Utilaje agricole 03 Decembrie 2017, 14:28

Pentru mai multă siguranță în timpul conducerii - CLAAS și BMW au soluții pentru sporirea siguranței rutiere

Scris de

CLAAS a prezentat sistemul de avertizare privind vehiculele mari, o soluție nouă pentru sporirea siguranței rutiere. Compania a colaborat cu BMW AG la Agritechnica, cel mai mare târg de utilaje agricole la nivel mondial, pentru a demonstra cum pot fi avertizați în viitor conducătorii autovehiculelor și motocicliștii referitor la prezența în fața lor a unor utilaje mari. Prin intermediul noului sistem, datele referitoare la poziția utilajelor agricole și tractoarelor care se deplasează pe drumurile publice sunt transmise în timp real sistemelor de asistență sau de navigație de la bordul autovehiculelor participante la trafic. Astfel, șoferii autoturismelor și camioanelor pot fi informați și avertizați proactiv cu privire la poziția și starea utilajelor agricole de pe traseu.

În cazul în care numărul, lățimea și viteza utilajelor agricole pot cauza întârzieri, de exemplu în cazul activităților intense de transport pe o anumită rută în timpul recoltării porumbului sau al împrăștierii șlamului, sistemul poate sugera șoferilor rute alternative.

TELEMATICS este baza

La utilajele agricole, sistemul de avertizare privind vehiculele mari se bazează pe sistemul CLAAS TELEMATICS, disponibil pentru aproape toate utilajele autopropulsate și tractoarele CLAAS. În plus, în acest sistem pot fi integrate și tractoare și vehicule de la alți producători, prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, fără mari costuri sau eforturi. Datele privind poziția utilajelor și tractoarelor conectate sunt transmise unui server prin rețeaua de telefonie mobilă la fiecare 4 secunde. Apoi serverul trimite datele referitoare la toate utilajele aflate în modul de transport rutier către producătorii autovehiculelor și sistemelor de navigație participanți. Aceste date sunt transmise în mod anonim și doar dacă proprietarul a activat serviciul respectiv. Serverele respectivilor producători transmit apoi datele către sistemele de asistență/navigație ale autovehiculelor și dispozitivele cu aplicația care sunt conectate la acest serviciu.

BMW Claas sistem

Girofar virtual

Sistemul de avertizare privind vehiculele mari funcționează ca un girofar virtual, avertizându-i în mod fiabil pe ceilalți participanți la trafic, dar de la o distanță mult mai mare, cu privire la prezența pe șosea a utilajelor agricole. Această nouă soluție de la CLAAS reprezintă un pas important către o siguranță rutieră sporită. Societatea Germană pentru Agricultură (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, DLG) a premiat această inovație cu o medalie de argint.

Vizualizari 1741
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti