Găluște prăjite cu brânză de burduf
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Doriți să vă surprindeți persoanele dragi cu un meniu sățios și gustos? Ce spuneți de un preparat delicios cu brânză de burduf? O rețetă tradițională, veche, care își are originea din zona Moldovei. Urmând doar patru pași simpli, în câteva clipe găluștele sunt gata de savurat. Odată încercate, cu siguranță veți împărtăși și cu ceilalți rețeta.
Cantitate: rețetă pentru 8 persoane
Timp de preparare: 10 minute
Prăjire: 5 minute
Ingrediente:
- 200 g brânză de burduf
- 1 ou
- 3 linguri de fãină
- ½ lingurițã de praf de copt
- câteva felii de șuncă pentru decor.
Mod de preparare:
1. Se amestecă toate ingredientele și se frământă până se obține un aluat omogen.
2. Din această compoziție se formează niște bile de mărimea unei linguri care se introduc într-un tuci cu ulei, pe foc, până când devin aurii și plutesc în ulei.
3. Când sunt gata, se scot și se așază pe șervețel ca să se absoarbă excesul de grăsime.
4. Se servesc imediat, așa fierbinți cum sunt, cu smântână, felii subțiri de șuncă și sos de roșii.
Găluștele formează un meniu complet alături de un piure și o salată proaspătă cu ceapă și legume de sezon.
Pont: Pentru prepararea piureului putem adăuga smântână și unt, apoi continuăm să turnăm treptat laptele, pe care îl vom pune în funcție de tipul cartofilor. Compoziția trebuie să obțină o textură cremoasă și moale. Gustăm și adăugăm dacă mai este nevoie sare și, opțional, putem presăra un pic de nucșoară, pentru o aromă plăcută și subtilă.
Ruxandra Hăbeanu
Articole înrudite
- Fursecuri „din alea bune“
- Un deliciu simpatic: Prăjitura Cartof
- Vărzări plăcinte tradiționale umplute cu varză călită
- Mâncare de gutui cu carne, o reţetă delicioasă de toamnă
- Rețete culinare de la mănăstirile grecești și cretane. Mâncare de spanac
- Rețete culese din mănăstirile grecești și cretane: LITIA
- Reţetă veche din Banat - mâncare de brozbe
- E printre cele mai vechi rețete din lume. Tocănița… antimahmureală
- Supă de ardei roșu cu smântână
- Laptele de bou, o rețetă a moților dată uitării?
Articole recente - Lumea Satului
- UNCSV: Cooperativele agricole, cea mai bună soluție
- Stadiul plăților APIA în Campania 2020
- Opinie de specialist. Inul de fibră, o plantă de cultură nedreptățită în actuala conjunctură
- Dăunători de carantină la tomatele cultivate în spații protejate
- Singurul soi de castravete amar aclimatizat la condițiile din ţara noastră, cultivat la Fierbinți
- Microgranulatele, o nouă abordare pentru agricultura în schimbare
- Măsuri de stocare a utilajelor agricole pe timpul iernii
- Ferma de 40 de vaci oferă un trai decent familiei Bogos
- Un tânăr din comuna clujeană Râşca crede în pasiunea sa - mioarele
- Ferma de subzistenţă a familiei Mircu din împrejurimile Aradului