Utilaje agricole 03 Iunie 2018, 10:37

Noua generație de cultivatoare Top Down de la Väderstad

Scris de

Despre familia de produse TopDown

TopDown este un cultivator robust și multifuncțional atât pentru cultivarea superficială, cât și pentru cea în adâncime, proiectat pentru o reconsolidare într-o singură trecere. Cele trei zone de lucru reglabile individual oferă posibilitatea de a adapta utilajul la diferite condiții ale solului. TopDown 300-900, care are distanța între discuri de 12,5 cm, spațierea de 27 cm și un dispozitiv de reglare hidraulică de până la 700 kg, poate cultiva până la adâncimea de 30 cm. Cu punctele DeepLoosening, adâncimea crește până la 40 cm. TopDown 300-900 este disponibil în lățimi de lucru de la 2.65 până la 9.10 m. Când este rabatat, lățimea de transport a lui TopDown 300-700 este de 3.0 m, în timp ce TopDown 900 are o lățime de transport de 5.0 m.

Noua generație TopDown

Versatilul cultivator al producătorului suedez Väderstad, și anume TopDown, disponibil cu lățimi de lucru între 3 și 9 metri, a intrat într-o nouă generație. Actualizările extinse, împreună cu noua opțiune de tăvălug dublu SteelRunner, determină extinderea performanței, făcând-o astfel greu de egalat.

Noua generațieTopDown are un cadru ranforsat, o nouă hidraulică, dinți mai puternici și o nouă opțiune de tăvălug. „În agricultura modernă de astăzi se observă o tendință de a lucra solul cu tractoare de dimensiuni mai mari, observându-se de asemenea și o dorință puternică a fermierilor pentru o eficiență maximă la lucru. Noua generație TopDown a depășit toate așteptările“, afirmă Mattias Hovnert, director de vânzări și marketing la Väderstad.

Cultivatorul multifuncțional TopDown operează cu patru zone de lucru, rezultând atât o cultivare superficială, cât și una la adâncime, precum și o nivelare eficientă și o reconsolidare dintr-o singură trecere. Noua generație TopDown oferă performanțe îmbună­tățite în toate zonele de lucru. „În prima zonă de lucru discurile agresive TrueCut 470 efectuează o tăiere și o amestecare cu un grad ridicat de eficiență. În cea de-a doua zonă de lucru hidraulica revizuită efectuează o relaxare, o distribuire și o amestecare intensă, indiferent de condițiile solului. Datorită unui design revizuit și a unghiurilor mai bune de lucru se creează o nivelare optimă în zona trei, iar noul tăvălug dublu SteelRunner oferă avantaje mari atât în a patra zonă de lucru, cât și în cea finală“, spune Mattias Hovnert.

Reconsolidarea efectivă

Noul tăvălug dublu și reglabil SteelRunner oferă recondiționarea completă a solului în adâncime.

„Tăvălugul dublu SteelRunner, care creează o reconsolidare eficientă și o spargere a bulgărilor, a devenit odată cu această generație de cultivatoare un competitor puternic pe piața de tăvălugi. Datorită designului acestuia, solul se usucă mai repede, permițând-i astfel fermierului să meargă rapid pe teren pentru următoarea operațiune“, spune Mattias Hovnert, și continuă: „În plus, designul deschis al tăvălugului are ca rezultat o buldozare redusă la minimum.“

Bogdan CONSTANTIN


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti