Eveniment sportiv de excepție la Ploiești. Conferința internațională de columbofilie
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Chiar în Ziua mondială a Păcii, luna trecută, la Păulești-Prahova, localitate din preajma municipiului Ploiești, s-a derulat o importantă manifestare în lumea columbofililor. La Conferința Internațională de Columbofilie au participat cluburile de profil din România și din alte țări europene cu tradiție în domeniu, printre acestea Belgia, Austria, Bulgaria și Republica Moldova. Gazda reuniunii, dr. Anton Cristian Vintilescu, director general al Societății MEDIURG Ploiești, președinte al Clubului local cu tradiție, LEVI HAUS Păulești, spunea în deschiderea evenimentului: „Prin această conferință, pe care noi am intitulat-o COLUMBOFILIA UNEȘTE EUROPA, încercăm să creăm o structură națională puternică și solidă, comparabilă cu cea existentă în Europa.“
„Pe de altă parte, scopul nostru este acela ca prin această conferință să punem în contact direct lumea columbofilă din România, aflată în plină dezvoltare, cu cea din Europa. Apoi, sperăm ca, în curând, să demarăm mai multe acțiuni specifice, de anvergură, cum ar fi un derby columbofil internațional, pe care să-l dedicăm Centenarului Unirii. Această manifestare va aduce la start crescători de porumbei voiajori din mai multe județe ale României: Prahova, Dâmbovița, Ilfov, București, Dolj. Vor fi aici multe exemplare deosebite de porumbei voiajori din țara noastră“, mai declara Vintilescu.
Deși un domeniu de pasiune și dedicare, columbofilia se confruntă și ea cu probleme legate de organizarea membrilor. „Sunt anumite probleme legate de organizarea Federației naționale de specialitate, de stabilirea unor regulamente specifice. Avem speranța să intrăm în normalitate, în activitatea crescătorilor, dar și a activității, în ansamblu, cu atât mai mult cu cât numărul cluburilor din județe este în creștere, iar în țară avem câteva zeci de mii de crescători, cu sute de cluburi. Județul Prahova excelează în domeniu, cu un număr impresionant de cluburi locale, cu o activitate și reușite notabile. Cu cât suntem mai mulți cu atât crește și puterea noastră de a fi alături de colegii noștri din țările Europei, asta dacă avem în vedere că această disciplină sportivă va putea fi și mai bine reglementată juridic și va avea locul care i se cuvine în România. La eveniment a fost prezent și președintele UCPR – Emil BONDILĂ (Uniunea Crescătorilor de Porumbei Voiajori din România), dar și alți oameni de excepție, cu mari reușite la prestigioase reuniuni internaționale în domeniu. Deși columbofilii își doresc să fie mult mai susținuți de către stat în demersurile lor, recunosc că s-au realizat multe lucruri bune în acest sector, inclusiv această Conferință organizată cu sprijinului substanțial primit din partea Consiliului Județean Prahova.“
Cristea BOCIOACĂ
Articole înrudite
- În lipsa neonicotinoidelor, ce alternative avem pentru protecția plantelor de floarea soarelui și porumb?
- Expoziţia columbofilă de la Păulești
- Carrier, porumbeii de câteva mii de euro
- Prevenirea și combaterea Sindromului Adeno-Coli
- Solubilizarea şi absorbţia medicamentelor antimicrobiene administrate la păsări în apa de băut
- De ce să crești porumbei voiajori
- Recuperarea metabolică a păsărilor (porumbei, găini, curci)
- Hubble, porumbelul cu pașaport american
- Prevenţia şi tratamentul pentru cele mai importante boli ale porumbeilor
- Artritele la porumbei
Articole recente - Lumea Satului
- UNCSV: Cooperativele agricole, cea mai bună soluție
- Stadiul plăților APIA în Campania 2020
- Opinie de specialist. Inul de fibră, o plantă de cultură nedreptățită în actuala conjunctură
- Dăunători de carantină la tomatele cultivate în spații protejate
- Singurul soi de castravete amar aclimatizat la condițiile din ţara noastră, cultivat la Fierbinți
- Microgranulatele, o nouă abordare pentru agricultura în schimbare
- Măsuri de stocare a utilajelor agricole pe timpul iernii
- Ferma de 40 de vaci oferă un trai decent familiei Bogos
- Un tânăr din comuna clujeană Râşca crede în pasiunea sa - mioarele
- Ferma de subzistenţă a familiei Mircu din împrejurimile Aradului