Agraria 2022. Marea revedere de la Jucu
Scris de Lumea SatuluiAGRARIA a fost anul acesta, parcă mai mult ca altădată, un eveniment dinamic și complex, o platformă profesională de întâlnire între furnizorii de inputuri pentru agricultură, asociații profesionale, fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii, decidenți politici.
Cea de a 26-a ediție, desfășurată pe parcursul a 4 zile pe o suprafață de peste 10 hectare, a adus laolaltă peste 250 de expozanți și coexpozanți, reprezentanți ai unor branduri din 23 de ţări. A fost un eveniment mult așteptat, după o pauză de 2 ani, cauzată de pandemie.
Cei peste 28.000 de vizitatori au fost dornici să participe la conferințe pe diverse teme, demonstrații cu tractoare și mașini agricole, drone și alte echipamente speciale, diferite lansări de produse și servicii pentru agricultură, prezentare de animale și produse specifice industriei alimentare, ambalaje, produse horticole, management şi consultanţă în agricultură etc.
În cadrul programului de demonstraţii cu maşini si utilaje agricole precum și la standurile dedicate, participanții au avut prilejul să afle ultimele noutăți în domeniul tehnologiei agricole prezentate de NHR Agropartners, Agroconcept, Mecanica Ceahlău și multe altele.
O atracție a târgului a fost și la această ediție Zootehnica show, un concept dinamic, integrat cu o suprafață extinsă dedicată expoziției de animale de rasă, prezentărilor în ring, concursuri, bonitare, conferințe și forumuri.
Vizitatorii au asistat la prezentarea celor mai performante rase de bovine, la dezbaterile antrenante desfășurate la standul Asociației Aberdeen Angus România care a lansat în discuție îngrășarea și finisarea ca ultima etapă de producție a cărnii de vită, apoi demonstraţii culinare despre cum se pot prepara diferite specialităţi din carne de vită Bălţată românească.
De un interes deosebit s-a bucurat evenimentul „Actualitate și perspective în creșterea bubalinelor în România“. Scopul organizării acestuia fiind acela de a oferi o perspectivă reală creșterii bivolilor în condiţiile în care efectivele s-au aflat într-o continuă scădere în ultimii ani.
Au fost prezenți de asemenea producători şi distribuitori de tehnologii şi instalaţii pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de rasă, inginerie genetică, produse de uz veterinar şi furaje.
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca a fost prezentă cu standul educațional și prezentarea spre vânzare a unor produse proprii, apoi cadre didactice si studenti au susținut sesiuni de prezentări cu teme de actualitate cum ar fi: facilitarea transferului de cunoștințe, valorificarea produselor locale și regionale, întărirea rețelelor de comunicare cu fermierii sau noțiuni aprofundate despre agricultura viitorului, precum și demonstrații practice în domeniul protecției plantelor.
Un eveniment care a atras atenția celor prezenți a fost și lansarea de brand organizat de Lactate Someşene, producător român medaliat cu aur de DLG Germania care a oferit cu acel prilej spre degustare, produse lactate din lapte de bivoliță, oaie și vacă, marca „Țarina“.
De un deosebit interes s-a bucurat și evenimentul de networking „Practici agricole sustenabile – Schimb de experienţe dintre Austria şi România“ organizat de Austrian Agricultural Cluster și Advantage Austria Bucharest în colaborare cu Facultatea de Agricultură USAMV Cluj-Napoca și Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească tip Simmental-ACVBR Sim, precum și DLG InterMarketing.
Teofilia BANU
Articole recente - Lumea Satului
- TRATAMENTE CU FUNGICIDE pentru culturile de cereale de toamnă
- Vreau să fiu din nou copil!
- Domeniile Ostrov a înregistrat creșteri în volum și valoare. Cum arată vânzările și ce spun despre „gustul” românilor
- Pesta rumegătoarelor mici (PRM)
- Importanța erbicidării de toamnă a culturilor de cereale păioase
- Darabani: Campionat mondial de borș moldovenesc la „Zilele Nordului“
- Festivalul tomatelor și al biodiversității horticole la Sibiu
- Strategii holistice prin care fermierii români pot îmbunătăți în mod sustenabil productivitatea culturilor
- CU FRUNȚILE PLECATE
- Tranzacție finalizată privind achiziția Deleplanque, Strube și van Waveren de către grupul RAGT Semences