Imprimă această pagină
Agrotehnica 21 Martie 2017, 11:33

Prioritate pentru performanță. KWS Semințe oferă fermierilor de top din România informația vitală pentru gestionarea eficientă a soluțiilor

Scris de

KWS Semințe dezvoltă conceptul lansat anul trecut în domeniul seminariilor din agribusiness printr-un nou eveniment. De această dată, compania aduce în prim plan necesitatea fermierilor de a avea acces facil la informație și metode de gestionare a riscurilor pentru o activitate eficientizată în fermă. Astfel, KWS Semințe, care anul acesta împlinește 15 ani de prezență activă în România, vine cu o nouă propunere de abordare a parteneriatului cu fermierii, prin prisma oportunității de a crea împreună cu aceștia instrumente utile în activitatea de zi cu zi.

“Performanța unei companii se datorează capacității de a asculta și de a răspunde cerințelor partenerilor. Anul acesta KWS Semințe împlinește 15 ani de creștere matură, sănătoasă și constantă, care se datorează, în principal, fermierilor români. Sunt 15 ani în care compania a urcat în topul primelor 3 producători de semințe din România. Este momentul să trecem la un alt nivel, sub egida “Câte ferme, atâtea soluții”, pentru că am atins maturitatea la care putem veni către partenerii noștri fermieri nu doar cu produse și servicii performante, dar și cu instrumentele prin care îi susținem în eficientizarea activității lor zilnice. Pentru că, până la urmă, obiectivul tuturor este profitabilitatea”, declară doamna Doriana Nițu, Director General KWS Semințe.

Cu tematica “Managementul integrat al fermei”, a doua ediție a seminarului științific “Prioritate pentru Performanță” a fost organizat de KWS Semințe în 16 martie la Hotel InterContinental, creând astfel o tradiție privind locația, dar și gazda evenimentului.

Auditoriul s-a bucurat de prezența distinsă și remarcabilă a aceluiași amfitrion, Domnul Prof. Univ. Dr. Gheorghe Valentin ROMAN - Inginer agronom, Doctor în Agronomie, Doctor Honoris Causa, Profesor Universitar emerit la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Disciplina Fitotehnie. Membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice, vice-președinte al secției ”Cultura plantelor de câmp”.

În cadrul evenimentului au fost susținute teme de interes actual pentru fermieri, firul prezentărilor urmând parcursul logic de la managementul riscurilor în ferma agricolă până la inovații actuale în domeniu, abordând prin studii de caz și exemple concrete tendința globală de digitalizare a agriculturii, pentru eficientizarea costurilor și profitabilitatea muncii agricole.

„Prezența personalităților cu experiență vastă în mediul academic și de business oferă în mod clar un plus de cunoaștere documentată. Scopul acestui transfer de experiență este crearea unei comunități care să aibă acces permanent la informația vitală desfășurării unei activități profitabile. Așa avem ocazia să descoperim instrumente utile pentru bunul mers al fermelor noastre și, drept urmare, pentru dezvoltarea agriculturii românești în ansamblul ei. Aceasta este baza evoluției următoare” – a mai declarat Doriana Nițu.

Temele abordate în cadrul seminarului au fost susținute de invitații speciali astfel:

  • Managementul riscurilor în ferma agricolă - Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Gheorghe Valentin ROMAN;
  • Inovația în dezvoltarea rurală – Conf. Univ. Dr. Magdalena Turek Rahoveanu;
  • Managementul fermei – Prof. Univ. Dr. Valentina Constanța Tudor;
  • Eficientizarea costurilor în fermă. Digitalizarea în agricultură – Economist Ervin Miklos
  • De la Agronomie la Agroeconomie – Jurnalist Gabriel Razi.

În urma acestui eveniment, va fi publicat al doilea volum din colecția științifică “Agriteca”, dedicată diseminării de noutăți către o audiență formată din fermieri și specialiști în domeniul agronomic. Astfel, ne asigurăm că partenerii noștri primesc și în acest an informație de interes, din surse de cea mai bună calitate, pe care să o valorifice în activitatea de zi cu zi.

Despre KWS Semințe

KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în topul primelor trei companii multinaționale din domeniul semințelor din agricultură, şi deţine în România întregul lanţ de business cu seminţe, de la cercetare - ameliorare hibrizi de porumb şi fluxul de uscare – condiţionare – procesare cu echipamente de ultimă generaţie, până la un sistem de vânzare personalizat, cu specialişti valoroşi şi logistică integrată.

Compania este activă pe piața din România din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în 15 ani la peste 120 angajați.

Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, utilizând vasta experiență în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.

De peste 150 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.

Pentru mai multe detalii, contactați: Violeta Niculae, Director Strategie şi Inovare – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Roxana Pârvulescu, Specialist Marketing – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite