Utilaje agricole 02 August 2018, 17:19

AgroConcept a prezentat noua serie de inovații New Holland

Scris de

România a fost gazdă, în premieră, pentru cel mai mare training European de combine New Holland. Este vorba de conceptul Field Academy New Holland 2018 care se dorește a fi o sesiune de training internaţional de combine organizat pentru forţa internă de vânzări şi after sales a tuturor reprezentanţelor din Europa.

Teste în condiții reale

Field Academy 2018 a fost un eveniment cu adresabilitate internă, care s-a întins pe întreaga durată a lunii iulie, fiind prezenți reprezentanți ai tuturor ţărilor unde compania New Holland este implicată. Este un eveniment organizat anual de CNHi în locații diferite, în ferme adevărate și în condiții reale de recoltare cu scopul de a pregăti forța de vânzări și de a o aduce cât mai aproape de așteptările clienților. „Ediția din 2018 este prima organizată în Europa de Est și este o mare onoare pentru AgroConcept să facă parte din acest proiect. Field Academy 2018 este astfel o nouă oportunitate de pregătire, dar și un prilej de a prezenta în avanpremieră inovațiile New Holland atât celor din interiorul companiei cât și clienților invitați pentru o zi dedicată, în luna iulie“, a declarat Adriana Mitran, director de marketing AgroConcept. De subliniat faptul că ediția din 2018 este „prima organizată în Europa de Est și este o mare onoare pentru AgroConcept să facă parte dintr-un proiect de o asemenea anvergură. Este o confirmare a celor 3 ani de activitate, a efortului depus de întreaga echipă pentru a reprezenta cu succes în România cele mai productive combine de pe piață, o marcă istorică, de Record Mondial“, explică Adriana Mitran.

Locul de desfășurare

Field Academy s-a desfășurat în comuna Ileana, județul Călărași, la ferma LuxCom a ambasadorului New Holland Gheorghe Țuțuianu, devenind astfel prima fermă din România care găzduiește un training  internațional de combine, cu peste 400 de participanți și 35 de utilaje pe o durată de 30 de zile.

„Field Academy este cel mai mare training internațional de combine New Holland, iar pentru compania AgroConcept, importator și distribuitor oficial al New Holland Agriculture, este o onoare să facă parte din acest proiect de anvergură. În acest an România este gazdă în premieră pentru cel mai mare training european de combine New Holland care se va desfăşura la ferma Lux Com a domnului Gheorghe Ţuţuianu, căruia doresc să-i mulţumesc. Evenimentul este o confirmare a celor trei ani de activitate şi a efortului depus de întreaga echipă de a reprezenta cu succes în România cele mai productive combine de pe piaţă, o marcă istorică, de record mondial“, a declarat Ricky Stein, președintele consiliul de administrație al AgroConcept. La rândul său, Claudia de Cicco, project manager Field Academy New Holland, a ţinut să precizeze că astfel de evenimente sunt deosebit de importante pentru New Holland. „Suntem mândri să fim o parte a acestui proiect și să deschidem Academia New Holland şi aici la dumneavoastră, în România. Acest lucru nu ar fi fost cu siguranță posibil fără dedicarea tuturor celor implicați şi aici mă refer şi la echipa AgroConcept – New Holland România. Este un început, dar vom continua să lucrăm împreună pentru a obține rezultate excelente și a ajuta la dezvoltarea agriculturii europene. Academia New Holland va juca un rol important în furnizarea de informaţii şi formarea specialiştilor cu scopul de a contribui la competitivitatea producției agricole și la utilizarea optimă a echipamentelor noastre“.

Activitățile...

Field Academy New Holland a găzduit o serie de ateliere și seminarii de câte două zile, în cadrul cărora grupurile au fost instruite cu privire la tehnicile agricole New Holland, fiind prezentate totodată şi soluțiile agricole care acoperă întregul ciclu agricol, de la pregătirea terenului, plantarea, însămânțarea şi pregătirea culturilor, până la recoltare. „Pentru AgroConcept, cu o echipă de 230 de persoane și în continuă creștere, programele de training sunt prioritare. Field Academy 2018 este astfel o nouă oportunitate de pregătire, dar și un prilej de a prezenta în avanpremieră inovațiile New Holland atât celor din interiorul companiei, cât și clienților invitați pentru o zi dedicată în luna iulie“, au ținut să precizeze reprezentanții AgroConcept.

Noutățile...

La Filed Academy au fost prezentate în premieră mai multe noutăți: gama CR Revelation Tier 5 cu sistem IntelliSense aduce automatizarea la un nivel superior, noua combină CR7.80 face disponibilă tehnologia Twin Rotor în fermele de mici dimensiuni, dar și dispozitivul EVO NIR care analizează în timp real nutrienții.

CR Revelation este noua gamă de combine New Holland Tier 5. Gama include 7 modele cu puteri cuprinse între 415 CP și 700 CP. Combinele CR dețin deja 2 recorduri mondiale la recoltat de grâu și soia, iar prin adăugarea sistemului IntelliSense New Holland restabilește supremația mondială a celei mai mari capacități și a celei mai puternice combine de pe piață, cu un sistem reproiectat de gestionare a reziduurilor, un flux de cultură reglabil îmbunătățit și un upgrade al puterii.

În privința IntelliSense, acesta este un sistem gândit să răspundă uneia dintre cele mai mari provocări ale operatorului de combină: cum să obțină randament maxim și să reducă la minimum pierderile și spargerea semințelor. IntelliSense verifică parametrii combinei în timpul recoltatului în funcție de obiectivele fermierului și reglează automat și constant sistemele deja existente: Cruise Control, IntelliCruise, OptiFan, DynamicFlow. În privința dispozitivului EVO NIR, acesta realizează analiza în timp real a nutrienților, atât pentru combine cât și pentru prese de balotat și mașini de recoltat furaje. Noul dispozitiv face din CR Revelation prima combină capabilă să furnizeze o analiză completă a nutrienților semințelor în timp real. Dispozitivul analizează umiditatea, proteinele, grăsimea, amidonul cu o mare acuratețe, iar calitatea și valorile lor sunt astfel accesate facil.

Prin cartografierea valorilor nutriționale, cantitatea de fertilizant poate fi optimizată pe viitor, obținând producții mari cu costuri reduse. Prin aceste tehnologii, fermierul va cunoaște conținutul complet al recoltei sale și va putea negocia un preț mai bun pe baza valorii nutriționale dovedite a recoltei.

Bogdan PANȚURU


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti