Cam multă dezordine...
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Stresul cotidian, teama că suntem înconjurați de ceva ce ne-ar putea aduce sfârșitul și venirea crizei energetice au produs atât de multă dezordine la nivelul mentalității celor din jur, încât vom ajunge în scurt timp să resimțim și efecte psihologice multiple, inclusiv de ordin emoțional.
Marea problemă despre care văd că scriu unii dintre cei mai influenți oameni este cea de ordin economic... Practic, sistemul a fost ștrangulat de multitudinea de restricții apărute peste noapte, fără a avea o analiză amplă asupra impactului generat în economie.
Impact pe care îl vedem acum în mai toate produsele pe care le utilizăm în viața de zi cu zi.
Și totuși, mulți nu conștientizează amploarea fenomenului... Simplul fapt că doar în ultimii doi ani s-au tipărit infinit mult mai mulți bani decât echivalentul lor în aur, este ceea ce resimțim în creșterea accelerată a inflației.
Scumpirile nu se opresc aici, criza vine sau cel puțin așa înțeleg din spusele unor importanți economiști de peste Ocean. Ce avem de făcut ca să o prevenim? Nu putem face nimic... Ne conservăm resursele de care dispunem și încercăm pe cât posibil să păstrăm valoarea actualului sistem. Criza nu o putem evita, oricâte ajutoare am primi, cel mult o putem întârzia... Dar care ar fi scopul, dacă inevitabilul oricum se produce?
Andrei Oprea-Banu
Articole înrudite
-
Trăiește clipa!
in Social -
Tu știi ce vrei să fii?
in Social -
Drumuri pline de încercări
in Social -
Care este calea?
in Social -
Între pace și război...
in Social -
Ce mai urmează?
in Social -
Temele de azi, mâncarea noastră de mâine?
in Social -
Care este sfârşitul?
in Social -
Un nou început...
in Social -
Țară sau teritoriu?
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
- Scrisoarea reprezentanților Camerelor agricole și organizațiilor profesionale agricole din Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Letonia, Lituania, Estonia și Croația, către Comisia Europeană privind revizuirea directivei privind utili
- Regulamentul SUR pune la zid fermierii români
- Cum funcționează utilajul care execută 6-7 lucrări pe an în plantațiile pomicole
- Sfaturi practice pentru înființarea unei grădini biointensive (II)
- Regulamentul privind utilizarea durabilă (SUR) are nevoie de inovație pentru îndeplinirea țintelor de reducere a utilizării pesticidelor și a riscurilor
- De ce este important cositul în plantațiile de căpșune
- CIECH, obiective mari pe piața din România
- Rase de iepuri berbec (I) – Origini și istorie
- Karakul, rasa preferată a ciobanilor din Moldova