Supă de ardei roșu cu smântână
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Odată cu venirea verii avem tendința de a consuma preparate mai „ușoare“, dar care să fie, în același timp, sățioase, gustoase și gătite cu legume de sezon. În acest sens venim cu o propunere din cartea de bucate a bunicii: supă de ardei roșu cu smântână. Un deliciu, care poate fi preparat în doar patru pași simpli.
Ingrediente:
- Ardei gras roșu – 700 g
- Roșii – 4 bucăți
- Ceapă – 1 bucată
- Usturoi – 2 bucăți
- Ulei de floarea-soarelui – 3 linguri
- Bulion – 3 linguri
- Supă de legume – 700 ml
- Smântână – 4 linguri
- Pastă de ardei roșii – 1 lingură
- Zahăr – 1 linguriță
- Boia – 1 linguriță
- Sare – după gust
- O crenguță de busuioc
- O frunză de dafin
- Creson proaspăt pentru decor
Mod de preparare:
Pasul 1 – Ardeii se taie jumătăți și se scot cotorul și semințele, apoi se adaugă în tava acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la copt timp de 15 minute, la o temperatură de 170°C, până când pielița ardeilor se înnegrește.
Pasul 2 – Se scot ardeii și se acoperă cu un șervet umed aproximativ 5 minute. După această etapă ardeii se decojesc. Se scufundă roșiile în apă fiartă și se curăță de pieliță. Se taie roșiile și ardeii în bucățele.
Pasul 3 – Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc în uleiul de floarea-soarelui cu foaia de dafin și busuiocul tocat.
Pasul 4 – Se adaugă ardeii, roșiile, bulionul, apoi supa de legume și se lasă la fiert. După 15 minute se scoate foaia de dafin și se mixează bine supa, până când devine cremoasă. Se condimentează cu sare, zahăr, boia și pastă de ardei. Se mai fierbe 5 minute. Se pune în bol cu smântână deasupra și frunzulițe de creson.
Poftă bună!
Ruxandra HĂBEANU
Articole înrudite
- Fursecuri „din alea bune“
- Un deliciu simpatic: Prăjitura Cartof
- Vărzări plăcinte tradiționale umplute cu varză călită
- Mâncare de gutui cu carne, o reţetă delicioasă de toamnă
- Rețete culinare de la mănăstirile grecești și cretane. Mâncare de spanac
- Rețete culese din mănăstirile grecești și cretane: LITIA
- Reţetă veche din Banat - mâncare de brozbe
- E printre cele mai vechi rețete din lume. Tocănița… antimahmureală
- Laptele de bou, o rețetă a moților dată uitării?
- Tartă cu orez și mere
Articole recente - Lumea Satului
- Programul „De la fermă la furculiță“ în opinia unui specialist. „Pentru fermieri vin vremuri grele“…
- Să diminuăm prin toate mijloacele consumul și pierderile de apă din sol
- Cum putem proteja recoltele cu plantele companion
- Gospodar fără pereche cu 1.000 de oi în satul Iacobeni, județul Sibiu
- Exemplare deosebite din rasa Merinos de Palas, înscrise în Registrul Genealogic
- Cu „țoalele pe măgar“ până la stâna din Baia de Aramă
- PREPELIȚESCU - un pas important spre o franciză românească
- Cu definitivarea organizării Camerelor Agricole să se rezolve și problema consultanței agricole
- România promovează încă foarte puțin femeile în înalte demnități publice
- Programul Start-Up Nation. Fabrică de sucuri natural în valoare de 200.000 lei, la Oneşti