Utilaje agricole 03 Noiembrie 2018, 19:34

Rețeaua RTK + de la Titan Machinery

Scris de

Misiunea Titan Machinery de a asigura utilaje și servicii de cea mai bună calitate fermierilor din România este neabătută de la buna ei traiectorie. Aceasta se datorează echipei de ingineri și specialiști care se preocupă întotdeauna de a fi cu un pas înaintea tehnologiilor din agricultură. Ca atare, echipa noastră împlinește 2 ani de când a realizat dezvoltarea rețelei RTK +, totul izvorând de la ideea de a ne mulțumi clienții prin serviciile oferite. Astfel, toate stațiile RTK, începând cu prima până la ultima stație conectată, au câte o poveste legată de oamenii și locurile care ne-au găzduit acești pioni ai perfecțiunii. Astăzi, prin prezența unui număr total de 27 stații permanente active, putem susține cu toată tăria prezența unui semnal perfect de 2,5 cm precizie în orice colț al țării noastre, de la cele mai întinse câmpuri din Bărăgan, până la Dealurile de Vest sau Vârful Omu.

Cu multă încredere și ambiție sărbătorim astăzi conectarea abonamentului cu numărul 200 în rețeaua noastră. 200 de utilaje, de la tractoare Farmall până la Quadtrac, utilaje Case IH sau multibrand, de la excavatoare până la scrapere de nivelat, se folosesc cu succes de precizia maximă și nu lasă două urme diferite la treceri succesive. Dezvoltarea primei rețele RTK+ din România a însemnat eforturi susținute, dar și o satisfacție pe măsură, mai ales când vorbim despre lucrări cu adevărat precise: semănat de prășitoare și păioase, recoltare, pregătire sau prășit. Cu acest prilej dorim să le mulțumim sincer fermierilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și să-i felicităm pentru beneficiile de care se bucură, folosind astăzi această rețea.

Cum funcționează?

Rețeaua Titan Machinery RTK + folosește infrastructura informatică CNH, având dedicat un server de producție singular și separat în pepiniera de mașini server CNH Europa și US.

Principalele teze de specialitate ale rețelei includ:

– Rețeaua RTK+ are un semnal GPS diferențial dinamic, prelucrat prin metode complexe, care asigură repetabilitate de la an la an.

– Rețeaua RTK+, datorită numărului mare de stații fixe prezintă un semnal optim în toată țara, activ 24 de ore din 24.

– Prin folosirea simultană a rețelei de sateliți GPS, GLONASS, BEIDOU și, în curând, GALILEO, Titan Machinery RTK + oferă o acoperire impecabilă, având semnal continuu la orice oră din zi sau din noapte.

– Modul de prelucrare al datelor presupune triangulații multiple între stațiile permanente, transferul datelor brute via Internet către serverele de lucru, prelucrarea lor și retransmiterea către receptorul de pe utilaj.

– Datorită integrării și interconectării în rețea, fiecare stație participă progresiv la funcționarea rețelei. Și procedeul invers este valabil, absența unei stații (sau oprirea ei) este înlocuită de efortul stațiilor din preajmă aflate în rețea. Astfel, prin acest procedeu, performanța semnalului rămâne neafectată.

– Pentru transmiterea datelor, fiecare stație și receptor care participă în rețea folosește abonamente de date mobile prin intermediul operatorilor naționali de telefonie.

– Transferul se face prin modem-uri dedicate pentru protocoale M2M. Nu există semnal în zonă? Semnalul este acoperit de către serviciul de siguranță satelitar, lucrarea continuă.  Nu aveți un contract de abonament date? Vă oferim gratuit abonament de date pe cartele SIM M2M, pentru un an de zile. Oferta este valabilă doar pentru serviciul  + Titan Machinery România.

De ce o folosim?

Deși inițial semnalul de precizie RTK + a fost conceput pentru sistemele de navigație, având în vedere precizia foarte bună a acestei tehnologii de până la 2.5 cm acuratețe, aceasta este dezvoltată și utilizată în prezent și în sistemele autodrive/autopilot, agricultura de precizie și sistemele de control ale utilajelor industriale.

– Datorită repetabilității în timp, compactarea solului este mult redusă, calitatea și productivitatea terenului agricol fiind îmbunătățite.

– Datorită preciziei și repetabilității, această tehnologie este unica prin care se poate realiza un management precis și eficient al fermei și al terenurilor.

Titan Machinery oferă echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+ și sunt compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcții sau din alte industrii.

Opinii fermieri

„Semnalul pe care îl primim de la rețeaua RTK+ este mult mai bun decât serviciile pe care le-am folosit în trecut. Semnalul RTK+ este mai precis decât semnalul standard al satelitului. Prin satelit ar putea dura o jumătate de oră pentru conectare și, dacă ați pierdut semnalul, ar putea trece o altă jumătate de oră pentru a se reconecta. Semnalul RTK+ este obținut în mai puțin de un minut și nu se abate.“ – Fermier din județul Satu-Mare

„Am folosit atât o stație de bază, cât și semnalul clasic de precizie RTK. Am descoperit că folosirea rețelei Titan Machinery RTK + este convenabilă pentru că am eliminat nevoia de mutare și configurare a stațiilor de bază, portabile. Suntem foarte mulțumiți de puterea și fiabilitatea semnalului pe care îl primim cu echipamentele AFS de la CASE IH și Trimble. Ghidarea automată este acum foarte ușor de folosit și echipamentele sunt foarte versatile.“ – Fermier din județul Dolj

„Sistemul de ghidare RTK + a depășit așteptările noastre. Pe măsură ce cunoaștem posibilitățile avansate ale utilizării sistemului, continuăm să învățăm mai multe modalități de adaptare a tehnologiei în avantajul nostru. Funcția de repetabilitate este uimitoare. Așteptăm cu nerăbdare să reducem factura de îngrășământ la jumătate, folosind fertilizarea pe rând și chiar la plantă pe cultura de porumb.“ – Fermier din județul Buzău

Bogdan CONSTANTIN

PR&Communication Specialist


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti