update 23 Mar 2023

Ce pot vedea vizitatorii la standul IPSO în cadrul târgului Agralim - Iași

Vizitatorii ediţiei de anul acesta a târgului de agricultură Agralim vor avea ocazia să vadă utilaje din gamele John Deere, Kuhn şi Manitou şi să afle ultimele noutăţi despre aceste utilaje la standul IPSO Agricultură. Compania va expune tractoare, combine şi echipamente pentru gazon John Deere, pluguri, semănători, distribuitoare de îngrăşăminte şi grape Kuhn şi încărcătorul telescopic Manitou MLT 732. Printre noutăţile pe care IPSO le va prezenta la expoziţie se numără tractorul John Deere 9620RX, primul tractor articulat pe patru şenile al producătorului, lansat în România anul acesta şi tractorul X350R din gama echipamentelor pentru gazon John Deere. Pe lângă partea de expoziţie târgul va avea şi o parte de demonstraţii în câmp la care IPSO Agricultură va particia cu tractorul 9620RX şi cu cultivatorul Kuhn Performer 6.000. Târgul se va desfăşura în staţiunea Ezereni (jud. Iaşi) în perioada 1- 4 septembrie 2016.

TRACTOARE

IPSO va expune patru modele de tractoare John Deere- 5065E, 6100MC, 6215R şi 8370R.

image001Compacte, versatile şi uşor de manevrat, tractoarele din seria 5E combină în mod ideal calitatea şi fiabilitatea specifice utilajelor John Deere. Acestea sunt dotate cu motor de 2,9 litri cu 3 cilindri PowerTech M cu turbocompresor de 55CP, 65CP sau 75CP. Tractoarele seria 5E, cu tracţiune intergrală şi nu numai, oferă posibilitatea de a alege una dintre cele două variante disponibile pentru transmisie : 12F/12R PowrReverserTM sau 9F/3R top- shaft Synchronized, cu o capacitate mare de ridicare în tiranţi de până la 1,8 tone. Tractoarele din seria 5E sunt de asemenea ideale pentru fermele specializate care necesită utilaje fiabile care se pot deplasa agil în spaţii mici , producând în acelaşi timp un zgomot minim. Modelul 5065E este reprezentativ pentru această serie de tractoare.

Tractoarele John Deere 6MC sunt utilaje capabile şi versatile, echipate cu motoare de 4,5 L PWX cu transmisie PowerQuad Plus 16/16 (40km/h), în standard cu PowerQuad Plus 24/24 (40km/h) opţional, pentru a oferi un cuplu lin, rapid şi confortabil. Printre caracteristicile modelelor din seria 6MC se numără : saşiu complet, platformă compactă versatilă şi soluţii inteligente GreenStart/ ISOBUS Ready.

Tractoarele din seria 6R au o putere cuprinsă între 105CP şi 215CP, cu motor puternic PowerTech Plus. Acest nou grup propulsator cu sistem ecologic GreenEfficiency oferă o economie de combustibil fără precedent. IPSO Agricultură va expune modelul 6215R la Agralim.

image002Tractoarele seria 8R/8RT sunt echipate cu motoare John Deere puternice pentru aplicaţii solicitante : arat, cultivat, discuit, scarificat şi însămânţare. Motorul cu doua turbine de 9.0L Power Tech PSX eliberează până la maxim 420 CP cu Managementul Inteligent al Puterii. Modelul 8370R care va fi expus la târg este dotat cu cea mai fiabilă transmisie din industrie e23 AutoPower Shift, suspensie pe punte faţă ILS, ghidare automată prin satelit AutoTrac şi cabina John Deere Command View II cu consola CommandARM.

COMBINE

image003IPSO Agricultură aduce combina John Deere S680i la ediţia de anul acesta a târgului Agralim. Combinele John Deere seria S sunt propulsate cu un motor John Deere cu 6 cilindri PowerTech PSX. Modelul S680i are o versiune de 9L care produce 387CP. Rotorul cu flux variabil şi carcasa acestuia au fost special concepute pentru culturile şi condiţiile din Europa. Masivul buncăr de cererale de 14.000 de litri cu sistem de pliere acţionat hidraulic este cel mai mare buncăr din industrie, crescând astfel eficienţa de recoltare.

ECHIPAMENTE PENTRU GAZON

Gama John Deere pentru gazon include în prezent produse atât pentru utilizatorii privaţi, cât şi pentru cei profesionali, atât echipamente pentru grădina şi gazon, cât şi maşini speciale pentru terenurile de golf. Această gamă va fi reprezentată la Agralim prin echipamentele: tractor X350R, maşină de tuns iarba RUN 51 şi vehiculul utilitar Gator HPX.

IPSO Agricultură va expune la Agralim NOUL model X350R cu ecran de bord tip auto. Acest model face parte din Seria Select a tractoarelor de tuns iarba special creată pentru suprafeţe de gazon de peste 8.000 mp. Tractoarele din această serie se disting prin uşurinţa în manevrabilitate. Orice operaţiune în care tractoarele de tuns iarba sunt angrenate este facilitată de transmisia automată cu doua pedale (Twin Touch) şi de sistem autopilot (Cruise Control).

image004Maşinile pentru tuns iarba seria Standard au lăţimi de lucru variabile şi sunt dotate cu colector de iarbă şi opţional cu kit de mulcire (tăiere fină a ierbii pentru a fi lăsăta la sol). ReadyStart este caracteristica specială care conferă motorului în 4 timpi pornire imediată, chiar dacă maşinile sunt utilizate într-o dimineaţă răcoroasă. Modelul RUN 51 face parte din această serie.

Vehiculul utilitar Gator HPX (Diesel), creat pentru a fi provocat dă un randament ridicat şi în condiţii dificile de teren. Datorită capacităţii mari de transport de 635 kg suplimentată cu o capacitate de tractare de 590 kg, cea mai bună stabilitate din clasa sa, tracţiune 4X4, motor Diesel, transmisie Continuu Variabilă şi suspensia semi-independentă permit acestui Vehicul Utilitar să performeze în orice situaţie. Viteza pe care o poate dezvolta motorul puternic cu care este dotat ajunge până la 40 km/h.

KUHN

Una dintre principalele mărci din portofiul IPSO Agricultură, Kuhn, va fi reprezentată la Agralim prin implementele: plug Multi-Master 123 4ET, semănătoarea Maxima 2 TS, distribuitorul de îngrăşăminte Axis 30.2K şi grapa cu discuri independente Optimer+.

Plugurile purtate Kuhn Master au fost proiectate pentru menţinerea unei structuri de înaltă calitate a solului cu o încorporare eficientă a resturilor vegetale şi o distribuire eficientă a agregatelor pe tot profilul de sol. Modelul Multi-Master 123 4T este deosebit de robust datorită ranforsării triunghiulare la partea din faţă. Acesta, cât şi sistemul Triplex cu trei straturi inegale de oţel de realizare a cormanelor, determină adaptabilitatea foarte bună a acestui plug la condiţiile de lucru din România.

image005Semănătoarea de precizie Maxima 2 TS are un cadru telescopic ce o face extrem de ușor de folosit. Pe lângă reglajele ușoare și precise ale unității de semănat, cadrul telescopic permite deplasarea facilă între parcele datorită lățimii de transport de numai 3.30 m.

Distribuitoarele de îngrăşăminte Kuhn se adaptează multiplelor tipuri de lucrări : împrăştierea de îngrăşăminte pe câmp, la margine de parcelă, fertilizare târzie şi pentru întrebuinţări speciale (în vie, pepiniere, grădini etc). Toate distribuitoarele de îngrăşăminte oferă o precizie incorporabilă şi uşurinţă în folosire. Modelele Axis (1.000- 4.000 litri) au lăţimi de lucru de la 12 la 50 m. Avantajele acestor distribuitoare sunt: productivitate ridicată, uniformitate transversală, distribuţie regulată pe o plajă variabilă de rate de aplicare, reglarea rapidă a lăţimii de lucru şi buncăr si extensii cu formă de profil ce avantajează debitul către bază, cantitatea reziduală mică şi curăţarea facilă.

image006Grapa cu discuri independente Kuhn Optimer+ prezentă la ediţia de anul acesta a târgului Agralim este utilajul ideal pentru prelucrarea superficială a solului. Aceasta facilitează descompunerea materiei organice şi previne pierderile de umiditate din sol. Optimer+ poate atinge capacităţi impresionante de prelucrare a solului datorită concepţiei originale ce oferă o robusteţe de neegalat. Tăvălugii cu spirale T-Ring, T-Liner sau Packliner permit o compactare a solului adaptată condiţiilor de lucru- ca echipament opţional : SH, semănătoare de seminţe mici pentru înfiinţarea culturilor intermediare.

MANITOU

image007Pentru a transforma o cantitate minimă de combustibil în eficienţă maximă, încărcătorul telescopic MLT 732 Premium care va fi prezent la Agralim este echipat cu motor cu patru cilindri, care dezvoltă 101CP. Încărcătorul are o capacitate maximă de ridicare de 3.200 kg şi înălţime maximă de ridicare de 7 m, performanţă care îi permite să încarce cu uşurinţă un tir la înălţime de 4,5 m. Fabricat în Franţa, acest model se caracterizează printr- un design optim al cabinei, care asigură un confort deosebit. Sistemul hidraulic în combinaţie cu JSM, permite realizarea unor cicluri de lucru rapide şi efectuarea succesivă a mai multor mişcări. Pentru o productivitate maximă, Manitou oferă o maşină simplu de utilizat, care vine în standard cu o cupă de cereale de 2.500 litri.

BEDNAR FMT

image008Cel mai de succes utilaj Bednar pe piaţa din România, combinatorul Swifter, va fi reprezentat la Agralim în varianta purtată pliabilă, prin SN 4000 – soluția potrivită pentru fermele mijlocii ce au nevoie de un combinator ușor de transportat între parcele. Swifter este un combinator care reuşeşte să îmbine toate operaţiile necesare pregătirii patului germinativ perfect într-o singură trecere. Utilajul se poate utiliza pentru sisteme agricole convenţionale, precum şi pentru sisteme de prelucrare minimă a terenurilor. Proiectarea utilajului permite schimbarea facilă a organelor active tip săgeată cu cele tip Gamma sau cu organe active tip săgeată SB (sfeclă de zahăr).

IPSO Agricultură- lider pe piaţa de maşini şi utilaje agricole din România

IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internaţional, cu o reţea de birouri extinsă în 9 ţări, cele mai multe din Europa este lider pe piaţa de utilaje agricole din România. Compania oferă soluţii integrate producătorilor agricoli din România, piese de schimb, service în câmp şi pregătirea operatorilor.

IPSO Agricultură este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial, iar paleta de furnizori include şi alte marci de renume pe piaţa utilajelor agricole, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge etc.

Articole înrudite