Turism

Parisul a fost scena necontenitelor schimbări, orașul mișcărilor sociale ce a trecut prin momente dulci și amare, însă, după al Doilea Război Mondial, porțile sale deschise erau visul multora în a-i călca firul de iarbă pentru îmbogățirea spirituală, pentru descoperirea acestui destin ce face parte dintr-o lume a creației, nu…
Soarele-l face fericit ziua, iar noaptea e surprins de freamătul vieții printre luminile neobosite. Paris e fragmentul din povestea multor iubiri, dar și al celor ce l-au creat prin culorile artei, culturii și dăruirii nemărginite, împodobindu-l cu nenumărate opere ce seduc suflete, chiar și aceluia mai puțin cunoscător. Catedrala Notre-Dame…
O șoaptă din aerul parizian pătrunde nestingherită acum printre pletele ce-mi adie-n vânt, mă plimbă printre începuturile insulei antice Île-de-la-Cit, locul unde tribul parisiilor a clădit un sat pescăresc lângă frumoasa Sena prin secolul al III-lea î.Hr., ce ulterior s-a transformat într-un magnific centru de comerț terestru și pe apă.…
În peste 2.000 de ani de istorie, romanii, vizigoții, evreii, maurii, spaniolii au amprentat tărâmul Cordobei, transformându-l într-unul dintre cele mai strălucitoare și fascinante orașe din Spania prin spiritul înflăcărat, luminat și plin de speranță. Bisericile Fernandine Construite în sec. al XIII-lea și începutul sec. al XIV-lea la inițiativa lui…
Cordoba, orașul ce a înflorit miraculos în perioada omeiadelor, în timpul lui Abd al-Rahman al III-lea, a devenit cel mai emancipat oraș din Europa, unde moscheile și palatele au dat culoare culturii, iar mătăsurile țesute, lucrările religioase și bijuteriile erau recunoscute până-n Orient. Puerta del Puente (Poarta Podului) Poarta Podului…
Străzile cu inima deschisă, grădinile cu flori parfumate, piețele și tavernele ce te așteaptă să le calci pragul cu bucurie, orașul istoric, sit al Patrimoniului Unesco, ritmurile de flamenco sunt parte din sufletul orașului Cordoba din Andaluzia, Spania. Fondat de romani probabil în anii 200 î.Hr., Cordoba redă urmele trecutului…
Briza Mării Mediterane aduce cu sine istoria portului antic Jaffa din partea sudică a Tel Aviv-Yafo, orașul ce a luat naștere în jurul anilor 1800 î.Hr. și care, după cum spune legenda, are denumirea de la unul dintre fiii lui Noe, Yafet. Cucerită de arabi, otomani, prinsă în mijlocul primei…
Prin orașul cucerit de Pompei în anul 63 î.Hr. persistă încă legătura dintre Est și Vest, lumea greco-romană din bazinul mediteranean, pe de o parte, și tradițiile Orientului arab, pe de altă parte, prin religie, limbă, arhitectură. Orașul vechi pare neatins și, totuși, puțin din aerul modern de la estul…
Pe o vale fluvială, unde iarba crește neîncetat datorită solului roditor, iar agricultura, mineritul și negoțul cu ceramică erau ocupațiile de bază, s-a clădit magnificul oraș greco-roman Jerash (Gerasa în limba arabă), situat în Iordania. Printre ruinele vechiului oraș, încerc să adun câte puțin din gândurile splendidelor coloane corintice, farmecul…
Vă invit într-o călătorie către Dâmbovicioara din județul Argeș. Este o comună spectaculoasă prin peisajele care o înconjoară și prin istoria vie pe care a păstrat-o cu sine de-a lungul timpului. Raluca Busioc, de la Centrul de Turism Dâmbovicioara, ne-a vorbit despre această destinație turistică. Date monografice Informațiile următoare sunt,…
