Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Cât costă și cum se realizează certificarea ecologică

Trendul ultimilor ani arată că tiparele alimentare ale oamenilor se schimbă și că aceștia devin mai preocupați de alegerea unor mâncăruri sănătoase. Asta a determinat apariția a tot mai multor ferme ecologice. În cazul acestora se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele acestora), a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, a hormonilor, antibioticelor etc. În etapa de procesare a alimentelor se interzice

bio, produse ecologice, ecologic, produse bio, certificat ecologic, certificare ecologica

Tehnologiile de vârf protejează și întăresc sănătatea culturilor agricole din România

Pentru combaterea modului în care schimbările climatice afectează agricultura, este important ca fermierii să abordeze cu succes și cu atenție provocările asociate cu contextul de mediu. Agricultura este vulnerabilă la efectele condițiilor meteo nefavorabile, cum ar fi seceta, inundațiile și schimbările extreme de temperatură, iar reducerea dioxidului de carbon (CO2) prin fotosinteză și sechestrarea carbonului ajută la stabilizarea climatului și la protejarea agriculturii.

Practicile agricole

culturi agricole, schimbari climatice, CORTEVA AGRISCIENCE, sanatatea plantelor

Prașila - mijloc eficient în lupta cu seceta

Problema esențială a agriculturii în perioada de secetă este apa.

Principalul rol al prașilei este să se asigure o bună acumulare și conservare a apei în sol și să reducă la maximum pierderile de apă.

Prin lucrarea de prășit se asigură afânarea stratului superficial al solului, făcându-l apt să acumuleze fiecare picătură de apă din precipitații și, totodată, prin distrugerea crustei și a capilarelor formează un strat de mulci care împiedică pierderea apei prin evaporare la suprafața solului

agricultura, seceta, apa in sol, seceta pedologica, prasila

A visat să devină diplomat, dar a ajuns fermier

Matei Titianu, un tânăr de 26 de ani din Brăila, este licențiat în Agricultură și Istorie, are două masterate în Agribusiness, unul în România, altul în Olanda. În vederea completării studiilor deja absolvite, dar și din dorința de a rămâne ancorat în noile tendințe din domeniu, a urmat o serie de alte cursuri de formare precum Tineri Lideri pentru Agricultură, Antreprenor în Agricultura 4.0, Greenfields și Smartfields. Acesta administrează împreună cu tatăl său o fermă de aproximativ 600 de

agricultura, fermieri, Braila, agricultura digitala, antreprenori

Pagina 5 din 287