Rețete

În perioada postului, ciupercile se numără printre ingredientele preferate ale gospodinelor. Și nu este vorba doar despre ciupercile ce se găsesc în stare proaspătă în magazine sau piețe, ci și despre cele de pădure puse la conservat încă din toamnă. Dacă ați fost harnici și ați pus ghebe la congelator…
În Moldova se spune despre colțunași că reprezintă mâncarea păcii, deoarece există obiceiul ca oamenii să se reunească la masă pentru a consuma delicioasele preparate în weekenduri. Colțunașii uneau familia, iar dacă rudele erau certate supărarea dispărea după ce degustau bucatele alese. Aceste plăcințele umplute cu orice – brânză, verdețuri…
Vremea nefiresc de caldă din această toamnă ne oferă posibilitatea ca și în luna noiembrie să putem aduna ciuperci din pădure. Mai exact, opintici sau ghebe, cum sunt numite ciupercile pe care le găsim atât în pădurile de foioase, cât și de conifere. Dacă primele ciuperci care apar, așa-numitele ghebe…
  • Octombrie 20 2022

Evantai de vinete

Este încă toamnă și tarabele din piețe sunt pline de legume proaspete produse local. Așadar, să mai profităm de gustul lor unic și să preparăm rețete delicioase și rapide. Vă propun o rețetă ce are în prim-plan vinetele, pentru că da, dincolo de salata de vinete pe care o îndrăgim…
După o vară secetoasă și un început de toamnă cu precipitații, iată că au apărut și hribii. Și nu puțini, e plin Internetul de fotografii cu hribi de la iubitorii de ciuperci din toată țara. Se anunță poate cea mai bună producție din ultimii ani, iar acest lucru îi bucură…