Dacă poftiți ceva bun și sănătos, dar nu prea aveți mult timp la dispoziție pentru a petrece în bucătărie, atunci o idee bună ar fi să preparați salata ciobanului după o rețetă veche de când lumea. Este o gustare delicioasă, rapidă, sățioasă și simplu de realizat. Potrivit maeștrilor bucătari, salata ciobanului este sarea și piperul de pe masa petrecerilor câmpenești.
INGREDIENTE, 3 porții:
- Mărar – 1/2 legătură
- Ardei gras – 350 g
- Castraveți – 350 g
- Roșii – 350 g
- Ceapă – 80 g
- Smântână – 200 g
- Mămăligă – 600 g
- Zeamă de lămâie
- Sare și piper după gust
MODUL DE PREPARARE:
Curățați și tăiați în cubulețe ardeiul, castraveții, ceapa și roșiile, după care le veți adăuga împreună într-un vas adânc. Mămăliga, deja preparată, se lasă la răcit și se pune pe grătar 2-3 minute, până când aceasta va prinde o crustă. Adăugați în vasul cu legumele tăiate zeama de lămâie, sarea, piperul, smântâna și mărarul, apoi amestecați toate ingredientele. La final, așezați salata obținută într-un bol și decorați-o cu două fâșii calde de mămăligă crustată.
Poftă bună!
Ruxandra HĂBEANU
Articole recente - Lumea Satului
- O ciobăniță de 14 ani din Cluj urmează drumul bătătorit de părinţi
- Gărgărița frunzelor de mazăre poate reduce producția
- Cu pasiune, duce afacerea legumicolă a familiei mai departe
- O altfel de școală
- PRINCIPAL® FORTE pentru o recoltă de care poți fi mândru!
- George Stănică: „În weekend supermarketurile ar trebui închise pentru ca și țăranii să-și poată vinde produsele în piețe“
- Recomandări privind prevenirea bolilor la albine
- La 9 ani primul concurs... Acum, campion la echitație
- Investiție de 800.000 de euro într-o crescătorie de porci Mangalița
- Produsele pentru tratarea semințelor sunt soluții sustenabile pentru fermierii care vor să-și maximizeze productivitatea