Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 3 Dec 2021

Mai multă putere și confort pentru încărcătoarele articulate JCB

Încărcătoarele articulate JCB din segmentul mediu au putere suplimentară, cuplu și confort pentru operator datorită multiplelor îmbunătățiri apărute la noua serie Stage V.

Modelele JCB 411 Agri, 413S Agri și 417 Agri sunt acum echipate cu cel mai nou motor în patru cilindri JCB DieselMAX de 4,8 litri și dispun de funcția de oprire automată JCB Autostop care se activează după o perioadă de neutilizare a utilajului aflat la ralanti, pentru a elimina consumul inutil de motorină.

Îmbunătățirile aduse acestei game de încărcătoare articulate cuprind:

  • Motorul JCB DieselMAX îndeplinește norma de poluare Stage V cu o variantă avansată DPF / SCR într-un singur recipient.
  • Funcția de oprire automată JCB Autostop pentru economie de combustibil, cu reglarea intervalului de activare din cabină
  • Creșterea puterii pentru JCB 417 Agri, mai multă putere și cuplu pentru JCB 413S Agri
  • Finețea coloanei de direcție este dată de amortizoarele din cauciuc care transformă complet experiența de condus.
  • Camera video cu afișaj este acum inclusă în standard pentru ușurința conducerii și siguranță sporită

John Smith, directorul general al diviziei agricultură a JCB, a declarat: „Ca parte a programului nostru continuu de dezvoltare a încărcătoarelor JCB, aceste mașini extrem de productive primesc o serie de caracteristici care le sporesc performanțele sau îmbunătățesc confortul operatorului și ușurința de operare. Acestea completează specificațiile ridicate în cabina Command Plus, cea mai silențioasă și spațioasă, cu mai multe variante de scaune și panou de control, precum și capacitatea de a începe să lucreze rapid. Verificările de rutină se pot face din cabină.

Cele mai recente îmbunătățiri vor face aceste utilaje foarte atractive pentru domeniul agricol, consolidând în continuare poziția JCB de lider pe piața încărcătoarelor agricole.“

Modelele JCB 411 Agri și 417 Agri sunt proiectate și echipate în principal pentru aplicații pe suprafețe dure, puse în mișcare de transmisii JCB Powershift cu patru trepte de viteză. Sunt ideale în depozite pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice datorită poziției ridicate de condus, amplasată central, care oferă vizibilitate excelentă.

Cu o greutate de 8,7 tone, modelul 411 Agri poate încărca până la înălțimea de 3,36 metri, cu o capacitate de ridicare virat maxim de peste 5 tone și poate fi echipat cu o cupă între 1.2 și 1.6 m3.

Sunt disponibile trei opțiuni de braț pentru încărcătorul JCB 417 Agri. Acestea ridică până la 4,2 metri în cazul stivuirii ușoare a baloților sau încărcarea/manipularea produselor agricole și au o capacitate de ridicare virat maxim de 3.9 tone pentru această configurație. Există și varianta cu braț standard cu o capacitate de până la 5,8 tone care va ridica la 3,3 metri.

Denumirea „S“ a JCB 413S Agri indică faptul că acest încărcător este echipat pentru aplicații mai solicitante; are o putere mai mare a motorului, o transmisie Powershift cu șase trepte de viteză și diferențiale opționale cu alunecare limitată față și spate pentru tracțiune maximă. Combinația permite modelului 413S să genereze mai multe niveluri de putere pentru împingere și pentru tractare la aplicații precum lucrul într-un siloz de suprafață și încărcarea distribuitoarelor de gunoi de grajd pe câmp, dezvoltând în același timp o viteză maximă potențială de aproape 50 km/h care îi permite să țină pasul cu tractoarele și alte echipamente agricole aflate în deplasare pe drumuri publice.

Cântărind în mod obișnuit 8,95 tone, poate ridica cu brațul opțional High Lift până la 3.61 m și se adresează operatorilor care încarcă remorci înalte pentru împrăștierea gunoiului sau a celor tehnologice, în timp ce brațul standard, fără opțiunea High Lift, oferă cuplu crescut pentru o capacitate de ridicare îmbunătățită de la 4,6 până la 5,6 tone la modelul 413S Agri.

La toate modelele, suspensia hidraulică opțională amortizează încărcătura brațului, în timp ce încărcătorul merge pe o suprafață denivelată, îmbunătățind confortul operatorului și minimizând riscul scurgerilor sau al descărcării sarcinii.

Într-o actualizare anterioară, aceste încărcătoare au beneficiat de noile funcții prevăzute pentru prima dată pe modelul JCB 435S Agri, modelul emblematic din gamă, cel mai productiv încărcător frontal pentru capacitățile extraordinare de lucru. Acum, câteva dintre modificările introduse cu versiunile „Stage V“ ale acestor utilaje au îmbunătățit gama prin adăugarea amortizoarelor din cauciuc pe partea frontală a șasiului din spate, lângă articulația „heavy duty“ care amortizează șocurile atunci când virează complet în ambele direcții.

Opțiunile îmbunătățite ale scaunelor, cu perne căptușite mai generos, sporesc confortul operatorului pe parcursul zilelor lungi de lucru. Astfel, siguranța operatorului a fost îmbunătățită, iar pentru o manevrare ușoară – mai ales atunci când se lucrează în clădiri și în jurul lor – o cameră video cu afișaj dedicat în cabină intră în configurația standard.

În ceea ce privește performanța, JCB 411 Agri și 417 Agri beneficiază de trecerea de la un motor de 4,4 litri la cea mai recentă actualizare, motorul JCB DieselMAX de 4,8 litri, care este, de asemenea, montat pe 413S Agri și vine cu un singur recipient SCR și DPF pentru a reține mai bine noxele și particulele în plus față de unitatea DOC existentă.

Puterile de vârf și cuplul pentru  modelul 411 Agri sunt neschimbate la 109 cai putere (81 kW), dar modelul 417 Agri are o creștere cu 4% a puterii maxime la 130 cai putere (97kW), în timp ce modelul JCB 413S obține o creștere de 5% a puterii la 150 cai putere (122 kW) și cuplu cu 7% mai mare la 600 Nm.

Toate cele trei încărcătoare sunt dotate cu  un pachet de răcire cu dimensiuni mari și se poate adăuga un ventilator reversibil opțional cu reglare hidraulică a vitezei de acționare hidraulice în funcție de temperatura ambiantă pentru a optimiza răcirea și consumul de combustibil.

În afară de eficiența utilizării combustibilului, a caracteristicilor de ardere ale motorului DieselMAX, noua funcție Autostop atenuează risipa de motorină prin oprirea motorului după o perioadă în care utilajul se află la ralanti atât timp cât sunt îndeplinite anumite criterii de siguranță. Operatorul poate deconecta sistemul dacă este necesar și poate varia întârzierea înainte de oprire, utilizând un buton de pe ecranul din cabină.