Adama Sultan iulie 2020
update 10 Jul 2020

Supă de ardei roșu cu smântână

  • Publicat în Social

Odată cu venirea verii avem tendința de a consuma preparate mai „ușoare“, dar care să fie, în același timp, sățioase, gustoase și gătite cu legume de sezon. În acest sens venim cu o propunere din cartea de bucate a bunicii: supă de ardei roșu cu smântână. Un deliciu, care poate fi preparat în doar patru pași simpli.

Ingrediente:

  • Ardei gras roșu – 700 g
  • Roșii – 4 bucăți
  • Ceapă – 1 bucată
  • Usturoi – 2 bucăți
  • Ulei de floarea-soarelui – 3 linguri
  • Bulion – 3 linguri
  • Supă de legume – 700 ml
  • Smântână – 4 linguri
  • Pastă de ardei roșii – 1 lingură
  • Zahăr – 1 linguriță
  • Boia – 1 linguriță
  • Sare – după gust
  • O crenguță de busuioc
  • O frunză de dafin
  • Creson proaspăt pentru decor

Mod de preparare:

Pasul 1 – Ardeii se taie jumătăți și se scot cotorul și semințele, apoi se adaugă în tava acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la copt timp de 15 minute, la o temperatură de 170°C, până când pielița ardeilor se înnegrește.

Pasul 2 – Se scot ardeii și se acoperă cu un șervet umed aproximativ 5 minute. După această etapă ardeii se decojesc. Se scufundă roșiile în apă fiartă și se curăță de pieliță. Se taie roșiile și ardeii în bucățele.

Pasul 3 – Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc în uleiul de floarea-soarelui cu foaia de dafin și busuiocul tocat.

Pasul 4 – Se adaugă ardeii, roșiile, bulionul, apoi supa de legume și se lasă la fiert. După 15 minute se scoate foaia de dafin și se mixează bine supa, până când devine cremoasă. Se condimentează cu sare, zahăr, boia și pastă de ardei. Se mai fierbe 5 minute. Se pune în bol cu smântână deasupra și frunzulițe de creson.

Poftă bună!

Ruxandra HĂBEANU