Utilaje agricole 03 Ianuarie 2018, 10:33

Încărcătoare frontale îmbunătățite

Scris de

CLAAS a început să producă propriile încărcătoare frontale pentru tractoarele sale din anul financiar 2009. Cererea crește în mod constant, până în prezent fiind vândute peste 15.000 de încărcătoare frontale CLAAS. Peste jumătate din tractoarele ARION 400 sunt comercializate echipate din fabrică cu suporți de montare pentru încărcătoarele frontale. Cu cea mai nouă generație de încărcătoare frontale, CLAAS își demonstrează experiența în materie de tehnologie pentru manipularea materialelor, care include deja o gamă extinsă de remorci pentru transportul furajelor și remorci autoîncărcătoare, încărcătoare telescopice și încărcătoare autopropulsate. Pe lângă introducerea noii versiuni de bază FL E, versiunile consacrate FL și FL C sunt echipate acum cu multe funcții noi pentru un plus de confort și o funcționare mai eficientă.

Noile versiuni de bază: FL 40 E – FL 100 E

Cu încărcătorul frontal FL E, CLAAS oferă acum o versiune nouă, a treia, pentru fermieri care caută încărcătoare frontale simple, dar de înaltă performanță pentru tractoare cu o putere între 45 și 120 CP. Încărcătoarele frontale FL E pot fi echipate cu tiranți mecanici cu autonivelare și sunt prevăzute cu sistemul eficient FITLOCK cu blocare manuală pentru instalarea și demontarea simplă a brațelor de ridicare. Un sistem de blocare automată de pe cadrul pentru implemente asigură montarea confortabilă a cupelor și a altor implemente. Sistemul se blochează automat atunci când este înclinat capul de antrenare, astfel încât operatorul nu trebuie să mai iasă a doua oară din cabină. Noul model FL E este disponibil opțional și cu conexiuni hidraulice suplimentare pentru o a treia funcție, care permite utilizarea graiferelor sau a altor implemente hidraulice. Este disponibil, de asemenea, sistemul de amortizare a vibrațiilor SHOCK ELIMINATOR cu eficiență dovedită în prevenirea vibrațiilor în timpul transportării încărcăturilor grele pe încărcătorul frontal.

Modelul FL C cu confort sporit

FL C, modelul de bază precedent cu tiranți mecanici cu autonivelare, este prevăzut cu multe funcții noi pentru mai mult confort și o funcționare mai eficientă, fapt care îl poziționează mult mai aproape de modelul de top, FL. Prin urmare, gama de modele a fost extinsă prin adăugarea modelului FL140 C, cu înălțimea de încărcare extinsă la 4,5 m. În plus, conductele hidraulice ale tuturor modelelor FL C noi sunt amplasate în cadru, pentru protecție împotriva deteriorării și o durată de viață mai mare. La fel ca modelul de top FL, noul FL C are picioare de sprijin care se pliază sub brațele de ridicare. Brațele de ridicare ale încărcătorului frontal pot fi instalate și demontate în mod confortabil datorită sistemului complet automat FITLOCK cu eficiență dovedită. La fel ca în cazul modelului FL, modelele FL 60 C - FL 120 C pot fi echipate opțional cu cilindri de ridicare mai puternici, sporind capacitatea de ridicare cu aproximativ 300 kg față de versiunea standard.

Noul TORION, primul încărcător frontal

În colaborare cu Liebherr, CLAAS prezintă modelul TORION, primul încărcător frontal pentru utilizare în agricultură. Cu acest utilaj, CLAAS răspunde cererii din ce în ce mai mari de utilaje agricole profesioniste de înaltă performanță pentru transportul și manipularea materialelor, introducând șapte încărcătoare noi care întregesc gama existentă de încărcătoare telescopice, remorci și tractoare cu încărcătoare frontale. Noua gamă cuprinzătoare de utilaje performante TORION include trei categorii de dimensiuni. Toate modelele noi pot fi achiziționate prin intermediul rețelei de dealeri CLAAS, inclusiv garanția de service CLAAS pentru livrarea pieselor de schimb într-un interval de 24 de ore.

Mecanismul de ridicare pentru cinematica P sau Z

Pentru modelele TORION din gama de dimensiuni medii, brațul este disponibil cu cinematică P sau Z. Cu o distribuție a încărcăturii de-a lungul întregului interval de ridicare și generarea unor forțe mai ridicate în partea superioară a brațului, cinematica P este cea mai bună opțiune pentru lucrările agricole. Cinematica Z asigură un cuplu de forțe de frecare foarte ridicat, iar cupa poate fi basculată foarte repede.

Gama TORION de dimensiuni medii pentru o putere mai mare

Gama nouă de modele de încărcătoare de dimensiuni medii, TORION 1511, 1410 și 1177 este echipată cu motoare DPS cu consum redus de carburant, care și-au dovedit deja valoarea în cadrul tractoarelor CLAAS ARION 500. Acestea respectă prevederile standardului de emisii Stage IV și dezvoltă o putere de până la 167 CP (123 kW). Confortabila transmisie hidrostatică VARIPOWER are trei moduri, între 0 și 6 km/h, între 0 și 16 km/h și între 0 și 40 km/h, pentru adaptare optimă la condițiile existente. Prin urmare, modelele din gama TORION de dimensiuni medii sunt ideale pentru ferme și contractori care au nevoie de suficientă putere pentru lucrări de compactare în silozuri sau pentru manipularea boabelor, a îngrășămintelor și a altor materiale vrac.

