Utilaje agricole 07 Aprilie 2022, 10:56

JCB extinde gama de încărcătoare cu braț telescopic cu modelul 538-70

Scris de

JCB, producătorul numărul unu în lume al încărcătoarelor cu braț telescopic, a extins gama prin introducerea modelului de capacitate medie 538-70 pentru a oferi fermierilor și mai multe opțiuni dintr-o gamă de utilaje deja cuprinzătoare din punctul de vedere al performanței, caracteristicilor și specificațiilor.

Modelul 538-70 este un utilaj autentic de șapte metri care face parte din seria III de încărcătoare cu braț telescopic cu o capacitate maximă de ridicare de 3.800 kg și o înălțime de ridicare de 7,01 m, plasându-l între modelele actuale 532-70 și 542-70.

De la 3.000 până la 3.800 kg, performanța de ridicare este deosebit de puternică la înălțime de 4-6 m. Aceasta e importantă pentru încărcarea cerealelor vrac în camioane și a materialului de siloz în depozit. În funcție de versiune, există posibilitatea de a crește capacitatea de 2.500 kg până la 2.750 kg posibilă la înălțimea maximă

La fel ca toate încărcătoarele cu braț telescopic din gama sa, noul model 538-70 este disponibil cu patru tipuri diferite de transmisie, trei capacități de putere și trei niveluri de echipare standard din punctul de vedere al caracteristicilor și al specificațiilor.

Împreună cu o listă cuprinzătoare de opțiuni, fermierii au oportunitatea de neegalat de a alege tipul de încărcător cu braț telescopic care se potrivește cel mai bine aplicațiilor și bugetului lor.

Varianta 538-70 AGRI este echipată cu transmisia Torque Lock 4 de la JCB, cu blocare a convertorului de cuplu în treapta a patra pentru tracțiune directă, eficientă din punct de vedere energetic la transport, cuplată la o versiune de 109 CP (81 kW) a modelului JCB compatibil cu emisiile Stage V având motor DieselMAX 448.

Modelul AGRI Super are 130 CP (97 kW) și motorul mai sus amintit cu transmisie Powershift cu patru trepte de viteză. Acesta reprezintă varianta de bază. Varianta de echipare AGRI Xtra de 150 CP este disponibilă și cu transmisie Autoshift cu șase trepte de viteză cu moduri de schimbare automată și manuală a treptelor de viteză, pe lângă blocarea convertorului de cuplu în primele două trepte.

Echipările AGRI Super și AGRI Xtra pot fi disponibile și cu transmisie DualTech VT, transmisia unică JCB, care combină cele mai bune caracteristici ale acționării hidrostatice și powershift într-o singură unitate.

Fiind cea mai bună transmisie a încărcătoarelor cu braț telescopic, DualTech VT oferă un control precis al vitezei reduse pentru încărcare și alte sarcini de manipulare și schimbare automată cu acționare directă fără convertor de cuplu la deplasarea pe câmp și drumuri, având consum redus de combustibil, la viteze de peste 19 km/h.

Comutarea între cele două elemente se realizează fără întreruperi, fără nicio implicare a operatorului; Se selectează de către operator modurile „Power“ și „Eco“ și se economisește combustibil pentru diferite aplicații, iar selecția Powershift poate fi restricționată pentru lucrul pe teren.

Modul Flexi al transmisiei permite setarea unei turații fixe a motorului pentru o performanță hidraulică optimă, doar transmisia răspunzând apoi la pedala de accelerație – ideal pentru performanțe consistente la încărcare și pentru operarea atașamentelor acționate hidraulic, cum ar fi perii, cupe, furci.

În plus, transmisia DualTech VT oferă tracțiune integrală permanentă în intervalul de viteză al elementului de transmisie hidrostatică pentru tracțiune maximă în câmp și curte; tracțiune integrală pentru lucrări cu deplasare de mare viteză, cum ar fi curățarea zăpezii, atunci când este nevoie de tracțiune maximă; și trecerea automată la tracțiunea spate numai pentru performanțe optime de remorcare, reducând în același timp uzura anvelopelor.

În toate variantele, nivelul înalt de echipare standard include alinierea automată a roților la comutarea între cele trei moduri de direcție și un ventilator de răcire cu inversare automată care elimină praful și resturile de pe grila de admisie a aerului.

Sistemul hidraulic cu senzor de sarcină de 140 litri/min include regenerarea gravitațională a uleiului pentru retragerea/coborârea brațului, dar sub control deplin, iar suspensia automată a brațului Smooth Ride este standard la toate, cu excepția versiunii AGRI, unde este opțională.

Serviciul de telemetrie LiveLink de la JCB face parte de asemenea din pachetul standard, oferind date complete ale mașinii, identificarea proactivă a defecțiunilor, programarea în timp util a intreținerilor și funcțiile de localizare și securitate a mașinii.

Și ca în cazul tuturor încărcătoarelor cu braț telescopic JCB din Seria III, operatorii noului 538-70 vor lucra în ultimul model de cabină Command Plus, cu nivelurile sale de zgomot ultra-silențioase, vizibilitate excelentă în toate părțile, inclusiv în sus, coloana volanului cu „memorie“ de tip push-away și cu spațiu generos de depozitare.

Utilajelele agricole JCB sunt comercializate în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate.

NHR


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti