Mecanica Ceahlău 2019: cel mai mare portofoliu de produse proprii, în concept 100% românesc
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Utilaje agricole
Mecanica Ceahlău, producătorul român cu cea mai puternică tradiție pe piața locală de echipamente agricole, deține, în 2019, cel mai extins portofoliu de produse din istoria companiei și devine o opțiune tot mai frecventă pentru agricultorii români, indiferent de categoria de fermă pe care o dețin.
După ce portofoliul Mecanica Ceahlău a fost completat, în ultimii 3 ani, cu peste 20 de modele de echipamente produse sub brand propriu – pluguri, scarificatoare ușoare, grape cu discuri independente, combinatoare, semănători și prășitori – compania a ajuns, în 2019, la cel mai bogat portofoliu propriu, toate în concept 100% românesc și producție la fabrica de la Piatra Neamț.
Dintre produsele cel mai recent adăugate în portofoliu, fac parte:
Grapa cu discuri independente și lățime de lucru 5 m MAGNUM 5. Echipamentul a fost dezvoltat pentru a oferi fermierilor alternativa unei lățimi de lucru mai mare decât cele existente deja (de 3 și 4 m,). Noul model este tractat, nu purtat – ceea ce îl face foarte ușor de transportat de pe o solă pe alta, și are lățimea de transport de 2,5 m, permițând rabatarea.
Combinatorul VM 4.2 cu lățimea de lucru de 4,2 m, care se adaugă combinatorului VM 6 cu lățimea de 6 m și VM 321 cu lățimea de 3,2 m. Echipamentul are o lățime intermediară între cele 2 modele existente deja, respectiv tăvălugi cu bare zimțate.
Plugurile CERES, cu mai multe dimensiuni de cadru și număr de trupițe de la 2 la 6 – o gamă complet nouă. Echipamentele din această gamă au o calitate ridicată, iar prinderea componentelor este realizată fără sudură. Pot fi utilizate cu succes în asocierea cu o gamă complexă de puteri ale tractoarelor.
Scarificatoarele ușoare HADES cu 5 organe active și 2,5 m lățime de lucru, respectiv cu 7 organe active și 3 m lățime de lucru. Lansarea lor reprezintă o premieră și vine în completarea gamei de scarificatoare grele MAS de 2,5 m și 5 organe active și 3,5 m și 7 organe active, pe care Mecanica Ceahlău o avea în portofoliu. Scarificatoarele ușoare HADES sunt gama de echipamente pretabile pentru o categorie variată de puteri a tractoarelor, organele active sunt interschimbabile și permit exploatarea până la un grad de uzură ridicat al organelor active, dispun de 2 rânduri de tăvălugi cu colți agresivi, necesari pentru o afânare mai bună a solului.
Combinatorul SOLARIS 6 are o lățime de lucru de 6 m, fiind destinat tractoarelor cu putere între 180 și 230 CP și este varianta cu cea mai mare capacitate dezvoltată până acum, fiind lansată pe piață după ce, anterior, în aceeași gamă au fost dezvoltate modele cu lățime de lucru de 3,4 și 5 m. Capacitatea mare de prelucrare a suprafeței terenului printr-o singură trecere de care dispune Solaris 6 reduce numărul de treceri necesare pentru a prelucra întreaga suprafață de teren și scade timpul necesar realizării acestui tip de lucrare.
„Mecanica Ceahlău s-a concentrat, în ultimii 4 ani, pe completarea gamelor proprii și extinderea portofoliului. Am investit resurse, energie și creativitate românească, astfel încât să devenim o opțiune tot mai relevantă pentru fermierii din România. Portofoliul Mecanica Ceahlău din 2019 este adaptat nevoilor și provocărilor pe care le au aceștia la nivel de capabilități tehnice și rezultate în teren, accesibilitate, partea de service suport, inclusiv facilitarea finanțării la achiziție.
Motivele principale pentru care agricultorii se îndreaptă tot mai des către noi este diversitatea echipamentelor Mecanica Ceahlău și faptul că înțelegem exigențele de calitate, dar și nevoia unui raport înalt de eficiență în teren, într-un buget optimizat“, spune Sorin Moleșag, directorul general al companiei.
Ca urmare a dezvoltării unui portofoliu extins, Mecanica Ceahlău se adresează, în 2019, unei categorii extinse de fermieri. Aceștia au oportunitatea de a vedea echipamentele producătorului român în showroom-urile companiei, deschise la Timișoara, Piatra Neamț și Cluj (Bonțida).
Astfel, Mecanica Ceahlău dă startul participării la târgurile 2019 cu Agraria (Cluj), unde vizitatorii au avut ocazia de a vedea ultimele noutăți și de a beneficia de promoții foarte avantajoase pe toată perioada târgului. Între timp, compania se pregătește și de târgul AgriPlanta (Fundulea), cel mai important târg din sud-estul țării.
Articole înrudite
-
AFIR: Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu
-
Expoziția internațională de utilaje agricole din Italia, la a 45-a ediție
-
MECANICA CEAHLĂU - DEMO TOUR STEYR
-
Utilaje agricole – un salt cât o generație... De la animale de povară la sateliți
-
Cum funcționează utilajul care execută 6-7 lucrări pe an în plantațiile pomicole
in Pomicultura -
Agriplanta RomAgrotech 2022 - întâlnirea titanilor. Utilaje agricole prezentate în premieră în România
-
MECANICA CEAHLĂU – NOI UTILAJE LA AGRIPLANTA – ROMAGROTEC 2022
-
Mecanica Ceahlău - noi lansări de utilaje la târgul Agraria 2022
-
14 tineri fermieri vor primi prin AFIR fonduri de peste 4 milioane de euro pentru utilaje agricole
-
IPSO Agricultură a lansat noile tractoare John Deere din seria 6R
Articole recente - Lumea Satului
- Reușita însămânțărilor de primăvară este condiționată de calitatea pregătirii patului germinativ
- România, o țară de izbeliște?
- Identitatea vizuală și structura BioVillMAP - prezentat de echipa GREEN ENERGY CLUSTER
- Știați că… despre Pământ
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene
- Clubul Fermierilor Români susține poziția Ministrului Agriculturii la Consiliul AGRI-FISH din Bruxelles privind măsurile necesare imediate de compensarea a pierderilor fermierilor est-europeni ca urmare a importurilor de cereale și oleaginoase din Uc
- RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai
- Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
- Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
- Pactul verde (II)