Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului“ Izvoru Mureșului, chipul luminat dintre munți

La talpa masivului Hășmașului Mare, într-o pace dumnezeiască plină de verdeață, har și rugă zilnică, te lași purtat de aerul atât de curat ce te îndeamnă spre inima binecuvântatei Mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului“ Izvoru Mureșului.

Ctitoria și arhitectura mănăstirii au fost realizate în anul 1996 cu bunăvoința Înaltpreasfințitului Ioan, cel care a reabilitat mai multe lăcașuri de cult din zona Olteniei, printre care Tismana, Lainici, dar și Așezământul Românesc din Ierusalim.

La

Manastirea Adormirea Maicii Domnulu, Izvoru Muresului

Mănăstirea Bistrița, rodul calmului inimii și Pomelnicul luminii

Cuprinsă de răcoarea bravilor stejari de pe dealul Cetățuia, de măreția Muntelui Simon, dar mai ales de lumina florilor ce răsar pe pământurile satului Bistrița, de peste șase sute de ani a rămas pe aceste meleaguri, spre binecuvântarea credincioșilor, această vatră monahală ce emană bucuria clipelor, Mănăstirea Bistrița.

Ctitorită de domnitorul Alexandru cel Bun în anul 1407, mănăstirea poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului“ și se remarcă mai ales prin aspectul său, o poveste a stilului

manastiri, Manastirea Bistrita

Mănăstirea Voroneț, îmbrățișarea pură cuprinsă de fiori binecuvântați

Nu foarte departe de Gura Humorului, ca un desen pictat cu acuarelă desprinsă din casa cerească, ni se arată printre mirosul trandafirilor atât de perfecți și pământul proaspăt Mănăstirea Voroneț, maiestuoasa ctitorie a lui Ștefan cel Mare de la sfârșitul anilor 1400.

Compusă din Biserica „Sf. Gheorghe“, clopotniță, zidul de incintă și ruinele chilii, Mănăstirea Voroneț a fost construită în trei luni și trei săptămâni pe locul unei biserici din lemn și este monument istoric al județului

Suceava, Voronet, Manastirea Voronet

Mănăstirea Putna, vatra sihăstrească unde Sfânta Liturghie te înalță către cer

Din vârful muntelui ce umbrește cu-ale sale podoabe creștetele noastre, de pe frumosul Deal al Crucii, se spune că Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt a tras cu arcul, iar unde a țintit săgeata acolo s-a făcut prestolul pentru cea ce urma să fie întâia, dar și cea mai de seamă ctitorie a sa, Mănăstirea Putna.

Situată nu departe de orașul Rădăuți, județul Suceava, Mănăstirea Putna împletește laolaltă cu o surprinzătoare căldură religia, cultura, arta. Ridicarea lăcașului de cult a început în

Suceava, manastiri, Manastirea Putna

Pagina 1 din 27