Social 19 Iunie 2022, 10:26

Trăiește clipa!

Scris de

Cred că fiecare dintre noi a auzit măcar o dată frazele „Trăiește clipa!“ și „Fă doar ceea ce îți place“... Și, dacă e să le privim în ansamblu, au un sens și chiar te inspiră în unele cazuri. Dar oare, când treci de vârsta adolescenței, poți face chiar ce vrei tu? Mai exact, într-o societate plină de reguli, într-o lume în care devenim tot mai influențați de lucrurile din jur și unde (doar) părerea celorlalți contează, chiar putem face ce vrem?

Poate că privesc lucrurile doar prin prisma mea, într-un mod subiectiv... Personal consider că nu putem acționa decât rar după cum dorim noi. Este puțin cam trist că, atunci când abia începem să explorăm lumea „celor mari“, ne lovim de tot felul de obstacole. Și, încet-încet, visele noastre se schimbă sau chiar dispar.

Pentru început, termini un liceu, mergi la facultate, îți faci prieteni la facultate, îți plac cursurile, iar în restul timpului te aprofundezi în lumea dansului, a picturii, a muzicii și în alte activități care te captivează... Dar după facultate? Urmează cariera și așa-zisa apartenență la o „clasă socială“.

Cu toții avem o multitudine de imagini în cap atunci când ne gândim la job-ul visurilor noastre. De aceea, mă întreb, dacă chiar vrei să îți atingi scopurile mai e valabilă fraza „Fă doar ceea ce îți place“? Poate că unii au fost mai norocoși și au făcut întotdeauna doar ce au vrut. Dar, atunci când ai un scop bine definit trebuie să fii pregătit să ieși de zona de confort. În unele cazuri, accepți lucrurile așa cum sunt sau încerci să le depășești. Asta înseamnă să crești și să fii matur cu adevărat. Să știi când să vorbești și când să taci și să... lași lucrurile să curgă de la sine. Uneori ești nevoit să riști, iar alte ori să muncești ore, zile sau luni până vei ajunge la un rezultat.

Un sfat? Nu am. Dar știu cu siguranță că doar prin muncă și perseverență poți face lumea să se-nvârtă.

Liliana Postica

Vizualizari 468
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)