Rețete

Milișăuți, un pitoresc oraș din nordul României, este locul unde de aproape 50 de ani familia Pascari a devenit sinonimă cu tradiția și calitatea în producția de murături. Cu rădăcini adânci în acest meleag mioritic, familia Pascari a evoluat de la niște butoaie goale primite de la părinți moștenire, la…
Rețeta originală a acestui fel de mâncare este cu brânză de burduf (fiind cea mai comună printre ciobanii de la stână). Pentru a te bucura de un bulz adevărat, extrem de gustos, să guști o delicatesă tradițională, avem rețeta de la restaurantele de munte: Se gătește o mămăligă vârtoasă și…
În Delta Dunării se prepară cca 20 de tipuri de ciorbe, borșuri și supe de pește, caracteristice diferitelor comunități și zone din Deltă, în funcție de tipurile de pește folosite la prepararea lor. Regina acestor preparate este fără îndoială STORCEAGUL, combinație între ciorbă și supă care se face din specii…
Un loc aparte în bucătăria românească îl au dulciurile, dulcețurile, plăcintele. Bunătățile străbunicilor zac în caiete prăfuite de rețete abandonate. În zilele noastre, agroturismul este în plină dezvoltare, iar bucătăria tradițională merită să fie cunoscută la nivel internațional. Bucovina este una dintre regiunile cu cea mai mare căutare în rândul…
La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași (USV Iași), studenții Facultăților de Agricultură și de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), de la domeniul industriei alimentare, abordează pentru lucrările de diplomă teme de interes și sortimente de produse ce s-ar putea regăsi, în curând, pe…
În perioada postului, ciupercile se numără printre ingredientele preferate ale gospodinelor. Și nu este vorba doar despre ciupercile ce se găsesc în stare proaspătă în magazine sau piețe, ci și despre cele de pădure puse la conservat încă din toamnă. Dacă ați fost harnici și ați pus ghebe la congelator…
În Moldova se spune despre colțunași că reprezintă mâncarea păcii, deoarece există obiceiul ca oamenii să se reunească la masă pentru a consuma delicioasele preparate în weekenduri. Colțunașii uneau familia, iar dacă rudele erau certate supărarea dispărea după ce degustau bucatele alese. Aceste plăcințele umplute cu orice – brânză, verdețuri…
Vremea nefiresc de caldă din această toamnă ne oferă posibilitatea ca și în luna noiembrie să putem aduna ciuperci din pădure. Mai exact, opintici sau ghebe, cum sunt numite ciupercile pe care le găsim atât în pădurile de foioase, cât și de conifere. Dacă primele ciuperci care apar, așa-numitele ghebe…
  • Octombrie 20 2022

Evantai de vinete

Este încă toamnă și tarabele din piețe sunt pline de legume proaspete produse local. Așadar, să mai profităm de gustul lor unic și să preparăm rețete delicioase și rapide. Vă propun o rețetă ce are în prim-plan vinetele, pentru că da, dincolo de salata de vinete pe care o îndrăgim…
După o vară secetoasă și un început de toamnă cu precipitații, iată că au apărut și hribii. Și nu puțini, e plin Internetul de fotografii cu hribi de la iubitorii de ciuperci din toată țara. Se anunță poate cea mai bună producție din ultimii ani, iar acest lucru îi bucură…
Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti