Pe malul mării se bea lapte de la capre franţuzeşti
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Articole revista
De 4 ani, cele 25 de capre franţuzeşti ale domnului Marian Cârnu din localitatea Năvodari, judeţul Constanţa, satisfac gusturile alese ale turiştilor şi clienţilor aflaţi în staţiunile de pe malul mării.
Dilema crescătorului: mult şi prost sau puţin şi bun?
După ce a crescut timp de 7 ani capre româneşti din rasa Carpatină Românească, Marian Cârnu a trecut la creşterea caprelor franţuzeşti, din rasa Alpină Franceză, iar acum, după 4 ani, se declară mulţumit de producţiile înregistrate, mai ales că are unde să valorifice atât laptele cât şi brânza. Un motiv în plus pentru care crescătorul şi-a adus în fermă capre franţuzeşti este şi costul destul de mic pe care îl are cu furajele.
.... articolul complet pe baza de abonament, detalii ....
Patricia Alexandra POP
LUMEA SATULUI NR.22, 16-30 NOIEMBRIE 2012
Articole înrudite
-
A XXXII-a ediție a Zilei Silvicultorului . De la provocările prezentului la planuri de viitor
in Silvicultura -
Prețul laptelui la raft crește, în ferme nu
in Zootehnie -
IPSO Agricultură a lansat noile tractoare John Deere din seria 6R
-
Secretul succesului comunei Cumpăna: Atragerea fondurilor din toate sursele
in Sate -
Nutrețuri combinate pentru ovine și caprine
in Zootehnie -
Ferma de capre Saanen a familiei Popa, investiție de 100.000 euro
in Zootehnie -
La ferma „Caprele Irinucăi“ din Iași s-a pus lacătul!
in Zootehnie -
Ferma de capre din Cefa. Locul unde „Ochii stăpânului îngrașă animalul!“
in Zootehnie -
Doi tineri au investit 10.000 de euro într-o fermă de capre
in Zootehnie -
Drumul laptelui la Ibănești. O investiție de 7 milioane de euro în plină pandemie
in Zootehnie
Articole recente - Lumea Satului
- De ce să alegem mierea bio pentru consum
- Castelul Károlyi din Carei, „Peleșul Transilvaniei“
- Argăsirea pieilor, un meșteșug tot mai rar
- „Fiecare doamnă trebuie să aibă o ie în garderobă“
- Primul hotel de plante din România s-a deschis la Iași
- O viață dedicată studiului și cercetării științifice din agricultură. Prof dr. ing. Vasile POPESCU, la 90 ani
- Creșterea eficienței fertilizării prin luarea de decizii corecte!
- Hotărârea Curţii Europene de Justiţie referitoare la acordarea autorizaţiilor de urgenţã de către Statele Membre
- „Produsele cu adevărat naturale dețin o structură moleculară pe care corpul nostru o recunoaște“
- Coadă la moaștele Sfintei Parascheva, de Bobotează