Imprimă această pagină
Utilaje agricole 02 Octombrie 2017, 11:38

Presa pentru baloți cilindrici CLAAS ROLLANT 620 are și greblă de alimentare

Scris de

Clienții din întreaga lume apreciază presa pentru baloți cilindrici CLAAS ROLLANT pentru flexibilitatea, ușurința în utilizare și calitatea permanent ridicată în toate condițiile de balotat. Începând cu sezonul următor, gama ROLLANT 620 va include un model suplimentar echipat cu o greblă de alimentare.

Datorită greblei de alimentare, noua presă pentru baloți cilindrici va avea un randament ridicat la o putere redusă, iar calitatea furajelor va îndeplini și cele mai exigente cerințe. Grebla de alimentare este destinată în principal fermelor ce utilizează propriile utilaje, care se văd frecvent în situația de a recolta fân și paie uscate pe teren dificil, denivelat sau înclinat. Presa ROLLANT 620 poate fi utilizată la capacitate maximă și cu un randament și o densitate a baloților remarcabile chiar și cu tractoarele cu o putere a motorului de numai 80 CP. Materialul recoltat este de asemenea manevrat într-un mod foarte delicat, fără a fi tăiat.

Noul model ROLLANT 620 este echipat și cu terminalul CLAAS OPERATOR cu eficiență dovedită, care asigură o utilizare simplă și transparentă a presei de balotat. Prin intermediul acestui terminal, operatorul poate monitoriza permanent principalii parametri ai utilajului, precum presiunea de balotat, înfășurarea sau legarea baloților. Modelul ROLLANT 620 va fi disponibil cu greblă de alimentare începând cu sezonul de recoltat 2018.

CLAAS își extinde gama de greble de adunat

Prin lansarea noilor modele cu doi rotori și depunere laterală a materialului LINER 1700 TWIN, LINER 1800 TWIN și LINER 1900, precum și a modelului cu un singur rotor LINER 320, CLAAS și-a extins gama de greble de adunat și, datorită numeroaselor inovații tehnice, poate oferi utilajul adecvat pentru toate cerințele. LINER 1800 TWIN este un model nou, în timp ce LINER 1700 TWIN și 1900 sunt succesorii modelelor LINER 1650 și 1750. Greblele de adunat cu doi rotori și depunere laterală a materialului sunt optimizate pentru operațiunile intensive desfășurate pe pajiști, în timp ce LINER 320 este alegerea perfectă pentru suprafețe mai mici și înclinate. Toate modelele sunt echipate cu tehnologii noi, cum ar fi o carcasă a rotorului închisă ermetic, care nu necesită întreținere, tacheți în baie de ulei și, pentru greblele de adunat cu depunere laterală a materialului, protecție pentru brațul cu gheare PROFIX. În plus, la fel ca în cazul tuturor greblelor de adunat CLAAS, cele patru modele LINER noi sunt prevăzute cu o carcasă a rotorului închisă ermetic, cu 8, 12 sau 14 brațe cu gheare cu lubrifiere continuă a tacheților în baia de ulei. Acest lucru asigură un nivel ridicat de fiabilitate și previne timpii de inactivitate cauzați de operațiunile de întreținere.

Toate greblele noi de adunat cu doi rotori și depunere laterală a materialului sunt prevăzute cu o suspensie complet flotantă, care este controlată printr-un cap sferic și oferă o libertate maximă de mișcare.

Designul inovator permite rotorilor să se adapteze oricărui contur al solului, chiar și pe teren extrem de denivelat, asigurând o greblare performantă în orice poziție și o înaltă calitate a furajelor. Fără contact cu solul sau pătrunderea ghearelor în sol. Comutarea hidraulică secvențială permite ajustarea intervalului de temporizare pentru ridicarea și coborârea rotorilor. Pătrunderea ghearelor în sol la ridicarea rotorilor este prevenită prin așa-numitul „efect jet“. Datorită înălțimii foarte mari de ridicare, de până la 50 cm, trecerea peste brazdele transversale la capăt de teren nu mai reprezintă o problemă. La depunerea pe două brazde este posibilă o distanță față de sol de până la 55 cm.

