Motocoasa FS 511 de la STIHL: 30 de metri pătrați tăiați într-un minut și jumătate
Scris de Lumea SatuluiUn utilaj de mare putere dedicat peisagiștilor și silvicultorilor a fost lansat recent și pe piața din România. Inginerii germani au proiectat motocoasa de mare putere FS 511 pentru a face față celor mai complicate lucrări de întreținere a spațiilor verzi și chiar a pădurilor. Prin montarea capului tăietor WoodCut, motocoasa FS 511 intră fără probleme în zonele cu arbori și arbuști care trebuie îndepărtați sau toaletați.
Utilajul are unul dintre cele mai mari diametre de tăiere din gama sa, atingând până la 560 mm. Această caracteristică împreună cu puterea de tăiere de aproximativ 3.3 CP, face ca utilajul să poată tunde o suprafață de aproape 30 de metri pătrați într-un minut și jumătate. Mai exact, în fișa standard a produsului este prevăzută specificația de 19.2 m²/minut.
Noile materiale folosite în fabricarea motocoasei, precum și modalitatea de proiectare a întregului sistem fac să scadă considerabil nivelul de vibrații când se află în forță, la lucru. La turații reduse, STIHL confirmă o reducere a vibrațiilor cu 30%.
Una dintre caracteristicile tehnice cele mai importante ale motocoasei FS 511 este faptul că este dotată cu sistemul M-Tronic. Tehnologia M-Tronic are în vedere o optimizare a funcționării motorului, prin control electronic. Prezentă inițial pe motoferăstraiele STIHL, inginerii au implementat-o și pe motoarele de anduranță ale motocoaselor dedicate profesioniștilor. Practic, M-Tronic face un management total al timpilor de aprindere, consumului de combustibil, amestecului de aer și condițiile atmosferice. Astfel, nu mai este necesară ajustarea manuală a setărilor carburatorului. M-Tronic monitorizează în permanență sarcina care există pe utilaj, calculând viteza motorului și optimizând nivelul de combustibil necesar. Mai mult decât atât, M-Tronic reține parametrii de funcționare, iar la o repornire a motorului sunt folosite aceleași setări, fapt ce reduce considerabil consumul de combustibil.
(D.P.)
Articole recente - Lumea Satului
- Corteva susține femeile din agricultura românească: O poveste de succes de la Livada de Poveste
- Resturile vegetale în exces sporesc rezerva de dăunători
- APIA a autorizat în avans peste 843,9 milioane de euro
- Rolul potasiului (K) în fertilizarea echilibrată a culturilor agricole
- Demonstrație în câmp cu utilaje agricole la Domeniile Lungu
- Fermierii români sunt invitați să se alăture agriculturii carbonului și în acest an agricol
- Soiuri de nuci de la Pepiniera Voinești
- Oile Lacaune cu specific franțuzesc din ferma unui timișorean
- Tinerii de la sate aleg studiile superioare pentru a accesa fonduri europene
- Proiect cu finanțare de 6,3 mil. euro, pentru adaptarea la tehnologiile apicole avansate