Cum se poate depista atacul de boli și dăunători în livezile de semințoase

Autoritatea Națională Fitosanitară a emis anul trecut un ghid informativ pentru semințoase, respectiv măr, păr, gutui, în cuprinsul căruia sunt evidențiate simptomele generate de bolile și dăunătorii specifici, în funcție de care un pomicultor poate recunoaște genul de atac din livada sa. Ideal ar fi ca fermierii să aibă acces facil la confirmare prin analiză de laborator, dar cum acest lucru nu este la îndemâna oricui, o descriere a modificărilor care apar pe fructe, frunze, lăstari etc
După 24 de ani, plantație de cireși și pruni înființată pe 3,5 hectare, la Stațiunea de Cercetări Horticole din cadrul USAMV Cluj-Napoca

După 24 de ani de la ultimele plantări de pomi fructiferi în fosta Livadă Palocsay, acum denumită Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) și aflată în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, inginerii au înființat o plantație de cireși și pruni, pe o suprafață de 3.5 hectare.
Soiurile de cireși plantate sunt Carmen, Kordia, Regina, Merchant, Bigarreau Burlat, Germersdorf, foarte căutate pe piața europeană, dar mai puțin cunoscute în
USAMV Cluj Napoca, cirese, prune, plantatie de ciresi, plantatie de pruni
Peste 190 de pomicultori au participat la Conferința Națională a Pomiculturii 2020

Cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale a Pomiculturii, organizată la Poiana Brașov de către Centrul pentru Management Agricol cu sprijinul Asociației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare de Legume și Fructe (OIPA Prodcom), a reunit peste 190 dintre cei mai performanți fermieri din sectorul pomicol, alături de specialiști și reprezentanți ai celor mai mari companii producătoare de tehnologii din agribusiness. Motivul principal l-a constituit o discuție realistă despre
pomicultura, pomicultori, Conferinta Nationala a pomiculturii, Poana Brasov
Fertirigația la speciile pomicole

Pomicultura modernă se străduiește continuu să-și îmbunătățească tehnologiile de producție pentru realizarea anual de producții mari și de calitate. Ca în orice alt sector al agriculturii, trebuie să ne conducem după principiile fermierilor din vestul Europei (ca pentru a fi de neînlocuit trebuie să fii mereu diferit), unde piața concurențială este nemiloasă și de aceea comanda socială este cu producții mari și de calitate, cu costuri mici pe kilogramul de produs fermieri, care în ultimii 30 de
Mai multe articole …
Pagina 6 din 14