Noul încărcător telescopic SCORPION

Cu ocazia târgului Agritechnica, CLAAS își va prezenta gama complet nouă de modele SCORPION dezvoltată împreună cu Liebherr, lider în materie de tehnologie profesionistă pentru manipularea materialelor. Noile utilaje SCORPION produse de Liebherr sunt în prezent testate pe câmp, iar gama extinsă de modele va fi disponibilă începând cu ianuarie 2018. Kramer-Werke GmbH produce încărcătoare telescopice pentru agricultură CLAAS din 2005 și va continua să le producă până la finalul anului 2017, acestea fiind comercializate de CLAAS sub marca globală CLAAS SCORPION.

Cu doi ani în urmă, CLAAS și Kramer-Werke au căzut de acord să încheie parteneriatul pentru dezvoltarea și producția de încărcătoare telescopice pentru agricultură până la finalul acestui an.

Specialistul în cositori CLAAS prezintă noua generație de cositori cu tamburi

În paralel cu foarte apreciatele cositori cu discuri există o cerere în creștere de cositori cu tamburi, în special pentru sarcinile mai dificile. În consecință, CLAAS a reproiectat complet gama CORTO de cositori robuste frontale și purtate în spate. Aceste noi cositori cu tamburi oferă inovații tehnologice care garantează performanțe ridicate de recoltare. Printre aceste inovații se numără sistemul de suspensie hidraulică ACTIVE FLOAT, discuri de greblare reglabile și, pentru cositorile purtate în spate CORTO CONTOUR, pivotare centrală la centrul de greutate. Astfel, noile cositori frontale CORTO 285 F și 310 F, cu lățimi de lucru de 2,82 m, respectiv 3,05 m, sunt ideale pentru operațiuni standard, cum ar fi recoltarea furajelor verzi utilizând o remorcă autoîncărcătoare. Construcția lor compactă și deosebit de robustă le face ideale și pentru operațiuni mai dificile desfășurate pe suprafețe înclinate sau pentru recolte dificile și înalte. Ambele cositori sunt prevăzute cu un sistem de copiere tridimensională a conturului solului pentru protecția acestuia și o cosire curată. Sistemul se bazează pe o geometrie laterală și longitudinală a tiranților, ce permite pivotarea liberă a unității de cosire. Astfel, terenul cu denivelări este acoperit automat. În plus, lățimea de cosire poate fi ajustată foarte ușor datorită procesului simplificat de reglare a discurilor de cosire. Pentru brazdele foarte înguste poate fi adăugat un al doilea disc de cosire, ca în cazul tractoarelor cu ecartament mic. Ambele modele se caracterizează și printr-un flux îmbunătățit de material recoltat.

Ambele cositori sunt prevăzute cu mai multe funcții noi practice, cum ar fi capacele de protecție pliabile pe ambele părți, un cric nou pentru parcarea confortabilă în poziția de transport și protecția mecanică împotriva deteriorării în caz de impact. Suspensia cu arcuri, care reduce uzura și asigură o copiere mai precisă a conturului solului, precum și dispozitivul hidraulic de ridicare la capăt de teren pentru o înălțime mai mare de ridicare sunt disponibile ca dotări opționale. Cositorile au o lățime de lucru între 2,10 m și 1,85 m.

Un alt produs este noua cositoare purtată în spate CORTO 3200 CONTOUR care este prevăzută cu doi tamburi mari și doi mici, având o lățime de cosire de 3,05 m. Elementele de bază ale construcției sunt punctul central de pivotare la centrul de greutate și ACTIVE FLOAT, ambele incluse în dotarea standard a acestei game. Împreună, acestea asigură copierea perfectă a conturului solului, chiar și în condiții dificile pe suprafețe înclinate sau cu mușuroaie. Printre alte funcții de siguranță se numără protecția împotriva deteriorării în caz de impact cu un punct înclinat de pivotare standard și acționarea prin curea care compensează automat sarcinile de vârf, protejând trenul de rulare. Alături de CORTO 3200 CONTOUR, au fost îmbunătățite și cositorile cu tamburi mai mici CORTO 220 și 190 purtate în spate.


Vizualizari 2000
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite