Utilaje agricole 03 Decembrie 2019, 09:21

Delegație de specialitate a Titan Machinery România la Agritechnica

Scris de

Titan Machinery România și-a trimis o delegație de specialiști la cea mai mare expoziție de mașini agricole din lume – Agritechnica care s-a desfășurat în perioada 10-16 noiembrie 2019 la Hanovra – Germania, pentru a fi alături de partenerii săi. Noutățile au fost pe măsura anvergurii acestui eveniment, iar mărcile din portofoliu au fost numeroase.


Tema acestei ediţii Agritechnica a fost „Global Farming – Local Responsability“ care a adus în prim-plan soluţii inovatoare şi inteligente, adaptate specificului regiunilor agricole ale lumii.

Echipa Titan Machinery România care s-a deplasat în acest an la Agritechnica împreună cu Directorul General al Titan Machinery Europa de Est – Manfred Spendier a fost formată din: Melania Ungureanu – Director General Titan Machinery România, Adrian Olteanu – Product Manager, Vasile Morariu – Product Manager, Petre Gheorghe – Sales Administration Manager, Răzvan Tomescu – Marketing Manager, Octavian Matei – Precision Farming Manager, Andreea Talic – Whole Goods Purchase Manager și Alina Stan – Parts Manager. Aceștia au fost prezenți pe durata desfășurării evenimentului la standurile partenerilor Titan Machinery România, cu precădere Case IH și Väderstad, unde au întreținut discuții și au oferit informații prețioase, fiind la dispoziția tuturor celor interesați de tehnologiile pe care le comercializăm.

Producătorul american de utilaje agricole cu renume pe piața mondială și cu o experiență de aproape 180 de ani - Case IH a pregătit cu minuțiozitate dezvelirea la această expoziție internațională a unei succesiuni de noutăți în materie de tehnică agricolă avansată. Punctul culminant al acestora l-a reprezentat lansarea în Europa a noii serii de tractoare Case IH Magnum AFS CONNECT cu puteri nominale cuprinse între 280 CP și 400 CP. Aceasta este a șaptea generație a tractoarelor de mare putere Magnum pe care Case IH o lansează pe piața internațională. Acest model este așteptat în România în cea de-a doua jumătate a anului viitor, Titan Machinery înregistrând deja cereri ferme din partea agricultorilor români.

Case IH Magnum AFS CONNECT este un model care a fost optimizat din punctul de vedere al operativității, începând de la centrul de comandă confortabil al cabinei și până la rafinamentele electronice care reduc aportul operatorului, oferindu-i claritate și productivitate ridicate de lucru. Design-ul impunător al puternicului Magnum AFS CONNECT devine odată cu noua generație mult mai masculin, mai agresiv și mai ferm, facilitând operativitatea. Noua serie se extinde și cu modelul de 400 CP, pe lângă celelalte patru modele de 280 CP, 310 CP, 340 CP și 380 CP. Spre deosebire de frații săi, Magnum AFS CONNECT 400 beneficiază de o transmisie powershift 21x5 PowerDrive.

Odată cu noul Magnum AFS CONNECT, constructorul Case IH vine și cu alte noutăți în materie de tehnică de vârf. Seria de tractoare Puma cu puteri de 185 CP, 200 CP, 220 CP și 240 CP de 185 CP și 240 CP sunt echipate cu noi motoare FPT care îndeplinesc standardele UE de emisii Stage V datorită tehnologiei Hi-eSCR2. În plus, constructorul a adus îmbunătățiri în virtutea unei fiabilități ridicate, respectiv o necesitate de mentenanță redusă. Modificarea tehnologică a motoarelor FPT este însoțită și de alte îmbunătățiri care sporesc performanțele acestei serii de tractoare.

Pe de altă parte, producătorul suedez din Väderstad își completează gama de semănători de Precizie Tempo L cu modelul cu 8 secții de semănat, cu o spațiere între rânduri cuprinsă între 70 și 80 cm. Pe lângă acest nou model, Väderstad reconfigurează modelele cu 12 și 18 secții de semănat completându-le cu o spațiere mai îngustă de 50 cm la cea de 70 cm existentă pe piață și un buncăr de fertilizare mai mic, adaptat noii configurații, respectiv de 3.000 litri, față de cel de 5.000 litri de care se bucură modelele anterioare cu spațierea mai mare.

Pentru Agritechnica, Väderstad a mai pregătit câteva surprize. Modelele Tempo L vor beneficia din 2021 de funcția Central-fill, aflată deocamdată în faza de prototip. Aceasta reprezintă un buncăr central de semințe care completează automat fiecare dintre secțiile de rând ale semănătorii. Astfel, fermierul va trebui să umple doar buncărul central, economisind timp și mână de lucru suplimentară. Semănătoarea de precizie Tempo L va avea grijă de distribuția semințelor pe fiecare unitate de rând, toate acestea la o viteză de semănare record.

De asemenea, la Agritechnica a fost prezentată noua funcție Väderstad E-Control Mobile. Aceasta permite operatorului să calibreze semănătoarea cu ajutorul unui telefon mobil inteligent. Sistemul de control bazat pe iPad E-Control se conectează fără fir la utilajul Väderstad, asigurând astfel accesul la funcțiile sale și la date. Fermierii vor beneficia de reglaje şi calibrări simple şi prietenoase, precum şi de monitorizare şi control în timp real. Pe lângă acesta, la Hanovra a fost prezentată și funcția WideLining, care permite crearea cărărilor în interiorul culturii, prin ajustarea automată a distanței dintre secțiile de semănat. Aceasta a fost premiată cu medalia de argint din partea juriului internațional, fiind prima inovație de acest tip din lume.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti