxiinfecţii alimentare, ca urmare a procesării, depozitării, transportului şi valorificării produselor de origine animală şi vegetală în alte condiţii decât cele stabilite prin legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, operatorii care activează în diferite segmente din lanţul alimentar,…
Compania SuperMeat din Israel, un start-up dedicat soluțiilor de biotehnologie, propune clienților produse ce conțin carne crescută în Vitro. Conform site-ului timesofisrael.com, restaurantul „Puiul“ din suburbiile orașului Tel Aviv deține în bucătărie, alături de echipamentul obișnuit dintr-o unitate HORECA, și câteva bioreactoare în care sunt cultivate și fertilizate celule extrase…
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate. Achiziționarea și depozitarea alimentelor Astfel, consumatorilor li se recomandă: – Să cumpere produse alimentare numai…
Marți, 04 Mai 2021 22:21

Consumul de insecte, o soluție!?

În 2015, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară, a Mediului și a Sănătății în Muncă (ANSES) a publicat un studiu care clarifica comentariile Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) privind consumul insectelor. Într-adevăr, FAO și-a pus mari speranțe în adoptarea insectei ca hrană de către culturile occidentale. Cu toate…
Securitatea alimentară rămâne o problemă importantă a secolului XXI, pentru combaterea risipei alimentare fiind nevoie de educație, în primul rând. Deși se tot discută, se analizează cifre, se realizează alte statistici și se organizează dezbateri aprinse și mese rotunde – mai rare, din cauză de COVID-19 acum, măsurile întârzie să…
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în colaborare cu InfoCons, a organizat recent evenimentul „Stop deșeurilor și risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planetă!“, în cadrul căruia a fost demarată campania de informare și conștientizare asupra efectelor majore și pe termen lung ale risipei de alimente „Și tu poți proteja planeta! Împreună…
Carnea de peşte este importantă pentru sănătate întrucât conţine un lanţ lung de grăsimi (Omega 3), este bogată în substanţe nutritive, vitamina D şi selenium şi alte substanţe minerale reprezentate de Na, K, Ca, Cl, fosfaţi, sulfaţi, iod, are un conţinut ridicat de proteine şi scăzut în grăsimi saturate. Includerea…
Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) s-au întâlnit cu membri ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale pentru a discuta modalitățile în care produsele românești tradiționale pot fi promovate. De asemenea, au fost purtate discuții și cu experți ai AFIR, AM-PNDR, precum și cu reprezentanți ai Asociației Marilor…
În perioada 31.03 –30.04.2020, inspectorii din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene și a municipiului București au efectuate la nivel național o serie de controale tematice pentru verificarea modului în care sunt respectate, de către operatorii din sectorul alimentar, condițiile sanitare veterinare si pentru siguranța alimentelor referitoare…
În cursul lunii iulie 2019 Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.156 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor…
Abonează-te la acest feed RSS