Rețete de pește de la Corabia: Pește marinat în sos de roșii
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Chiar dacă ia mai mult timp de preparare, gustul peștelui marinat în sos de roșii este absolut minunat iar oasele, dacă le lăsăm, se macerează și aproape că nu le mai simțim.
Ingrediente:
1 kg de pește (crap, caras, plătică, somn, mreană, biban, șalău, scrumbie, știucă etc.) Dacă nu găsiți pește de Dunăre, este la fel de gustos și cu alt tip de pește, cum ar fi, de pildă, macrou, merluciu, chefal etc.
- 2 cepe medii;
- 2 morcovi;
- 2 ardei grași;
- 1 fir de praz;
- un pahar de suc roșii;
- 3 linguri de bulion/pastă concentrată de tomate;
- 1 linguriță pastă de ardei iute;
- 30 ml ulei de floarea-soarelui;
- 1 linguriță boabe de piper multicolor;
- 3-4 foi de dafin;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 4-5 căței de usturoi;
- o lămâie.
Cum se prepară:
Peștele se spală bine, se curăță, se taie capetele și cozile, se spală din nou bine și se pune pe prosop de hârtie. Se sărează și se introduce într-o cratiță unsă cu ulei, încinsă, pentru a se prăji puțin. Se lasă 2-3 minute pe o parte și se întoarce pe partea cealaltă. După alte 2-3 minute se scoate și se pune pe o farfurie întinsă cu prosop de hârtie. Ceapa se curăță și se taie fideluță, apoi se pune în cratița din care am scos peștele cu o lingură de ulei; se adaugă și prazul tăiat rondele și se lasă cu puțină apă la înăbușit. Se adaugă morcovii tăiați rondele și se mai adaugă puțină apă. Se lasă la foc moale câteva minute, apoi se adaugă sucul de roșii, bulionul, boabele de piper, pasta de ardei iute, foile de dafin. Se lasă la fiert înăbușit cu capac deasupra până se înmoaie morcovii. Apoi se adaugă peștele și ardeiul tăiat cubulețe, se mai pune puțină apă deasupra și se introduce la cuptor în jur de 45 de minute, la foc potrivit.
Se scoate din cuptor, se adaugă usturoiul pisat, felii de lămâie, suc de lămâie și pătrunjel verde tocat mărunt. Se poate servi cald sau rece, în funcție de preferințe.
Poftă bună!
Simona-Nicole David
Articole înrudite
-
Mirel Pascu din Comuna Ianca (Olt), primarul „bătătarnic“
in Social -
Păstrăvaria Ianca, „minunea“ din inima „Saharei“ oltenești
in Pescuit -
Producția din acvacultură ar putea crește cu 30.000 de tone pe an
in Pescuit -
Crap de Dunăre în sos de roșii
in Social -
File de șalău cu ierburi aromatice
in Social -
300 milioane euro capital de lucru pentru agricultură, pescuit și industria agroalimentară
-
Prin Slatina, istorisind la un pahar de bragă
in Turism -
Locul ideal pentru o vacanță cu atracții turistice inedite
in Turism -
Obiective turistice din Corabia. Fântâna secretă, unicat în Europa
in Turism -
Rețete de la Corabia, județul Olt: Știucă umplută
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- Agricultura eco și alimentația
- 2022, al treilea cel mai călduros an din istoria României
- Mirel Pascu din Comuna Ianca (Olt), primarul „bătătarnic“
- Mărioara Băbu, Tezaurul Uman Viu de pe Transalpina
- Roma, fresca pictată de îngerii frumosului (III)
- Reușita însămânțărilor de primăvară este condiționată de calitatea pregătirii patului germinativ
- România, o țară de izbeliște?
- Identitatea vizuală și structura BioVillMAP - prezentat de echipa GREEN ENERGY CLUSTER
- Știați că… despre Pământ
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene