Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Pot fi insectele o soluție viabilă pentru hrănirea omenirii?

Creșterea populației la nivel global ne determină să căutăm noi surse de hrană, dar care să implice costuri cât mai scăzute și impact minim pentru mediu. Una dintre variante pare a fi procurarea proteinelor animale din diverse specii de insecte.

Consumul insectelor este obișnuit în diverse colțuri ale lumii, în special în Africa, Asia de Sud-Est și America de Sud, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), la ora actuală fiind folosite ca hrană peste 2.000

hrana, insecte, insecte nutritive, insecte comestibile

Model de afacere: Fabrică de nutrețuri pentru fermele proprii

O afacere de 48 milioane de euro anual, indiferent din ce punct de vedere ai aborda-o, nu poate fi altceva decât o întreprindere importantă. O astfel de afacere este și „Nutrientul“ din localitatea Palota, de lângă Oradea. La ora aceasta, firma include o fabrică de nutrețuri combinate, trei ferme de pui de carne, trei ferme de îngrășat porci, o fermă de reproducție a porcilor de 4.500 de capete și o fermă nucleu de scroafe. Pentru crearea unei companii de o asemenea amploare a fost nevoie de

ferme, afaceri, nutreturi, afaceri de succes, fabrica de nutreturi

Acad. Gh. Ionescu-Șișești privind dezvoltarea agriculturii în România

Actualitatea ideilor

Acad. Gh. Ionescu-Șișești privind dezvoltarea agriculturii în România – la 50 ani de la moartea savantului (1885-1967).

Nemijlocit legat de viața satului și de țărănime, atât prin origine, cât și prin vocație, prof. Gh. Ionescu Șișești s-a ocupat tot timpul vieții sale de ridicarea agriculturii și îmbunătățirea vieții țărănimii. Era legat prin toate fibrele ființei sale de pământul strămoșesc, de satul său natal, de țara căreia îi consacra geniul și opera sa.

Cu

Gheorghe Ionescu Sisesti

Cum îți construiești propria seră?

Uneori e nevoie de mai mult decât munca și grija ta pentru ca o grădină să prindă contur. Câteodată, natura își face de cap și dă frâu liber capriciilor care se răsfrâng în mod direct asupra plantelor pe care le-ai sădit. Dacă ar fi după bunul plac al acesteia, roadele s-ar cam lăsa așteptate. De aceea Alina Buhna, proprietar al brandului , recomandă celor care vor rezultate sigure amenajarea unei sere.

Ce trebuie să știi pentru a-ți construi o

sere, constructii sere, idei

Pagina 1 din 2