Romania

Premieră la Iași: Băutura viitorului, aflată în curs de brevetare

Premieră la Iași: Băutura viitorului, aflată în curs de brevetare
Distribuie:  

Chefirul de apă, o băutură probiotică inovatoare în curs de brevetare de către Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, a fost prezentat în premieră la Iași. Produsul unic este un aliment simbiotic remarcabil care a atras rapid atenția experților din industria alimentară prezenți la evenimentul ROAliment Show care s-a desfășurat la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași, în perioada 23-25 septembrie a.c. Putem vorbi de o adevărată băutură a viitorului pe care o vom găsi în curând pe rafturi.

Chefirul de apă, așa cum îi spune și denumirea, este obținut prin fermentarea granulelor de chefir într-o soluție de apă, miere și inulină, cu adăugarea de smochine uscate, proces care are loc la temperatura ambientală. Un produs inovator, dar și extrem de sănătos.

Chefirul de apă: băutura viitorului

„Va semăna cu o băutură ușor carbonatată, plăcută la gust, aromată, dulce, va putea fi cerută de consumator în categoria băuturilor dulci, nu cu un conținut mare de zahăr, ci îmbunătățit cu anumite fibre, fructoză“, a punctat Alexandru Cîrîc, director general al ICA.

Chefirul de apă reprezintă un exemplu remarcabil de aliment simbiotic, oferind simultan beneficii probiotice și prebiotice, un adevărat produs al viitorului, mai spun specialiștii.

„Alte avantaje ale acestui produs se referă la posibilitatea rapidă de implementare în industrie. Am avut în vedere atunci când am dezvoltat produsul să poată fi dus imediat în industrie, nu ne trebuie utilaje noi“, adaugă Alexandru Cîrîc, director general al ICA.

Specialiștii din industria alimentară, fie că vorbim de cadre didactice avizate sau cei din nutriție, au rămas uimiți de invenția brevetată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu.

„Faptul că se valorifică apa cu granulele de chefir nu face decât să ușureze accesul mai multor oameni la alimente de calitate mult mai sigure și mult mai sănătoasă“, a declarat Gabriela Berechet, șef lucrări USAMV Bucureşti.

Produsul, vegetarian, nu lactat

„Este o alternativă excelentă pentru chefirul din lapte, care știm cu toții că este un probiotic extraordinar. Ne îmbunătățeşte sănătatea digestivă și ne echilibrează flora intestinală. Prin urmare, pe de-a-ntregul ne îmbunătățește starea de sănătate. În același timp, este o alternativă extraordinară pentru cei care au o intoleranţă la lactoză sau un regim de viață vegetarian“, explică Ioana Haș, nutriționist-dietetician autorizat.

Produsul nu va fi unul lactat, ci vegetarian, dar cu toate beneficiile chefirului clasic și chiar ceva în plus. Va fi primul produs de acest fel din Europa.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este partener științific al RoAliment Show 2024, un eveniment de referință pentru industria alimentară românească.

Beatrice Alexandra MODIGA

Iasi, brevete, brevet de inventie, bautura viitorului, ROAliment Show

Alte articole: