Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Reţete de pe vremea bunicilor: 83 de preparate din toată ţara, la un concurs organizat la Iași

Prezentarea, degustarea şi jurizarea a peste 50 de preparate înscrise la Concursul Naţional „Identificare de produse tradiţionale“ a avut loc sâmbătă, pe 30 martie 2024. Ediţia a VI-a a competiţiei organizate de Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ (USV) Iaşi, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare (FIRAA), în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, a început de la ora 10,00 şi s-a desfăşurat în Holul de Marmură al facultăţii

Iasi, retete

Arta murării, transmisă din generație în generație

Milișăuți, un pitoresc oraș din nordul României, este locul unde de aproape 50 de ani familia Pascari a devenit sinonimă cu tradiția și calitatea în producția de murături. Cu rădăcini adânci în acest meleag mioritic, familia Pascari a evoluat de la niște butoaie goale primite de la părinți moștenire, la a deveni unii dintre importanții producători de murături din regiune.

De la butoaie goale, la unul dintre cei mai importanți producători de murături din zonă

Cu trei generații de muncă

muraturi, Milisăuti, varza murata

Bulz adevărat de la stână

Rețeta originală a acestui fel de mâncare este cu brânză de burduf (fiind cea mai comună printre ciobanii de la stână). Pentru a te bucura de un bulz adevărat, extrem de gustos, să guști o delicatesă tradițională, avem rețeta de la restaurantele de munte:

  • Se gătește o mămăligă vârtoasă și se lasă la răcit câteva minute.
  • Se alege o bucată de mămăligă de mărimea unui pumn și se modelează ca un bol.
  • Se pune la mijloc brânză de burduf și se acoperă cu a doua bucată de mămăligă.
  • Se

retete, mamaliga, retete traditionale, bulz

STORCEAGUL, Regina ciorbelor pescărești

În Delta Dunării se prepară cca 20 de tipuri de ciorbe, borșuri și supe de pește, caracteristice diferitelor comunități și zone din Deltă, în funcție de tipurile de pește folosite la prepararea lor. Regina acestor preparate este fără îndoială STORCEAGUL, combinație între ciorbă și supă care se face din specii de sturioni (morun, nisetru, păstrugă și cegă), profund influențată de gastronomia ucraineană.

Ingrediente:

  • 200 g de cartofi;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 100 g de smântână

peste, ciorba de peste, storceag, retete de peste, mancare de peste

Pagina 1 din 3