Cele mai performante modele: TORION 1914 și 1812

Cu cele mai mari modele ale sale, TORION 1914 și 1812, CLAAS se adresează contractorilor și fermelor mari, cu cele mai mari cerințe în materie de putere, performanță și confort al operatorului. Echipate cu motoare eficiente Liebherr, aceste utilaje dezvoltă o putere de 195 CP, respectiv 228 CP.

Cupă cu sistem SMART PUSH

CLAAS își extinde gama de produse prin dezvoltarea noii cupe SMART PUSH care oferă avantaje suplimentare. Soluția SMART PUSH este unică pe piață prin faptul că încărcătura poate fi descărcată fără a fi necesară bascularea cupei. În schimb, materialul este împins pur și simplu în exterior, asigurând astfel înălțimi de descărcare mai mari pentru modelele de încărcătoare frontale TORION de dimensiuni mici și medii și pentru tractoarele CLAAS cu încărcătoare frontale.

Principiul SMART PUSH

Componenta de bază a cupei SMART PUSH este panoul detașabil din spate care poate fi acționat cu ușurință cu ajutorul celui de-al treilea circuit de comandă. Pentru a goli cupa, operatorul trebuie doar să o aducă în poziția dorită, de exemplu deasupra remorcii de amestecare sau în punctul de alimentare a unei instalații de biogaz, și apoi să împingă conținutul acesteia, menținând-o în poziție orizontală. Acest lucru permite golirea cupei fără a fi necesară bascularea. Astfel, operatorul poate deține în permanență controlul total asupra procesului de descărcare, controlând în mod optim cantitatea de material descărcată. 

Protecție hidraulică la suprasarcină

Cantitatea de material preluată este aceeași ca în cazul unei cupe standard, cu funcția standard de protecție hidraulică la suprasarcină, care previne orice erori operaționale. Sistemul de protecție funcționează complet independent față de comenzi și rămâne funcțional chiar dacă sunt decuplate conexiunile hidraulice. 

Și pentru materiale vrac

Cupa SMART PUSH pentru materiale vrac reprezintă o alternativă pentru cupa tradițională cu basculare, care limitează în mod frecvent capacitatea de încărcare a încărcătoarelor frontale mai mici, având în vedere greutatea mare la gol. În schimb, utilizarea cupei SMART PUSH asigură utilizarea completă a capacității de încărcare a autovehiculului de bază. 

De menționat că SMART PUSH poate fi achiziționată și cu gheare la partea superioară, care necesită tot un singur circuit hidraulic de comandă suplimentar. La începutul descăr­cării este deschis doar brațul cu gheare. Materialul este împins în mod automat de panoul din spate în momentul în care brațul cu gheare atinge un anumit unghi. Rezultatul este coordonarea optimă dintre deschiderea ghearelor și împingerea materialului în afară.

Noile încărcătoare telescopice SCORPION

CLAAS prezintă noua gamă de modele SCORPION dezvoltată în colaborare cu Liebherr. Modelele SCORPION oferă performanțe mai mari pentru manipularea materialelor datorită capacității de ridicare sporite și a noilor sisteme avansate de asistență pentru operator, confort și eficiență ridicate. Aceste avantaje decurg dintr-o serie de funcții noi, cum ar fi sistemul DYNAMIC POWER pentru gestionarea motorului, noul sistem de asistență pentru operator SMART LOADING pentru controlul fin al hidraulicii de lucru și protecția la suprasarcină, o frână de parcare complet automată, direcţia cu deplasare laterală controlată ca o a patra opțiune de direcție și o configurație nouă a cabinei.

Performanțe mai mari la manipularea materialelor

Toate modelele SCORPION noi au o hidraulică de lucru îmbunătățită și o capacitate de ridicare între 3,2 și 5,6 t, asigurând performanțe și productivitate optime. Din luna decembrie 2018 va fi disponibil un model SCORPION suplimentar, care va îndeplini cele mai înalte cerințe în materie de manipulare, cu o capacitate de ridicare de 6,0 t și o înălțime de ridicare de 9,0 m. Totodată, datorită noului concept DYNAMIC COOLING, fluxul de aer existent a fost îmbunătățit pentru noua gamă SCORPION. DYNAMIC COOLING controlează automat turația ventilatorului și garantează răcirea motorului în funcție de necesități, indiferent de condițiile de funcționare.

Mai multe modele pentru orice aplicație

CLAAS și-a extins gama de produse cu noile modele SCORPION 741 și 1033, incluzând acum un utilaj pentru orice aplicație. SCORPION 741 este un model multifuncțional compact, ușor manevrabil, care se mândrește cu o capacitate de ridicare peste medie, mai mare de 4,0 t. Modelul SCORPION 1033 a fost dezvoltat pentru zone în care este necesar un braț foarte lung. De exemplu, datorită înălțimii de ridicare de 9,75 m, baloții pot fi stivuiți cu ușurință la înălțimi mai mari și pot fi efectuate lucrări de dozare în silozurile de cereale.

GALERIE FOTO


 


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti