Un apicultor din Bogdănița a rămas cu 3 tone de miere pe stoc anul trecut

Apicultura... Sau despre o pasiune devenită afacere profitabilă pentru un tânăr apicultor vasluian. Suntem bucuroși să putem oferi exemple de bune practici, de tineri care reușesc să depășească obstacolele, să aibă o viziune și să-și dezvolte afaceri de succes. Sorin Băbîi este un tânăr apicultor din satul Cepești, comuna Bogdănița, județul Vaslui, care a moștenit această pasiune de la tatăl lui.
A început cu 5 stupi în urmă cu 14 ani și an de an s-a ridicat prin investițiile proprii, ajungând
apicultura, miere, Vaslui, albine, apicultori, Bogdanita, Cepesti
De ce să alegem mierea bio pentru consum

În județul Bistrița – Năsăud, încă din 1985 s-au pus bazele unei ferme apicole cu câteva zeci de familii de albine. La început, ferma era specializată pe miere de salcâm și polifloră provenită din zonele muntoase ale Transilvaniei. Astăzi, după multă pasiune și dăruire, numărul de familii de albine a crescut, trei generații s-au schimbat, iar calitatea mierii a rămas neschimbată.
Din 2003, ferma apicolă a fost printre primele din România acreditate ca producătoare de miere ecologică de către o
Îngrijirea familiilor de albine pe timpul iernii

Viața albinelor este una extrem de interesantă și de complexă pe timpul iernii. Apicultorii verifică modul în care decurge iernarea acestor insecte incredibile, dar fără a deschide stupul. Supravegherea se face doar prin controlul auditiv și prin examinarea resturilor de pe fundul stupilor. În continuare, vă dezvăluim metodele prin care se realizează acestea pentru o familie de albine.
Intensitatea zumzetului produs de albine arată starea familiilor
Pentru controlul auditiv este nevoie de un
iarna, stupi, apicultura, albine, familii de albine, sezon rece, faguri cu miere, ingrijire albine
Falsificarea mierii, mit sau realitate?

Cine spune despre miere că este falsificată trebuie să probeze ce spune prin analize pentru că aceste teorii sunt în defavoarea apicultorilor și a consumatorilor, este de părere dr. ing. Adrian Siceanu, președintele Societății Române de Apiterapie. Afirmația potrivit cărei hrana albinelor ar avea un raport fructoză-glucoză mai mare de 1,3 și că s-ar putea falsifica mierea cu ea este greșită, spune acesta. În susținerea celor declarate acesta a făcut propriile experimente, iar efortul său este
Mai multe articole …
- În vreme ce mierea românească este aproape bio „Analizele mierii importate de către UE se fac doar în procent de 4% și aleatoriu“
- Schimbarea STAS-ului mierii de salcâm, o prioritate pentru apicultori
- MIEVA - o cooperativă ,,dulce“ înființată de un tânăr de 35 de ani
- Stupină bio și infrastructură pentru o terapie inedită
Pagina 6 din 37