Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Agricultura conservativă, soluția la criza alimentară?!

Astăzi, majoritatea organizațiilor internaționale de profil anunță cea mai mare criză alimentară din istorie. Cel mai vizibil vinovat este, evident, Putin și războiul său personal împotriva Ucrainei, o țară importantă exportatoare de produse agricole, a cărei producție este necesară pentru a menține un anumit nivel de aprovizionare, cu alimente, în lume.

Ceea ce este mai puțin vizibil este faptul că și liderii Uniunii Europene poartă o mare responsabilitate. Politica lor ecologistă malthusiană

criza alimentara, agricultura conservativa

Directivele UE și Planul Național Strategic. Posibilități de reducere a necesarului de îngrășăminte chimice

Preocuparea fermierilor de a reduce până în 2030 consumul de îngrășăminte chimice cu 20-25% fără a diminua nivelul și calitatea recoltelor se poate înfăptui prin:

a) Întocmirea de asolamente raționale, cu o multitudine de culturi din care să nu lipsească leguminoasele pentru boabe și sola amelioratoare cu graminee și leguminoase perene. Dacă luăm în considerare numai sola amelioratoare, aceasta este echivalentă cu administrarea a 40-50 t/ha gunoi de grajd. După 3 ani de cultivare a lucernei se

Uniunea Europeana, ingrasaminte chimice, Planul National Strategic, PNS 2023 2027, Directive UE

Avem o Politică Agricolă Comună, dar ce facem cu ea?

Chiar dacă Politica Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 este un subiect discutat, sunt încă aspecte mai puțin clare. Care sunt obiectivele PAC, ce vizează, cui se adresează, ce trebuie să facem, cum atragem fonduri, ce proiecte am putea face, care sunt criteriile de eligibilitate și cum ne ajută concret propunerile Comisiei Europene sunt doar câteva dintre lucrurile ce par să aibă nevoie de lămuriri.

Dar, pentru început, poate că ar trebui să amintim care este bugetul PAC 2021-2027. Ei bine

PAC, FEADR, Politica Agricola Comuna, PAC 2021 2027

Statistici din agricultura UE: subvenții, locuri de muncă, producție

Agricultura este un domeniu economic important pentru statele UE, pentru care acestea primesc fonduri europene prin intermediul Politicii Agricole Comune (PAC). Aceste fonduri susțin direct agricultorii prin Fondul european de garantare agricolă, dar și zonele rurale, acțiunea pentru climă și gestiunea resurselor naturale prin Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, după cum se arată într-un document al Parlamentului European.

Subvențiile agricole UE pe țări

În 2019 au fost

statistici, subventii, locuri de munca, Uniunea Europeana

Pagina 1 din 49