Utilaje agricole 16 Octombrie 2017, 15:42

CEBIS MOBILE cu ecran tactil pentru toate modelele LEXION 700/600

Scris de

Prin intermediul noului CEBIS MOBILE pentru gama de utilaje LEXION 700/600, CLAAS stabilește noi standarde în utilizarea sistemelor de asistență pentru operator consacrate CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG și CEMOS AUTOMATIC. Ecranul color de 12 inch de înaltă rezoluție al noului sistem CEBIS MOBILE facilitează monitorizarea stărilor utilajului prin intermediul datelor clar structurate și al utilizării intuitive a ecranului tactil.

Pe ecran este afișată și imaginea camerei video GRAIN QUALITY, asigurându-i operatorului posibilitatea de a monitoriza în orice moment calitatea materialului recoltat, iar evaluarea efectuată de camera video GRAIN QUALITY ajută sistemul CEMOS AUTO CLEANING să optimizeze gradul de curățenie a boabelor. În plus, operatorul poate utiliza două glisoare simple pe ecran pentru a seta echilibrul optim între gradul de curățenie a boabelor, calitatea paielor și randament.

Silueta combinei de recoltat care apare în zona principală a ecranului afișează în mod continuu setările pentru toate zonele funcționale principale ale combinei, cum ar fi turația rotorului și a ventilatorului, umiditatea boabelor și nivelul de umplere a buncărului de cereale.

Echipare CIS+ pentru tractoarele AXION 900 și ARION 600/500

Datorită sistemului CIS+, CLAAS va oferi în viitor o opțiune de echipare ca alternativă la sistemul de bază CIS și terminalul CEBIS premium. Noul CIS+ este destinat în principal clienților care doresc să lucreze mai confortabil și mai eficient cu funcții electronice suplimentare, dar nu au nevoie de toate caracteristicile noului CEBIS. CIS+ va fi disponibilă în premieră pentru noile game de tractoare AXION 900 și ARION 600/500.

Noul sistem CIS+ are o structură extrem de clară și este foarte ușor de utilizat, având multe funcții noi, confortabile. Printre acestea se numără maneta DRIVESTICK pentru comanda transmisiei CMATIC sau HEXASHIFT, o manetă de comandă în patru direcții ELECTROPILOT cu schimbare a direcției și ecranul color CIS integrat de 7 inch pentru vizualizarea și configurarea tuturor funcțiilor principale ale utilajului. O diferență majoră față de sistemul CIS constă în existența a până la șase supape hidraulice cu comandă electronică. Datorită sistemului CIS+, transmisia continuu variabilă CMATIC este acum disponibilă pentru prima oară fără sistemul premium CEBIS. În plus, sistemul CIS+ oferă noua manetă de comandă în patru direcții ergonomică, care asigură un nivel ridicat de confort, în special în timpul lucrului cu un încărcător frontal sau în cazul operațiunilor combinate. Funcțiile hidraulice sunt controlate ca de obicei prin intermediul manetei de comandă în patru direcții, în timp ce inversorul integrat în manetă permite selectarea deplasării înainte sau înapoi prin simpla apăsare a unui buton.

CLAAS câștigă o medalie de aur și patru medalii de argint

Societatea Agricolă Germană (Deutsche Landwirtschafts- Gesellschaft, DLG) a invitat din nou mai mulți producători să concureze pentru Premiul pentru Inovație în cadrul târgului Agritechnica 2017. Scopul acestei competiții este de a atrage atenția asupra inovațiilor remarcabile din lumea tehnologiei agricole. CLAAS a câștigat anul acesta o medalie de aur și patru medalii de argint.

Aur pentru CEMOS AUTO THRESHING – modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat CLAAS cu scuturători și hibride.

CLAAS a obținut medalia de argint pentru următoarele inovații: AXION 900 TERRA TRAC – primul tractor semi-șenilat cu suspensie pentru întregul utilaj; CEMOS for tractors: sistemul de asistență care ajută operatorul să efectueze setările optime ale tractorului și implementelor; Camera stereo CULTI CAM pentru prășirea mecanică.

Sistemul de avertizare privind vehiculele mari atenționează șoferii de autovehicule cu privire la prezența utilajelor agricole în traficul rutier.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti