Romania

Mănăstirea Petru Vodă, raza luminii ce îndepărtează umbra tristeții

Nori apăsători precum grijile ce uneori vin ca adierile de vânt strecurate printre ramuri, așa suntem noi acum, cei care poposim permanent către chemarea Lui, azi în satul Petru Vodă din comuna Poiana Teiului, Neamț... Aici, printre drumuri șerpuite și pietruite se arată, luminos ca o cunună, Mănăstirea Petru Vodă.

Fără amplasament monahal, locul a fost destul de mult timp privat de imaginea crucii, a celor ce dau glas Liturghiei și a tuturor obiceiurilor creștinești. Însă, la sfârșitul sec

Neamt, Manastirea Petru Voda

Mănăstirea Văratec, poarta deschisă către Raiul lui Dumnezeu

Ca-ntr-o poveste unde binele, frumosul și cei mai buni rămân la urmă, așa am fost ghidată de raza de credință către imaculata Mănăstire Văratec, undeva nu departe de orașul Târgu Neamț, comuna Agapia... Aici, toate rânduielile adunate nasc pur și simplu o inocență ce nu poate fi descrisă, ci doar simțită în minunea asta de rai plină de verdeață indiferent de anotimp, flori, clădiri care mai de care mai cu grijă întreținute ce te-ndeamnă la contemplare.

Întemeiată în anul 1785 de schimonahia

Neamt, spiritualitate, Manastirea Varatec

Mănăstirea Durău, timpul oprit la pendula luminii

Nu departe de Cascada Duruitoarea, unde falnicul Ceahlău te cuprinde cu aerul său plin de răcoare, șade retrasă într-un colțișor, înconjurată de atâta verdeață și multicolore flori ce au căpătat și ele din sfințenia locului, Mănăstirea Durău, ce poartă hramurile „Buna Vestire“ și „Sf. Pantelimon“.

Nepoata domnitorului Moldovei Vasile Lupu, maica Mariana, a viețuit aici împreună cu alte maici încă din anii 1600. Prima dovadă a mănăstirii este relevată într-un document din anul 1779, în timpul

manastiri, Neamt, Manastirea Durau

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului“ Izvoru Mureșului, chipul luminat dintre munți

La talpa masivului Hășmașului Mare, într-o pace dumnezeiască plină de verdeață, har și rugă zilnică, te lași purtat de aerul atât de curat ce te îndeamnă spre inima binecuvântatei Mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului“ Izvoru Mureșului.

Ctitoria și arhitectura mănăstirii au fost realizate în anul 1996 cu bunăvoința Înaltpreasfințitului Ioan, cel care a reabilitat mai multe lăcașuri de cult din zona Olteniei, printre care Tismana, Lainici, dar și Așezământul Românesc din Ierusalim.

La

Manastirea Adormirea Maicii Domnulu, Izvoru Muresului

Pagina 1 din 28