Până la 31 octombrie 2012 inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorină
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Utilaje agricole
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte potenţialilor beneficiari că, Până la 31 octombrie 2012 inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III / 2012.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.
Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2012, de 1,2686 lei / litru de motorină.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat> însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit Ordinului MADR nr. 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare, „cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăşi 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanţare prin rambursare”.
Cantităţile de motorină ce beneficiează de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrare în prevederile bugetare aprobate.
Beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar şi pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă în urma controalelor se dovedeşte că au beneficiat de un ajutor necuvenit.
Vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.
Ajutor necuvenit reprezintă orice sumă care, în urma verificărilor efectuate de către APIA sau de către alte instituţii abilitate, se constată că a fost acordată beneficiarilor care nu au respectat prevederile legale
Beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu> mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat.
Articole înrudite
- Stadiul plăților APIA în Campania 2020
- COVID-19: Situația cererilor depuse în sectorul vitivinicol
- APIA: Stadiul autorizării la plată a Măsurii 21
- Stadiul plăților APIA în anul 2020
- APIA continuă plățile în cadrul măsurilor implementate în contextul pandemiei COVID -19
- Plăți APIA pentru anul de cerere 2020
- APIA prelungește depunerea Cererilor de sprijin pentru Măsura 8
- APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
- Termenul de aplicare pentru schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor a fost prelungit cu 6 luni
- Dorel Stânea, APIA Brașov: „APIA împarte bani europeni tuturor fermierilor care lucrează corect“
Articole recente - Lumea Satului
- Comunele „dormitor“ din jurul Capitalei au dat agricultura pe piața imobiliară și activități non-agricole
- Legendă și adevăr
- Cabo Verde, un paradis all inclusive departe de lumea dezlănțuită
- Monumentul paleocreștin de la Niculițel
- Sărbătoarea Botezului Domnului la Catedrala Mitropolitană din Iași – 2021
- Crucile de gheaţă ale pompierilor voluntari din Bosanci, înălţate şi anul acesta
- Piept de rață cu sos de portocale, piure de cartofi și salată de sfeclă roșie cu hrean
- Avantajele agriculturii de precizie
- 2020 - un an bun pentru ICDVV Valea Călugărească
- Anul 2021 a început cu vești bune! Iată care sunt și cui se adresează