Adama Sultan iulie 2020
update 18 Sep 2020

Desertul copilăriei, căpşune cu smântână şi mămăligă

  • Publicat în Social

Este o gustare specifică Bucovinei, delicioasă şi uşor de preparat, care îmi aminteşte de anii copilăriei. Un deliciu pentru unii, ceva de neimaginat pentru alţii. Pentru tine cum este?


Ingrediente:

(pentru 2 porţii)

  • 400 ml de smântână;
  • 500 g de căpşune;
  • 150 g de zahăr tos.

      Mămăligă:

  • 350 g de mălai;
  • 1 l de apă;
  • 2 linguri de sare.

Mod de preparare:

Modul în care se prepară este foarte uşor. Înainte de toate, treci căpşunele printr-un jet de apă rece, le cureţi de codiţe şi le pisezi cu o furculiţă, dar nu foarte mult, astfel încât să rămână şi bucăţi de fruct. Adaugi zahăr şi amesteci. Cantitatea de zahăr poate să varieze în funcţie de cât de coapte sunt căpşunele. Torni smântâna peste acestea şi omogenizezi. De asemenea, pentru o aromă deosebită, căpşunele le poți combina/înlocui cu fragi.

Piureul de căpşuni îl păstrezi la rece cât timp pregăteşti. Preparatul final trebuie să aibă culoarea roz spre roşu. Contrastul este dat de asocierea căpşunelor cu smântâna care trebuie să fie rece şi mămăliga caldă. Apoi, pune totul pe o farfurie.

Pe lângă faptul că această combinație de culori este una care nu are cum să te lase indiferent, cei care au consumat acest fel de mâncare susțin că este unul care merită să fie încercat. Tu ce părere ai?

Beatrice Alexandra MODIGA