Zootehnie-Medicina veterinara 19 Decembrie 2020, 21:32

Oul Hiperimun Romvac, unic în România

Scris de

Compania Romvac este bine cunoscută în România de zeci de ani, iar în momentul în care specialiștii au decis să aducă în piață produsele obținute din Oul Hiperimun viața multor persoane s-a schimbat în bine. Doamna director general dr. Viorica Chiurciu ne-a vorbit despre importanța produselor Imunoinstant și modul în care specialiștii Romvac abordează cercetarea în medicina umană.

Redactor: Doamna director, când a început Romvac cercetarea pentru realizarea produselor din gama Imunoinstat?

Dr. Viorica Chiurciu – director general Romvac Company SA: Compania Romvac a demarat încă de acum 10 ani activitatea de cercetarea privind imunoglobulinele IgY specifice și care stau la baza produselor de uz uman, din gama Imunoinstant. Fiind o companie cu profil medical și interesată în permanență de provocările care apar în domeniu, Romvac a răspuns și celei lansate de Organizația Mondială a Sănătății, venind cu o soluție realistă la problema rezistenței microorganismelor la medicația antimicrobiană. Astfel, Romvac este singura companie medicală din România care a avut logistica științifică și tehnico-medicală necesară dezvoltării imunoglobulinelor IgY din oul convențional, cărora le-a asigurat noi și unice valențe, făcându-le să acționeze specific și direct asupra bacteriilor, virusurilor și fungilor care nu mai pot fi anihilați prin medicația cu antimicrobiene, precum antibioticele. Practic, Romvac a ridicat oul convențional de la statutul de aliment cu proprietăți nutritive și proprietăți terapeutice extrem de limitate la cel de ou hiperimun care, prin anticorpii săi specifici, ajută la susținerea imunității organismului uman, dar acționează și împotriva infecțiilor cu diferiți agenți patogeni pentru om și care au dezvoltat sau nu rezistență la antibiotice.

Oul Hiperimun Romvac

Red.: Ce rol au produsele din gama Imunoinstant pentru întărirea sistemului imunitar?

V. Chiurciu: Romvac a creat și a dezvoltat produsele de uz uman, din gama Imunoinstant, cu aceste imunoglobuline Y specifice din Ouăle Hiperimune Romvac care provin de la găini hiperimunizate cu microorganisme inactivate, patogene pentru om și care au fost izolate de la diferiți pacienți din spitalele din România. Scopul acestora este de a acționa specific în terapii profilactice și curative, în infecții cu diferite localizări. De asemenea, aceste imunoglobuline IgY specifice sunt adjuvate în susținerea sistemul imunitar deoarece, în cazul unui om sănătos, creează o barieră împotriva posibilelor infecții, ajutând la întărirea sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism. Practic, vorbim de imunitate pasivă deoarece organismul nostru primește gata pregătiți anticorpii de care are nevoie, fără a mai fi obligat să îi producă singur ca în cazul vaccinării. Aici trebuie subliniat faptul că unul dintre marile avantaje ale terapiei cu imunoglobulinele Y unice din Oul Hiperimun Romvac este lipsa acelor reacții adverse care știm că apar după administrarea antibioticelor. Astfel, în timp ce antibioticele distrug neselectiv atât bacteriile patogene, cât și pe cele benefice din flora intestinală, imunoglobulinele IgY specifice din Oul Hiperimun Romvac acționează specific, distrugând numai tulpinile bacteriene, virale și fungice împotriva cărora au fost create.

Red.: Care sunt afecțiunile pentru care există produse în această gamă?

V. Chiurciu: Imunitatea pasivă indusă de cele 30 de imunoglobuline IgY specifice din Oul Hiperimun Romvac asigură o protecție imediată față de infecții urinare, respiratorii, cutanate, gastrice, gastrointestinale, genitale etc. Acest fapt este posibil deoarece imunoglobulinele Y traversează mucoasa tubului digestiv după ingerare și acționează exact asupra microorganismelor patogene, agresive pentru om. Aceste produse conţin anticorpii IgY specifici care ajută pacienţii în terapii adjuvante împotriva infecţiilor localizate la diferite niveluri: infecţii urinare determinate de Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus sau Streptococcus grup B.

Acestea sunt extrem de răspândite, provoacă foarte multe neplăceri şi, din nefericire, sunt recurente. Apoi, sunt infecţiile genitale determinate de Candida spp., Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Klebsiella spp., Streptococcus grup B., Staphylococcus spp., HPV (9 tulpini), Herpes Simplex tip 1 (HSV 1). Eficacitatea anticorpilor din produsele Imunoinstant a fost dovedită şi prin tratarea pacienţilor cu infecții herpetice determinate de Herpes Simplex (HSV 1) sau a pacienților cu infecții gastrice determinate de Helicobacter pylori şi cu infecții gastrointestinale provocate de Clostridium difficile sau Escherichia coli. De asemenea, anticorpii specifici acţionează şi în infecţii respiratorii determinate de Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Mycobacterium sau Providencia stuartii, dar şi în afecţiuni parodontale determinate de Staphylococcus spp. sau Streptococcus spp. Imunoinstant s-a dovedit a fi eficient și în acnee determinată de infecţia cu Staphylococcus aureus, în plăgi atone infectate cu Staphylococcus aureus MRSA, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella spp., Candida spp., Escherichia coli; dar și dermatite de diferite forme provocate de Staphylococcus aureus. Mai mult, coroborând terapia pe cale generală cu terapia locală cu imunoglobulinele aviare specifice din produsele Imunoinstant, Romvac a demonstrat că pacienții cu psoriazis pot fi vindecați clinic. Eficienţa terapeutică a produselor Imunoinstant a fost dovedită şi în alte boli autoimune, precum epidermoliza buloasă şi fibroza chistică.

Red.: Care a fost cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o din momentul în care ați lansat aceste produse?

V. Chiurciu: Provocarea cea mai mare a fost aceea de a găsi soluția la problema rezistenței microorganismelor la antimicrobiene. În rest, fiecare zi vine cu noi provocări deoarece fiecare pacient are o patologie mai mult sau mai puțin complicată pentru care noi trebuie să găsim cea mai bună schemă de terapie. De asemenea, sunt și pacienții care au nevoie de terapie personalizată. Astfel, dacă în urma analizelor efectuate se constată că tulpina bacteriană cu care se confruntă pacientul nu se regăsește printre cele 30 împotriva cărora acționează imunoglobulina Y din Oul Hiperimun Romvac, atunci, în 60 de zile, specialiștii noștri pot crea imunoglobulina specifică împotriva noii tulpini identificate, asigurând o terapie personalizată. Însă toată această muncă vine cu o satisfacție inegalabilă și aceea este mulțumirea omului fericit pe care l-am vindecat clinic de psoriazis sau de infecția urinară ce l-a chinuit ani de zile. Este fericirea omului care poate respira fără probleme după o infecție severă de la nivelul căilor respiratorii. Și este fericirea părinților ai căror copii au trecut prin iarnă fără să răcească măcar o dată deoarece au consumat pulberea liofilizată Imunoinstant G.

Red.: Ce parteneriate/colaborări cu instituții medicale ați dezvoltat în ceea ce priveşte produsele din gama Imunoinstant?

V. Chiurciu: Toate produsele din gama Imunoinstant au la bază programe de cercetare interne, dar și externe precum cel cu Spitalul Sfânta Maria pe infecții pulmonare, inclusiv la pacienții cu transplant pulmonar, fapt care este o premieră mondială. Alte programe de cercetare se află în derulare cu Institutul Victor Babeş pe infecții bacteriene, fungice și virale, cu Spitalul Clinic de Urgență din Cluj pe testări pentru administrarea de IgY în cazul pacienților cu scleroză multiplă și cu Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, pentru testarea de noi valențe ale IgY.

Red.: Cum au fost primite aceste produse? Au existat reticențe?

V. Chiurciu: Să ştiţi că numele gamei de produse Imunoinstant vine de la cuvintele „imunitate“ şi „instantaneu“, tocmai pentru că, aşa cum vă spuneam mai devreme, asigură instantaneu protecţie împotriva factorilor patogeni pentru om, împotriva cărora au fost create ca să acţioneze. Deci vorbim de o imunitate pasivă, imediată. Explicând oamenilor toate aceste lucruri, venind cu dovezi clare prin care am demonstrat că totul are la bază ştiinţa şi arătându-le efectele spectaculoase şi reale obţinute încă de la primii pacienţi, am reuşit să câștigăm în scurt timp credibilitatea în produsele noastre, în eficienţa acestora şi beneficiile unice pe care le au asupra sănătăţii oamenilor. Practic, Romvac a oferit şi oferă multor oameni şanse la sănătate pe care le credeau demult pierdute. Ca o recunoaştere a beneficiilor sale, Imunoinstant a fost distins cu 2 Medalii de Aur și 4 de Bronz la Salonul Internațional al Cercetării științifice, Inovării și Inventicii, ProInvent, desfășurat la Cluj – Napoca în martie 2018. Aurul a fost acordat Companiei Romvac, pentru merite deosebite în medicina umană, respectiv pentru obținerea și utilizarea imunoglobulinelor din gălbenuş de ou hiperimun PC2 (Igy), dar şi pentru procedeul de tratament imunologic cu produse biologice PC2, utilizat în epidermoliza buloasă.

Red.: Dacă ar fi să exemplificați cele mai bune rezultate obținute cu aceste produse, prin exemple de pacienți, care ar fi acestea? Pentru ce afecțiuni au apelat la aceste produse și ce rezultate au obținut?