Respiri din toate încheieturile aerul deșertului iordanian și-l zărești prin beduini, măgărușii osteniți, cămilele cu privirea adâncă, dar și trupurile stâncoase din care s-au născut adevărate comori. Localizat în Wadi Farasa, Templul Grădinii este posibil să fi fost folosit pentru sistemul de apă nabateean, indiciul fiind un zid de sprijin…
Nisipul trandafiriu se împrăștie și zburdă în toate direcțiile, aducând cu sine frânturi din drumurile comerțului cu tămâie din Levant, Egipt, Africa, Arabia până în India și mai departe, din vremurile arabilor nomazi, nabateenii, ce au locuit în Raqmu, orașul Petra de azi din Sudul Iordaniei. Una dintre Minunile Noi…
Încotro privești le vezi, sunt bărcile cu coadă lungă (Ruea Hang Yao), ce poartă cu ele amintirile celor care călătoresc, bucuriile și momentele unice. Concepută în 1930 de Sanong Thitibura în provincia Sing Buri, barca cu vâsle a fost îmbunătățită prin adăugarea motorului și a elicei, astfel transportul a fost…
Era sfârșit de aprilie când am vizitat prima oară câteva dintre cetățile de la malul Mării Negre. În Dobrogea acelui ceas, pământul se huzurea sub splendoarea lanurilor de rapiță înflorită. Cerul se prăvălea spre el cu nori cenușii, încărcați de ploaie. Sub amenințarea lor peisajul era și mai frumos, mai…
Norii se răsfiră și se pierd pe măsură ce cobor și mă apropii de uscat, apa verde-albastră, plaja și nisipul alb-gălbui, vegetația și formele de relief variate, palmierii relaxați ca niște umbrele deschise sunt un tot ce-mi promite niște zile de neuitat aici, în insulele Phi Phi din Thailanda. Din…
În perioada 21 - 26 iunie 2023 Cluster BIO Oltenia va organiza Festivalul Cultural Dealul Muierii, Ediția a II a, în vederea creării Brandului Regional Dealul Muierii și înființării OMD Local Dealul Muierii, cu implicarea județelor Gorj, Dolj și Vâlcea și a 21 de comune din cele 3 județe: Goiești,…
Pe urmele maurilor, ce au lăsat o parte din sufletul lor să intoneze peste veacuri imnul cultural ce-l aud acum eliberându-se dintre cărămizile și paginile cărților prăfuite, încerc să înțeleg influențele pe care le-au adus asupra limbii, arhitecturii în cei 800 de ani cât au condus Spania. Parcul Maria Luisa…
Pas cu pas descopăr orașul ce-ți trezește o poftă neastâmpărată de cunoaștere după fiecare loc ce se pitește în spatele unui zid sau a unei porți, ca sa nu mai zic de oamenii atât de calzi, gata să-ți prezinte particule din istorie ori să te invite să guști din delicatesele…
Un amestec de culturi și stiluri, bucuria unei porți ce se deschide larg să te primească, zgomotul taurilor gata de luptă rămas pe nisipul arenei sunt culori ale orașului ce te așteaptă printre miezul de portocală, stors într-o aromă unică, de sărbătoare. Plaza de Espana Localizată în parcul Maria Luisa,…
Plutesc de-a lungul fluviului Gauadalquivir, un personaj ce adună strop cu strop, de atâta vreme, amintiri de zahăr, sare și piper a celeia ce-i stă pe maluri alături, capitala regiunii autonome Andaluzia, încântătoarea Sevilia. După cum spune legenda, orașul Sevilia a fost întemeiat de Hercule, eroul neînfricat al mitologiei grecești.…
Turismul ecologic este o utopie, dar putem fi atenți să practicăm un turism responsabil. Este un subiect care trebuie abordat cu mult mai multă seriozitate, mai ales în contextul în care Uniunea Europeană solicită țărilor membre mai multă atenție în ceea privește protecția naturii. Delta Dunării este un ecosistem extrem…
Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti