Romania

Distileria de gin, cum o faci să funcționeze și ce potențial are

Alexandru Haită, fermier din comuna Călinești, județul Teleorman, este primul antreprenor român care a înființat o distilerie de băuturi spirtoase non-tradiționale, unde produce gin și rom. Spune că a ales acest segment de nișă pentru că există un potențial important de dezvoltare și că afacerea este profitabilă dacă ai suficientă răbdare.

Investiția inițială

Resursele necesare pentru demararea unui astfel de business sunt de minimum 100.000 de euro și se axează pe achiziția de echipamente

gin romanesc, distilarie, distilarie de gin

Cum ne protejăm eficient gospodăria de prădători

Fiecare gospodar știe că, pentru a obține o producție mai mare de ouă sau de carne, trebuie să urmeze sfaturile specialiștilor când vine vorba de îngrijirea animalelor. Dar chiar și așa, un inamic de neevitat din gospodării este prădătorul. Printre prădători se numără vulpile, dihorii, șerpii și altele. De aceea, venim cu câteva sugestii care îți vor fi de folos în protejarea păsărilor de curte.

Cunoaște-ți tipul de prădător

Trebuie să fiți atenți la tipul de prădător. Aceștia se pot adapta

daunatori, gospodarii, pradatori

Pașii pentru obținerea certificării produselor montane

„Schema de calitate «Produs montan» a fost creată la nivel european pentru a transmite cumpărătorilor un mesaj puternic privind valoarea adăugată a produselor alimentare care provin din zona montană și sunt obținute în condițiile dificile de practicare a agriculturii în zonele montane. În anul 2000 a avut loc primul pas pentru crearea acestei scheme de calitate europene prin recunoașterea specificității și promovarea produselor alimentare din zonele de munte în cadrul Declarației finale a

certificare, Agentia Zonei Montane, produse montane, certificare produse montane, ANZM

Berea cu aromă de ciocolată și cafea de la USV Iași

În cadrul atelierului de microproducție bere al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost produs primul sortiment de bere brună de tip Chocolate Stout, în realizarea produsului fiind folosit malț cu arome de ciocolată și cafea. După ce anul trecut studenții USV Iași au testat rețeta berii cu ghimbir, acum în atelierul propriu de microproducție sunt încercate alte rețete inedite. După finalizarea perioadei de sesiune, în cel de-al doilea semestru, tinerii

Iasi, bere, USV Iasi

Pagina 1 din 2