Romania

Magiunul de Topoloveni, ambasador al României în afara granițelor

Bibiana Stanciulov: „Este imoral să realizezi produse românești cu materie primă de import și nu am făcut niciodată asta“

În mediul antreprenorial din România au rămas puține afaceri cu capital 100% românesc, iar cele care au supraviețuit junglei capitalismului sunt astăzi un simbol al rezistenței, al dorinței românilor de a arăta că sunt capabili să gestioneze singuri businessuri de succes. Bibiana Stanciulov a dus faima țării peste tot în lume prin produsele pe care le-a realizat de-a lungul

Magiun de Topoloveni, Topoloveni, Arges, Bibiana Stanciulov

Recomandări privind prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în perioada de vară

În situaţia condiţiilor meteorologice cu temperaturi ridicate peste media specifică zonei geografice, cu avertizare „cod portocaliu“ sau „cod roşu“, pentru prevenirea apariţiei unor situaţii neprevăzute, în special toxiinfecţii alimentare, datorate procesării, depozitării, transportului şi valorificării produselor de origine animală şi vegetală, în alte condiţii decât cele stabilite prin legislaţia sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, operatorii care activează în

alimente, paraziti, vara, bacterii, prevenire boli, contaminare, toxiinfectii alimentare, virusi, fungi

Concursul Național „Ecotrophelia“. Studenții din Iași au realizat trei produse alimentare inedite

Un grup de studenți de la Universitatea de Științele Vieții Iași au realizat un produs inedit ce are la bază cozi de ciuperci și lichid obținut din fierberea năutului, în cadrul ediției a X-a a Concursului Național „Ecotrophelia“ România 2024, un concurs european de inovație în domeniul alimentar, care evidențiază creațiile și talentele studenților și transformă sectorul alimentar al viitorului. Acesta a avut loc în perioada 12-14 iunie, alături de Asociația Specialiștilor de Industrie

Iasi, produse alimentare, studenti, Concursul National Ecotrophelia

Industria cărnii - o lume a bărbaților? O tânără din Botoșani a deschis o carmangerie prin Programul Start-up Nation

Mădălina Elena Tudosă, o tânără antreprenoare de doar 31 de ani din Botoșani, este de profesie inginer în industria alimentară, cu un master în controlul și expertiza produselor alimentare. De curând, aceasta a deschis o carmangerie care aduce pe mesele clienților produse 100% naturale, o selecție variată de produse de carmangerie de cea mai înaltă calitate, respectiv pui, preparate top din vită și porc, carne maturată din vită. Businessul a fost realizat prin Programul Start-up Nation, iar

Botosani, industria carnii, business, Start up Nation, carmangerie

Pagina 1 din 57