Utilaje agricole 18 Septembrie 2017, 14:00

ROLLANT 400 UNIWRAP. Folie sau plasă - prese pentru baloți cilindrici CLAAS cu legare variabilă a baloților

Scris de

CLAAS oferă acum pentru presele pentru baloți cilindrici din gama ROLLANT 400 UNIWRAP un nou sistem de legare a baloților în camera de presare. În locul procesului obișnuit de legare cu plasă, baloții cilindrici pot fi legați pentru prima oară cu folie. Legarea cu plasă rămâne în continuare o opțiune posibilă, alături de un sistem rapid de alternare între legarea cu plasă și cea cu folie, fără a fi necesară vreo conversie. O altă noutate inclusă în dotarea standard a noii prese pentru baloți cilindrici este rampa pentru role, care facilitează încărcarea de noi role.

Mai puțină folie, eliminare mai simplă

Procesul de legare cu folie se desfășoară în același mod precum familiarul proces de legare cu plasă; ceea ce diferă este materialul. De îndată ce balotul din camera de presare ajunge la dimensiunea dorită, acesta este înfășurat automat în până la opt straturi de folie. Spre deosebire de sistemul de legare cu plasă, straturile de folie depășesc cu câțiva centimetri marginile laterale ale balotului. Astfel, în timpul operațiunii ulterioare de legare a balotului pe masa de legare nu mai este necesară legarea obișnuită cu șase straturi, economisind astfel folie. De asemenea, legarea cu folie elimină procesul laborios de separare a plasei de folie la desfacerea balotului, facilitând manipularea și eliminarea materialului de legare a baloților.

Selectarea numărului dorit de straturi de folie

Contractorii și clienții acestora pot alege numărul de straturi de folie pentru legarea baloților. Cu cât condițiile de depozitare sunt mai bune, cu atât sunt necesare mai puține straturi de folie. Sistemul permite selectarea unui număr de straturi între 1,2 și 8. Setarea poate fi ușor ajustată în orice moment de operator din cabină. Pe lângă o cantitate mai mică de material utilizat, un alt avantaj al legării cu folie față de legarea cu plasă este faptul că în balot ajunge mai puțin oxigen, cu potențiale beneficii în ceea ce privește rata de fermentare.

Schimbare rapidă între cele două sisteme

claas rollant 4

Pentru clienții care preferă să utilizeze sisteme de legare diferite, operatorul poate trece rapid de la legarea cu plasă la cea cu folie și invers. Operatorul nu trebuie decât să modifice setarea pe terminalul din cabină și să încarce materialul respectiv în presa de balotat. Alimentarea cu folie și începerea procesului de legare au loc complet automat. Și gradul dorit de întindere a foliei poate fi setat pe terminalul din cabină.

Rampă pentru role pentru o reîncărcare simplă

Pentru a simplifica procesul de încărcare a unei noi role de plasă sau folie în presa de balotat, noile modele ROLLANT 400 UNIWRAP sunt echipate standard cu o rampă pentru role pliabilă, montată în lateral. Aceasta asigură încărcarea rapidă și simplă în presa de balotat a rolelor cu o greutate de până la 50 kg. CLAAS furnizează folie CLAAS COATEX, de exemplu, cu o lungime a rolei de 2.000 m, o lățime a foliei de 1,40 m și o grosime de 17 µm.

Presele ROLLANT 400 UNIWRAP produc baloți cilindrici cu diametre între 1,25 și 1,35 m și o lățime de 1,20 m.

Noile modele ROLLANT 400 UNIWRAP cu sistem variabil de legare a baloților cu folie sau plasă vor fi disponibile începând cu sezonul de recoltare 2018.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti