Controlul principalelor parazitoze la rumegătoare
Recent, Farmavet Group, în colaborare cu Colegiul Medicilor Veterinari, a organizat evenimentul cu tema „Controlul principalelor parazitoze la rumegătoare“. Acesta a fost susținut de prof. univ. dr. Dumitru Militaru, vicepreședinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Sisești“, București, și președintele Secției de Medicină Veterinară. Domnia sa a încercat să abordeze cele mai actuale probleme veterinare, determinate de parazitoze, în sectorul de creștere a
bovine, ovine, caprine, rumegatoare, parazitoze, boli la capre, boli la bovine
Acţiuni ale serviciilor sanitare veterinare pentru asigurarea statusului de sănătate la animale
În conformitate cu Programul de supraveghere, prevenire şi combatere a bolilor la animale, a celor transmisibile la om, protecţia animalelor şi a mediului pentru acest an, medicii veterinari, coordonați de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor județeană, în colaborare cu Colegiul Medicilor Veterinari, efectuează acţiuni specifice în care sunt implicaţi şi proprietarii de animale şi păsări crescute în exploataţii comerciale şi exploataţii nonprofesionale din gospodăriile
medicina veterinara, sanatatea animalelor, servicii sanirare veterinare
Recomandări pentru perioada Postului premergător Sărbătorilor de Paşte
În perioada Postului premergător Sărbătorilor de Paşte, populaţia care respectă această tradiţie creştină, solicită pentru consum produse alimentare specifice, respectiv, produse de morărit şi panificaţie, soia, fasole, mazăre, alte sortimente de legume, fructe, verdețuri proaspete, produse de patiserie şi zaharoase, alimente conservate, ciuperci, produse naturiste, solicitare care determină operatorii din domeniul alimentar să pună pe piață cantități mai mari de astfel de alimente decât în mod
siguranta alimentara, Postul Mare, Sarbatori de Paste, recomandari Paste
Acțiuni și responsabilități ale serviciilor sanitare veterinare. Calitatea produselor alimentare destinate consumului uman
Politica europeană și națională în materie de siguranță alimentară are două obiective principale: protejarea sănătății umane și a intereselor consumatorilor şi promovarea bunei funcționări a pieței unice europene. În acest sens sunt stabilite, de organismele decidente, norme de control în domenii precum: igiena produselor alimentare, care include toate categoriile de alimente, a furajelor şi produselor de uz fitosanitar, sănătatea și bunăstarea animalelor, precum şi prevenirea contaminării
Mai multe articole …
- Vetro Solutions pariază pe management strategic și investiții
- Aportul serviciilor sanitare veterinare. Sprijinul investitorilor în domeniul creșterii animalelor și al procesării producției
- Măsuri de prevenire și combatere a Rabiei (turbării)
- Cercetătorii germani: Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară
Pagina 11 din 98