Social 27 Februarie 2024, 09:17

Scrisoare de generație…PRIETENIA

Scris de

Cred că cel mai mult pe lume contează cât de fericit ești, iar prietenia are cu siguranță un rol esențial în stabilitatea emoțională.

Tot timpul am observat că de oamenii prietenoși depinde nu doar calitatea comunicării, ci și calitatea emoțională, cea a simțurilor inimii și ale minții. Interesant este cum procedăm atunci când suntem apreciați, facem tot felul de lucruri frumoase și ne dedicăm trup și suflet muncii sau celor din jurul nostru. Probabil, fiecare dintre noi a observat, măcar o dată, cât de trist este atunci când greșim sau când ni se greșește și cât de fericiți devenim în momentul în care prietenii, familia și persoanele din jur ne apreciază prin prisma modului în care funcționăm. Dacă ești blând, darnic, zâmbăreț și deschis, numărul celor care îți vor întoarce spatele va fi infim, pentru că omul își dorește de la viață bună dispoziție și liniște interioară, iar dacă tu reușești să le emani pe aceste trei vei deveni ca un magnet, dar și ca o călăuză pentru ceilalți.

Ce trebuie să înțelegem este faptul că noi, oamenii, ori cu ajutorul propriei noastre rațiuni, ori cu ajutorul trimis de Cel de Sus, avem ca scop răspândirea binelui și căutarea frumosului în tot și în toate. Deși știm și înțelegem adevăratul nostru scop pe acest pământ, de multe ori îl ocolim, poate din cauza problemelor personale sau poate din cauza celorlalți, cine știe..., dar, așa cum am scris mai sus, scopul nostru trebuie să fie liniștea și fericirea creată în jurul nostru.

Faptul că tot timpul ne simțim bine când avem pe cineva drag lângă noi, când ne zbatem pentru binele celorlalți denotă iarăși că omul este creat pentru a da un sens tuturor lucrurilor și pentru a pune emoție în toate. Emoțiile pozitive îl schimbă chiar și pe cel mai rău om, pentru că îi deschide porțile sufletului ce plutește în tristețe...

În final, fiindcă am divagat puțin de la subiectul prietenie, vreau să spun că pe mine prietenii și familia m-au ținut tot timpul în picioare, au fost și lucruri bune și mai puțin bune, dar tot timpul cineva a fost acolo și mi-a transmis o linie bună de urmat.

Alex OPREA-BANU


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti