Văzând în jur miile de figuri străine întâlnite zilnic, am început să mă gândesc la impactul pe care îl au schimbările de ordin economic, climatic sau politic în viețile noastre. Comunitatea în care trăim ne oferă multe lucruri de care ar trebui să ne mândrim, dar parcă și mai multe pe care, poate, ar trebui să le ascundem și, totuși, sunt lăsate la vedere purtând masca evoluției și a unei lumi mai bune.
Modul în care lucrurile sunt transmise pe toate canalele de comunicare, vor deveni nocive pentru emoțiile, gândurile sau percepțiile noastre pentru că avem acces atât de ușor la o varietate de informații atât de alterate, încât cu greu mai putem discerne ce este sănătos pentru pentru propria noastră sănătate mentală.
Citeam în una din zilele trecute un articol despre soluțiile propuse pentru ca omenirea să poată reintra pe un făgaș normal după o stare anormal de confuză generată de pandemie. Un gen de materiale şi informaţii care dispar necontrolat și reapar, dar din păcate alterate ca fond şi formă de nu mai şti ce este bine sau rău.
Cu toții ne dorim să evoluăm, fiind un instinct normal al tuturor, mulți dintre noi știu chiar și unde vor să ajungă, însă la nivel global este greu de spus dacă se ştie unde se vrea a se ajunge. Poate doar unii… Este uşor de realizat asta doar dacă aruncăm o privire asupra a ceea ce se întâmplă în jurul nostru zi de zi, an de an.
Toată această cursă, parcă fără sfârșit, după un avans tehnologic cât mai revoluționar, de care de multe ori ne-am putea lipsi, ne face să uităm care este construcția speciei noastre la bază, de faptul că suntem ființe sociale, făcute să trăiască în comunitate. Numai că socializarea nu trebuie realizată prin intermediul unor ecrane sau aplicații care uzează pe măsură ce evoluează tot mai mult. Dar, ca mai tot ce se întâmplă în jurul nostru, orice ascensiune, cu atât mai mult dacă este necontrolată, va atinge un apogeu, punct din care, cel mai probabil, o vom lua de la început. O evoluţie urmată de involuţie şi, sigur, ciclul se va repeta.
Aşadar, să fim atenţi şi raționali la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Să discernem din vreme la ceea ce este bine sau rău. Spre binele tuturor.
Oprea-Banu Andrei
Articole recente - Lumea Satului
- TRATAMENTE CU FUNGICIDE pentru culturile de cereale de toamnă
- Vreau să fiu din nou copil!
- Domeniile Ostrov a înregistrat creșteri în volum și valoare. Cum arată vânzările și ce spun despre „gustul” românilor
- Pesta rumegătoarelor mici (PRM)
- Importanța erbicidării de toamnă a culturilor de cereale păioase
- Darabani: Campionat mondial de borș moldovenesc la „Zilele Nordului“
- Festivalul tomatelor și al biodiversității horticole la Sibiu
- Strategii holistice prin care fermierii români pot îmbunătăți în mod sustenabil productivitatea culturilor
- CU FRUNȚILE PLECATE
- Tranzacție finalizată privind achiziția Deleplanque, Strube și van Waveren de către grupul RAGT Semences