Web Banner Nuseed 300 x 100 px
update 26 Jan 2023

Randament maxim la recoltare cu echipamentele OROS

Pentru a ține pasul cu schimbările și necesitățile fermierilor, compania OROS i-a întâmpinat pe agricultorii români la târgul AgriPlanta, cu utilaje unice și performante pentru cultivarea porumbului și a florii-soarelui. Este vorba despre hederele Cornado HSA, Sun și Sun Chop.

Numit și echipamentul fermierilor exigenți, OROS Cornado reprezintă hederul cu cele mai bune dispozitive de tocare a tulpinilor de pe piață. Potrivit specialiștilor companiei, în timpul recoltării pierderile boabelor sunt reduse, iar resturile vegetale sunt tocate mărunt și împrăștiate uniform. „Un punct forte al echipamentelor noastre este dat de raportul preț/calitate. Performanța acestor produse este una de top. Un alt avantaj este faptul că stocarea resturilor vegetale este cea mai bună de pe piață, și aici mă refer la mașinile pentru recoltat porumb. Culegătorul Cornado are în compoziție reductoare de aluminiu și o greutate scăzută față de celelalte echipamente existente în domeniu. Datorită acestei caracteristici, Cornado este un utilaj care duce la un consum redus de combustibil. De asemenea, amplasarea cuțitelor și viteza de tăiere sunt alte două avantaje care duc la un consum de energie redus“, spune Florin Constantinescu – manager de zonă OROS.

Dimensiuni noi în culegerea de floarea-soarelui

Pierderile de semințe sunt doar o amintire cu OROS Sun+Chop. Cu dispozitivul de tocare Chopp cu comandă independentă, care intră în dotarea culegătorului SUN, se obține o tocare optimă a tulpinilor la orice înălțime de recoltare. De asemenea, hederul HSA este un alt utilaj al companiei care se află în topul celor mai eficiente hedere datorită eficienței pe care o are în reducerea pierderilor de boabe.

„OROS HSA este un echipament pe care îl producem de mai bine de 20 de ani. În tot acest timp, acesta a fost modificat și îmbunătățit. Utilizarea lui în câmp a demonstrat că este un utilaj agricol stabil și bun, care oferă mari satisfacții fermierilor prin faptul că pierderile sunt foarte scăzute. De asemenea, echipamentele SUN și SUN+CHOP sunt alte două utilaje specializate pe cultura de floarea-soarelui. Acestea sunt fabricate între 6 și 16 rânduri și se pot adapta la orice tip de combină“, mai adaugă specialistul.

Ruxandra HĂBEANU

Articole înrudite