Crap de Dunăre în sos de roșii
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Chiar dacă se curăță mai greu de solzi, crapul va rămâne un pește foarte gustos și versatil. Sănătos și sățios, crapul poate fi preparat în diferite moduri, dar unul dintre cele mai sănătoase este la cuptor. În acest număr al revistei vă propunem o rețetă de crap de Dunăre în sos dulce-acrișor din roșii.
Ingrediente:
- 2 fileuri de crap (dacă nu aveți crap, se poate folosi și alt tip de pește);
- 200 de grame de sos roșii, roșii în bulion sau 1 kg de roșii proaspete din care se va prepara sosul;
- 2-3 căței de usturoi;
- 50 de grame de unt;
- o lingură ulei de floarea-soarelui;
- o lămâie;
- ierburi aromatice: rozmarin, busuioc, cimbru;
- sare, piper;
- un vârf de cuțit fulgi de chilli.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius și se pregătește o tavă care se unge cu puțin ulei. Fileurile de pește se dau cu sare și piper și se pun în tavă. Usturoiul de curăță, se zdrobește și se adaugă peste pește. Lămâia se spală bine (se recomandă să se spele cu sare și cu bicarbonat de sodiu) și se taie în lungime, se stoarce peste pește și se pun feliile într-o tavă peste pește.
Pentru sosul de roșii este nevoie ca acesta să fie amestecat cu 100 ml de apă (dacă este sos sau bulion) și să se pună pe foc mic cu ierburi aromatice și puțină sare până dă într-un clocot. Dacă se folosesc roșiile proaspete sau cele în bulion, este nevoie ca acestea să se curețe de piele, să se taie cubulețe mici și să se pună într-o cratiță cu apă cât să le acopere (500 ml). Se mai adaugă ierburi aromatice și sare după gust, se dau într-un clocot și se iau de pe foc. Sosul de roșii se adaugă în tavă peste pește, iar la sfârșit se adaugă fulgii de chilli și ierburile aromatice.
Se introduce la cuptorul preîncălzit la 180° Celsius, pentru 15-20 de minute. Dacă se dorește, după ce se scoate peștele din cuptor, se mai poate stoarce puțină lămâie și se adaugă extra usturoi sau se face un mujdei. Alături de crapul cu sos de roșii se pot servi orez, legume trase la tigaie, cartofi natur, cuscus și un vin alb sau roze, perfect cu peștele.
Orice ați alege, poftă bună să aveți!
Simona-Nicole David
Articole înrudite
-
File de șalău cu ierburi aromatice
in Social -
Rețete de la Corabia, județul Olt: Știucă umplută
in Social -
Rețete de la Corabia: Plăcintă de pește de Dunăre
in Social -
Rețete de pește de la Corabia: Pește marinat în sos de roșii
in Social -
Rețete de pește de la Corabia: Crap de Dunăre la cuptor
in Social -
Rețete de la Corabia: Chifteluțe din pește de Dunăre
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene
- Clubul Fermierilor Români susține poziția Ministrului Agriculturii la Consiliul AGRI-FISH din Bruxelles privind măsurile necesare imediate de compensarea a pierderilor fermierilor est-europeni ca urmare a importurilor de cereale și oleaginoase din Uc
- RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai
- Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
- Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
- Pactul verde (II)
- Planul Național Strategic, pe înțelesul tuturor fermierilor
- ZURGĂLĂII DE LA BRUXELLES
- AFIR: Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu
- Serele hidroponice, capabile să îndeplinească cele mai diverse cerințe de producție