Nimic nu este mai plăcut, pe caniculă, decât umbra generoasă și plină de parfum a coniferelor. Din fericire, acestea vin la pachet cu multe alte avantaje: purifică aerul, izolează fonic și oferă un aspect impecabil grădinii. Și încă ceva... ne putem bucura de toate aceste beneficii fără să mai fim nevoiți să dăm o fugă până la munte.
Tuia
Numit și arborele vieții datorită proprietăților sale medicinale, acest conifer este unul dintre cele mai rezistente plante la poluare. Dacă nu ai o grădină în care să-l plantezi, poți să-l cumperi în ghiveci și să-l crești pe balcon. Poartă-i de grijă peste iarnă, pentru că este sensibil la geruri mari și de lungă durată. În niciun caz nu vei păstra ghiveciul peste iarnă în casă. Mai bine îl protejezi afară cu o rogojină sau cu sac de iută.
Chiparosul de baltă
Este un alt confer care nu își pierde frunzele peste iarnă. Regatul oferit de el toamna este dat de frunzele galbene, roșii, apoi de culoarea bronzului. Crește cel mai bine în zonele cu multă umiditate, în plin soare sau la semiumbră. Are și rădăcini aeriene, numite pneumatofori, foarte decorative.
Molidul
Adesea confundat cu bradul, are ace mai ascuțite și cu patru muchii, pe când bradul are doar două. Crește înalt și este sensibil la aerul uscat și la secetă. Dacă ai un molid în grădină trebuie să-l hidratezi intens. Îi place ca pământul să fie bogat în hrană. Nu-i prea place să fie amplasat în plin soare, dar se adaptează și la astfel de condiții mai vitrege.
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.
Articole recente - Lumea Satului
- Lucrări minime, cu efecte maxime
- De la pământ spre mare
- Utilizarea plantelor companion pentru îmbunătățirea tehnologiei de cultivare a arbuștilor fructiferi în sistem ecologic - zmeur și căpșun
- Schimbarea șefilor...
- Noi instrumente financiare și de garantare pentru IMM-uri în dezbatere la București
- APIA autorizează plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal
- PT303 - Un ALIAT în câmp
- Sprijin financiar de peste 16,6 milioane lei pentru crescătorii de animale
- Dăunătorii care amenință culturile de cereale vara - prevenire și combatere
- Ce trebuie să știm despre întreținerea pomilor și arbuștilor fructiferi