Rețete de pește de la Corabia: Pește marinat în sos de roșii
Scris de Lumea SatuluiChiar dacă ia mai mult timp de preparare, gustul peștelui marinat în sos de roșii este absolut minunat iar oasele, dacă le lăsăm, se macerează și aproape că nu le mai simțim.
Ingrediente:
1 kg de pește (crap, caras, plătică, somn, mreană, biban, șalău, scrumbie, știucă etc.) Dacă nu găsiți pește de Dunăre, este la fel de gustos și cu alt tip de pește, cum ar fi, de pildă, macrou, merluciu, chefal etc.
- 2 cepe medii;
- 2 morcovi;
- 2 ardei grași;
- 1 fir de praz;
- un pahar de suc roșii;
- 3 linguri de bulion/pastă concentrată de tomate;
- 1 linguriță pastă de ardei iute;
- 30 ml ulei de floarea-soarelui;
- 1 linguriță boabe de piper multicolor;
- 3-4 foi de dafin;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 4-5 căței de usturoi;
- o lămâie.
Cum se prepară:
Peștele se spală bine, se curăță, se taie capetele și cozile, se spală din nou bine și se pune pe prosop de hârtie. Se sărează și se introduce într-o cratiță unsă cu ulei, încinsă, pentru a se prăji puțin. Se lasă 2-3 minute pe o parte și se întoarce pe partea cealaltă. După alte 2-3 minute se scoate și se pune pe o farfurie întinsă cu prosop de hârtie. Ceapa se curăță și se taie fideluță, apoi se pune în cratița din care am scos peștele cu o lingură de ulei; se adaugă și prazul tăiat rondele și se lasă cu puțină apă la înăbușit. Se adaugă morcovii tăiați rondele și se mai adaugă puțină apă. Se lasă la foc moale câteva minute, apoi se adaugă sucul de roșii, bulionul, boabele de piper, pasta de ardei iute, foile de dafin. Se lasă la fiert înăbușit cu capac deasupra până se înmoaie morcovii. Apoi se adaugă peștele și ardeiul tăiat cubulețe, se mai pune puțină apă deasupra și se introduce la cuptor în jur de 45 de minute, la foc potrivit.
Se scoate din cuptor, se adaugă usturoiul pisat, felii de lămâie, suc de lămâie și pătrunjel verde tocat mărunt. Se poate servi cald sau rece, în funcție de preferințe.
Poftă bună!
Simona-Nicole David
Articole recente - Lumea Satului
- S-a prelungit perioada de eligibilitate stabilită în Acordul de Finanțare încheiat cu FEI
- Alianța Biosfera, pentru o agricultură sustenabilă
- Corteva susține femeile din agricultura românească: O poveste de succes de la Livada de Poveste
- Resturile vegetale în exces sporesc rezerva de dăunători
- APIA a autorizat în avans peste 843,9 milioane de euro
- Rolul potasiului (K) în fertilizarea echilibrată a culturilor agricole
- Demonstrație în câmp cu utilaje agricole la Domeniile Lungu
- Fermierii români sunt invitați să se alăture agriculturii carbonului și în acest an agricol
- Soiuri de nuci de la Pepiniera Voinești
- Oile Lacaune cu specific franțuzesc din ferma unui timișorean