V. Chiurciu: Rezultatele depind de mai mulţi factori şi primul este chiar pacientul, adică omul al cărui organism este unic, cu particularităţile sale, motiv pentru care unii răspund mai repede la terapia cu Imunoinstant, în timp ce alţii au nevoie de mai mult timp. Apoi, contează vechimea afecţiunii de care suferă respectivul pacient şi dacă aceasta vine pe o patologie complicată sau nu. De asemenea, este extrem de importantă administrarea terapiei Imunoinstant conform indicaţiilor medicului terapeut. Pentru noi, fiecare pacient vindecat înseamnă o nouă victorie şi un rezultat bun şi de aceea este corect să vorbim despre cazuri mai mult sau mai puţin spectaculoase. Primul nostru caz spectaculos este al primei paciente vindecate clinic de psoriazis vulgar generalizat, după 14 ani de suferinţă, după 14 ani de marginalizare socială şi renunţare. Un alt caz spectaculos şi unic în lume este cel al primului copil, o fetiţă în vârstă de numai 5 ani, şi pe care am vindecat-o clinic, în numai câteva luni, tot de Psoriasis vulgaris generalizat. La fel de spectaculoase sunt şi cazurile pacienţilor care nu mai puteau să meargă din cauza plăcilor psoriazice şi a pustulelor de la nivel tălpilor sau ale pacienţilor care nu se mai puteau ridica din pat din cauza psoriazisului articular ce îi punea în imposibilitatea de a se mai mişca. Deosebite sunt şi cazurile pacienţilor care au scăpat de infecţii urinare după 20 de ani sau ale pacienţilor al căror corp era chinuit de fistule suprainfectate. La fel de spectaculoase sunt şi cazurilor copiilor cu epidermoliză buloasă sau ale pacienţilor cu fibrioză chistică, la cei din urmă constatându-se rărirea episoadelor de tuse şi scăderea lor în intensitate. Şi exemple pot continua cu pacienţii cu acnee, dermatite, eczeme, infecţii ale prostatei, parodontoză, infecţii cu alte localizări, rinită şi rinosinuzită ş.a.m.d..

Red.: Care este procedura prin care un pacient poate apela la produsele din această gamă? Necesită acesta o programare la medicii Romvac sau poate comanda online și este suficient?

V. Chiurciu: Dacă pacientul respectiv este interesat de susţinerea sistemului imunitar, atunci produsele care se administrează în acest sens, respectiv pulberea liofilizată Imunoinstant G, Instant Yolk sau Oul hiperimun se pot comanda online de pe www.imunoinstant.ro, cu respectarea indicațiilor din prospect. Dacă pacientul prezintă însă o anumită potologie pentru care sunt recomandate produsele Imunoinstant, atunci acesta este bine să se prezinte la medic pentru stabilirea diagnosticului şi a terapiei adecvate. În momentul în care pacientul are diagnosticul de certitudine, atunci acesta poate comanda produsele online. Precizez că, în cadrul Cabinetului de Medicină Complementară – Alternativă Imunoinstant din şoseaua Centurii, numărul 7, Voluntari, judeţul Ilfov, consultaţiile sunt gratuite.

Red.: Cum a fost anul 2020 pentru compania Romvac? În contextul pandemiei au existat mai multe cereri pentru aceste produse obținute din Oul Hiperimun?

V. Chiurciu: În mod cert, pandemia ne-a afectat, într-o formă sau alta, pe toţi. De aceea, la începutul acestei perioade dificile, pacienţii au putut ajunge mai greu la cabinetul nostru, date fiind restricţiile de circulaţie. Cu toate acestea, produsele noastre au continuat să fie solicitate mai ales pentru suportul imunologic pe care îl asigură.

Red.: Care este următorul pas în cercetare al specialiștilor Romvac în ceea ce privește produsele pentru sănătatea umană?

V. Chiurciu: În cel mai scurt timp, vom completa gama Imunoinstant cu: colire pentru infecţii oftalmice; Immuno Gyn cremă și gel cu imunoglobulină Y anti-HPV-9 destinate aplicării locale la nivelul leziunilor tegumentului zonei genitale externe atât la femei, cât și la bărbați; Immuno Herpestop cremă pentru aplicări locale la nivelul leziunilor determinate de infecția cu virusul Herpes simplex; dar şi cu Immuno Multi Gel produs bioactiv formulat special pentru a susține activ stadiile de reconstrucție a pielii. Mai mult decât atât, vom lansa cât de curând gama de produse cosmetice de lux pentru fiecare etapă a ritualului de îngrijire. Colecția conține produse pe bază de imunglobuline Y, pentru curățare și demachiere, exfoliere, tonifiere și hidratare și acționează activ în terapia diferitelor afecțiuni cutanate specifice, precum: acneea, foliculita, dermatita atopică și uscăciunea și deshidratarea pielii.

Larissa DINU (SOFRON)


Vizualizari 10285
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti