Desertul copilăriei, căpşune cu smântână şi mămăligă
Scris de Lumea SatuluiEste o gustare specifică Bucovinei, delicioasă şi uşor de preparat, care îmi aminteşte de anii copilăriei. Un deliciu pentru unii, ceva de neimaginat pentru alţii. Pentru tine cum este?
Ingrediente:
(pentru 2 porţii)
- 400 ml de smântână;
- 500 g de căpşune;
- 150 g de zahăr tos.
Mămăligă:
- 350 g de mălai;
- 1 l de apă;
- 2 linguri de sare.
Mod de preparare:
Modul în care se prepară este foarte uşor. Înainte de toate, treci căpşunele printr-un jet de apă rece, le cureţi de codiţe şi le pisezi cu o furculiţă, dar nu foarte mult, astfel încât să rămână şi bucăţi de fruct. Adaugi zahăr şi amesteci. Cantitatea de zahăr poate să varieze în funcţie de cât de coapte sunt căpşunele. Torni smântâna peste acestea şi omogenizezi. De asemenea, pentru o aromă deosebită, căpşunele le poți combina/înlocui cu fragi.
Piureul de căpşuni îl păstrezi la rece cât timp pregăteşti. Preparatul final trebuie să aibă culoarea roz spre roşu. Contrastul este dat de asocierea căpşunelor cu smântâna care trebuie să fie rece şi mămăliga caldă. Apoi, pune totul pe o farfurie.
Pe lângă faptul că această combinație de culori este una care nu are cum să te lase indiferent, cei care au consumat acest fel de mâncare susțin că este unul care merită să fie încercat. Tu ce părere ai?
Beatrice Alexandra MODIGA
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.
Articole recente - Lumea Satului
- AFIR a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru instalarea tinerilor fermieri
- Recomandări privind producerea și valorificarea laptelui de oaie
- Asociația Aberdeen Angus, cea mai mare asociație din România specializată în producția de carne
- Nutrețuri combinate pentru suine
- Ion Agafiței, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Vaslui - Despre prețul mielului
- Cum rămâne cu sistemul de etichetare Nutriscore?
- APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trimestrul I - anul 2023
- BASF România prezintă câștigătorii competiției „Povești cu vinuri românești” - Ediția a 8-a, dedicată cramelor mici și mijlocii
- Festivalul Cultural Dealul Muierii - Ediția a-II-a 2023
- 60 de doamne fermier din România și 10 din Republica Moldova vor studia managementul afacerilor și tehnologii agricole în cadrul Programului TalentA-2023 dezvoltat de compania Corteva Agriscience