Imprimă această pagină
Social 01 Iulie 2019, 20:45

Idei şi soluţii pentru balcoane, terase și grădini mici

Scris de

Dacă sunteți în căutarea unor idei care să vă transforme mica grădină într-o oază de relaxare, atunci ați ajuns la sursa potrivită. Chiar dacă dispuneți de un spaţiu restrâns, acesta poate fi pus în valoare şi transformat într-un refugiu primitor în aer liber. Trebuie doar să aflați cum să faceți asta. La urma urmei, vorba grădinarilor: lucrurile bune vin în pachete mici.

Chiar dacă dispuneţi de un buget mic, în rândurile de mai jos veţi găsi o mulţime de idei pe care le puteţi încerca fără să cheltuiţi prea mult. Grădinile mici au o mulțime de avantaje, în primul rând sunt uşor de realizat și de întreţinut, un lucru foarte important, nu-i aşa? De asemenea, micile detalii precum elementele decorative sau sursele de iluminat au un efect mult mai spectaculos în asemenea spaţii.

Creați un perete viu

Grădinile verticale sunt reprezentate de o mulţime de plante înrădăcinate într-o structură atașată de un perete. Se pot folosi o serie de plante perene erbacee, ierburi, arbuști mici, fructe și legume. Pentru a obține un efect cât mai deosebit, încercați să includeți plante aromate și flori de sezon. Însă ar fi bine să vă consultaţi şi cu un specialist cu privire la plantele folosite; acestea trebuie să se potrivească decorului și microclimatului peretelui pe care vor fi cultivate.

Pata de culoare

Chiar și cea mai mică terasă poate fi transformată în ceva excepțional. Pavelarea simplă, cum ar fi travertinul sau piatra tradițională, creează un aspect elegant și rustic. De asemenea, și scaunele sau canapelele pentru grădini au o contribuție importantă în crearea unui decor relaxant. Motiv pentru care optați pentru mobilier tapițat cu burete. Accesoriile puternic colorate, precum nuanțele de turcoaz, portocaliu sau  roz, merg foarte bine împreună în aceste situaţii.

Vopsiți pereţii în alb

Gândiți-vă la decorul exterior ca și cum ar fi cel din interior. Vopseaua albă este adesea folosită într-un spațiu pentru a profita la maximum de proprietățile sale strălucitoare și luminante. De asemenea, și grădinile pot beneficia de acest truc util. Mobilierul de grădină şi zidăria pictată în alb reprezintă o temă frumoasă de vară și oferă grădinii un stil aparte.

gradina Simon Scarboro 920x920

Iluzie optică

Nu aveți nevoie de o pajiște pentru a crea o grădină luxuriantă și nici nu sunt necesare covoare de flori. Spre exemplu, pietrișul reprezintă o opțiune de „pardoseală“ excelentă pentru grădinile mici deoarece este ușor de întreținut și creează sentimentul de profunzime. Totodată, adăugați o mulțime de vase de ceramică umplute cu flori. De asemenea, nu uitați să decorați spațiul și cu trei – patru arbuști decorativi, precum magnolia sau iasomia. Adăugaţi şi mobilierul de grădină și veți avea locul perfect pentru a vă bucura de o zi de vară.

Revigorați un spațiu nefolosit

Concluzia finală este că și cele mai mici zone pot fi transformate într-un spațiu decorativ în aer liber. Cu puţină creativitate puteţi înnobila orice. Cireaşa de pe tort a unui balcon sau unei grădini constă în locul unde vă relaxați şi vă beți cafeaua. Aşadar, transformați acel loc într-o zonă vibrantă alegând o masă mică de sticlă sau din metal, rotundă, completată de niște scaune confortabile şi o umbrelă mare pentru a vă compune în totalitate oaza de relaxare.

Ruxandra Hăbeanu


Vizualizari 1476
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite