Utilaje agricole 17 Iulie 2019, 10:26

Combinele John Deere din seria T, pentru o campanie de recoltat fără probleme

Scris de

De la tăiere la gestionarea reziduurilor, de la câmp la șosea, de la prima utilizare până la sfârșitul sezonului, Seria T de combine John Deere îți vine în ajutor cu tehnologie inteligentă, echipamente performante și servicii inovatoare, astfel încât să poți lucra mai rapid, mai confortabil și mai eficient, pentru performanțe de top în toate condițiile.

Seria T nu numai că îmbunătățește productivitatea și eficiența, dar oferă și o calitate mai bună a boabelor și a paielor. La recoltare ai siguranța că obții cele mai bune rezultate din cultură, chiar și în cele mai dificile condiții, cu o combina John Deere din Seria T. Seria T te ajută să economisești timp prețios la descărcare. O dotare excelentă pentru această clasă, buncărul de cereale cu o capacitate de până la 11.000 litri poate fi descărcat în timp record: până la 125 l/s. Melcul de descărcare cu diametru mare se rotește încet și nu deteriorează boabele. Un accent deosebit se pune aici și pe calitatea boabelor și pe a face descărcarea în mișcare cât mai ușoară posibil.

Putere inteligentă

John Deere este singurul producător de utilaje agricole care își dezvoltă și produce propriile motoare. Acest lucru oferă beneficii clare deoarece mașinile agricole și autovehiculele care se deplasează pe drumurile publice au cerințe diferite. Seria T dispune de motoare cu puteri cuprinse între 305 CP și 455 CP.

Flux conceput pentru calitate

Sistemul de treierare specific cu mai multe tobe ce permite culturilor să treacă pe deasupra post-bătătorului asigură un flux constant al culturii, fără aplecări bruște sau schimbări de direcție neașteptate. Acest lucru garantează o calitate excelentă a boabelor și a paielor și reduce nece­sarul de putere.

O performanță cu până la 10% mai mare la recoltarea orzului cu boosterbar

Bara striată cu cuplare rapidă asigură o treierare și mai intensivă. Este eficientă mai ales la treierare în condiții de umiditate sau în cazul culturilor greu de treierat precum orzul sau grâul aristat.

Toba mare pentru o treierare lină

Toba de 660 de mm garantează o treierare lină cu paie bine păstrate și o deteriorare redusă a boabelor datorită tobei cu diametru mare (660 mm) prevăzută cu 10 bare de batere și a greutății cu inerție mare. Toba deschisă direcționează praful în combină și nu îl forțează să iasă în afara sistemului de alimentare, ceea ce oferă o vedere mai bună asupra hederului. De asemenea, grătarul reglabil electric este ușor de setat din cabină.

Cilindru separator „tangențial plus“

Cu un diametru de 800 mm, acest separator cu dinți este unul dintre cei mai mari de pe piață și asigură o separare îmbunătățită. Pentru anul 2019 am proiectat de la zero contrabătătorul Tangențial Plus, care asigură performanțe cu 10% mai ridicate.

Cilindru extractor

Acest cilindru de 400 mm separă boabele de paie încă o dată și ghidează materialul recoltat în siguranță către căișori. Căișorii cu 7 trepte au fost măriți, iar geometria acestora a fost modificată astfel încât să se poată separa de paie boabele rămase.

Curățare puternică

Seria T este proiectată pentru cea mai mare capacitate. Combina cu 5 căișori are o sită cu o suprafață totală de până la 5,20 m² (luând în calcul sita de precurățire – opțional), iar cea cu 6 căișori are o sită cu o suprafață de până la 6,30 m² (luând în calcul sita de precurățire – opțional). Melcii de alimentare de mare capacitate înlocuiesc planul înclinat și asigură un flux activ al materialului recoltat în pantă și în condiții de recoltare dificile, ceea ce înseamnă că sistemul de curățare poate fi încărcat optim chiar și în medii umede sau lipicioase.

Experiența productivității

Monitorul GreenStar 2630 oferă mai mult decât un ecran tactil și un afișaj color luminos, de 26 cm, permițând numeroase setări. Printre acestea se numără setări automate de bază ale combinei, precum:  reglarea interactivă a combinei (ICA), funcții de monitorizare cu privire la cultură și umiditate, direcția automată AutoTrac sau AutoTrac RowSense pentru boabele mici sau porumb. Maneta ergonomică MasterControl asigură un control hidrostatic al vitezei extrem de lin și permite acționarea mai multor funcții premium precum: acționarea melcului de descărcare, ridicarea/coborârea transportorului, activarea AutoTrac și comanda funcțiilor hederului.

Combina conectată

John Deere s-a angajat să stabilească noi standarde în domeniul agriculturii conectate deoarece acest lucru oferă un potențial imens de creștere a productivității, de economisire a unui timp prețios și de scădere a costurilor. Specialiștii John Deere au identificat cele mai bune tehnologii disponibile în acest moment pe piața combinelor și le-au cumulat în pachete atractive: direcție automată AutoTrac; asistență conectată pentru fermier pentru o perioadă de 5 ani; transfer wireless de date către centrul de operațiuni (John Deere MyOperations Center); reglarea interactivă a combinei.

Hedere de înaltă performanță

Micile îmbunătățiri în randamentul recoltării boabelor aduc creșteri mari de profit. De aceea, IPSO Agricultură oferă o gamă diversificată de hedere John Deere, de unde puteți alege varianta ideală pentru culturile din fermă și care se potrivește cel mai bine combinei tale John Deere. Poți alege între melcii cu design tradițional 600R (rigid), 600F (flexibil), 600X (extensibil) până la alimentarea activă a materialului recoltat 700PF (premium flow), 700D (draper) sau 700FD (flex draper).

Cele peste 650.000 de hedere 600R construite demonstrează că este un heder de combină testat pe teren și cu performanțe dovedite. Oferă numeroase funcții premium, printre care plăcile de alimentare din oțel inoxidabil, melcul de diametru mare și sistemul liniar de acționare a cuțitului. Hederul 600F dispune de o bară de tăiere flexibilă care îți permite să te deplasezi mai rapid și să recoltezi cu mai multă precizie pe teren accidentat, reducând pierderile în cazul culturilor culcate la pământ sau încâlcite. Hederul 600R sau 600F cu accesoriu pentru rapiță asigură cel mai redus nivel al pierderilor la recoltarea rapiței datorită distanței mari dintre melc și cuțit.

Hederul 600X are un timp de conversie fără egal, de sub 3 minute, și nu necesită folosirea de unelte. Are una dintre cele mai lungi mese de pe piață (1.200 mm) pentru un heder variabil, astfel că pierderile de boabe sunt minime. De asemenea, poate fi reglat cu până la 800 mm, fără a părăsi confortul cabinei, pentru o adaptare constantă la condițiile schimbătoare din timpul recoltării.

Hederul 700D promovează alimentarea cu capul înainte, pentru un flux lin al materialului recoltat. Designul său ușor reduce presiunea asupra solului, iar reglarea hidraulică a unghiului de înclinare se adaptează rapid la culturile culcate la pământ. Înălțimea de tăiere minimă de 38 mm lasă terenul curat, iar cuțitele și degetele sunt întărite special pentru lucrul aproape de sol. Integrat complet în afișajul combinei, este capabil să recolteze și rapiță datorită ambreiajului cu alunecare de 1.650 Nm și melcului superior de 450 mm. Cuțitele laterale acționate mecanic și o opțiune de kit de etanșare sunt tot ceea ce-i trebuie pentru a fi pregătit de recoltarea rapiței. 700FD oferă toate caracteristicile seriei 700D, dar cu avantajul suplimentar al unui cuțit flexibil, cu interval de deplasare de până la 190 mm. În locul utilizării aripilor cu balamale, acesta flexează pe lățimea întregii bare de tăiere, pentru a reduce la minimum pierderile de material recoltat pe teren accidentat.

Hedere pentru porumb

Hederele pentru porumb din portofoliul IPSO Agricultură sunt fabricate în Germania de Geringhoff. Sunt disponibile într-o gamă variată de lățimi și distanțe între rânduri, astfel încât să se adapteze la capacitatea combinei.

IPSO Agricultura vă stă la dispoziție pentru consiliere pentru a alege cele mai bune soluții de recoltare pentru dumneavoastră. Vă dorim un sezon de recoltare profitabil!


Vizualizari 1813
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti