update 17 Mar 2023

România îndeplinește toate condițiile sanitar-veterinare pentru deblocarea exporturilor de carne de porc

România îndeplinește toate condițiile sanitar-veterinare pentru deblocarea exporturilor de carne de porc de la toate unitățile de specialitate, iar Comisia Europeană ar putea aproba, săptămâna aceasta, un document în acest sens, a declarat, joi, la Piatra Neamț, președintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

"Am avut audit pe pesta porcină, iar zilele acestea se va aproba o anexă a Comisiei Europene potrivit căreia se poate exporta carne de porc din toate unitățile de profil. Până acum puteam exporta doar din patru județe. Comisia Europeană a spus că suntem chiar prea drastici în această supraveghere. Azi și mâine se va desfășura această ședință în care se va vota decizia Comisiei Europene privind liberalizarea vânzării cărnii de porc", a afirmat Vladimir Mănăstireanu.

Președintele ANSVSA a precizat că nici Turcia nu mai are motive să nu accepte exportul de animale vii, odată cu ridicarea acestei restricții.

"Aici mă refer la ovine și caprine, dar, totodată, Turcia trebuie să ne lase să tranzităm și țara cu exporturile de animale către țările arabe", a spus Vladimir Mănăstireanu.

Președintele ANSVSA se află la Piatra Neamț pentru a dezbate împreună cu directorii direcțiilor sanitar-veterinare strategia viitoare a agenției, modificările organizatorice și funcționale, în vederea eficientizării activității.

AGERPRES

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului