cemrom iulie 2018
update 20 Jul 2018

Herbal - Mycoderm, un produs natural împotriva dermatitei pruriginoase, a micozelor şi a arsurilor de gradul I şi II

Natura știe să vindece

Nu mai este o noutate faptul că excesul de antibiotice şi de medicamente de sinteză a determinat un efect de bumerang, din cauza faptului că aceste preparate nu îşi mai ating ținta, nemaiavând efectul așteptat.

Mai nou, pe plan mondial s-a trecut la o abordare fitoterapeutică în care extracte din plante înlocuiesc produşii de sinteză. Flavonoidele şi compuşii polifenolici extraşi din plante au efect biocid. Alantoina prezentă în plante calmează durerea şi contribuie la vindecarea unui ţesut epitelial deteriorat. Vitaminele din plante contribuie la refacerea ţesuturilor deteriorate.

Astfel, există multe exemple de plante ce au reuşit să vindece afecţiuni în care medicamentele de sinteză au dat greş.

Romvac și abordarea fitoterapeutică a problemelor de sănătate la animale

Așadar, în condițiile actuale, în care a devenit evident că multe dintre produsele chimice au efecte secundare nedorite sau au devenit chiar ineficiente, este timpul să se implementeze și în medicina veterinară o abordare fitoterapeutică a problemelor de sănătate.

Prin prisma acestei abordări, Compania Romvac a creat un unguent fitoterapic cu rol antiinflamator şi antimicotic, numit Herbal – MycoDerm.

Herbal – Mycoderm: adjuvant în tratamentul dermatitei pruriginoase, a micozelor şi a arsurilor de gradul I şi II

Realizat ca vehicul medicamentos cu o formulă bazată pe extracte de plante, produsul și-a demonstrat eficiența în urma studiilor întreprinse pe animale, ca urmare a rezultatelor excepţionale obținute. Astfel, au fost vindecate plăgi produse prin lovire, arsură, degerare, înţepare, eczeme etc.

În compoziția produsului Herbal – MycoDerm se regăsește un amestec de tinctură de propolis, aloe vera, uleiuri volatile, ulei de măsline și provitamina B5.

Acțiunea benefică a produsului este dată și de amestecul de flavonoide şi compuşi polifenolici din tinctura de propolis, cu acțiune antiinflamatoare, bactericidă şi antimicotică.

Emulsia de aloe vera are proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice şi este stimulent al colagenului cu efect de reparare a dermului, în special în arsuri.

Conţinutul ridicat de vitamine (A, B, C) din ulei volatil de salvie (Salvia officinalis) calmează iritarea pielii şi ajută la regenerarea folicului pilos.

Uleiul volatil de lavandă (Lavanda angustifolia) are în compoziţia sa molecule aromatice şi linalol cu proprietăţi germicide, anticongestive şi antiinflamatoare, calmând durerea şi pruritul.

Uleiul volatil de tămâie (Boswellia serrata) are proprietăţi cicatrizante şi calmante, în special în cazul arsurilor şi de refacere a ţesutului dermic, cu precădere a celui cu aspect hiloid (cicatrizare defectuoasă).

Indicaţia farmaceutică se adresează în special în combaterea pruritului şi a suprainfecției din dermatita atopică, eczeme, alergii de contact, micoze și arsuri.

Cui și cum se administrează produsul

Herbal Micoderm Romvac

Creat inițial pentru canide și cabaline, speciile nu sunt restrictive, cu excepția felidelor, care nu suportă bine tratamentele fitoterapeutice.

Se administrează zilnic 2-3 aplicări în strat subțire, până la dispariția semnelor clinice, cu excepția micozelor, unde tratamentul trebuie continuat cca 7 - 10 zile.

Compartimentul de Produse Fitoterapice al Com­paniei Romvac are în vedere diversificarea acestei game de pro­duse obținute din plante deoarece tratamentele fitoterapeutice prezintă mai multe atuuri extrem de benefice pentru sănătatea animalelor: buna toleranţă a organismului la acţiunea plantelor, evitarea rezistenței microorganismelor la atacul principiilor active din plante datorită amestecului de principii active şi imposibilităţii de a crea rezistenţă faţă de acestea și stimularea organismului pentru reacţii de răspuns prompte și rapide în vederea contracarării agentului patogen.

Autori: Dr. Dana BANCIU, Biochim. Gabriel OLTEAN

Romvac Company S.A

Revista Lumea Satului nr. 15, 1-15 august 2017 – pag. 36