goodwill mai2022 top
update 18 May 2022

Estimari meteorologice pentru intervalul decembrie 2012 - februarie 2013

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul  acestui produs.

DECEMBRIE 2012

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile  multianuale in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand Dobrogea unde sunt posibile valori mai ridicate decat normele climatologice, precum si nordul Olteniei si Munteniei, unde temperaturile medii pot fi usor mai coborate decat aceste norme.

Cantitatile lunare de precipitatii vor in general normale, iar local in centrul,  nord-estul si sud-estul teritoriului sunt posibile valori usor excedentare.

IANUARIE 2013

Temperaturile medii lunare vor inregistra valori termice apropiate de mediile climatologice in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului vor fi posibile temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii  vor fi in general apropiate de media climatologica in majoritatea regiunilor tarii.

FEBRUARIE 2013

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii, unde local valorile termice vor fi usor mai ridicate.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in nord-vestul si centrul tarii acestea se pot situa peste mediile multianuale.

meteo

Sursa ANM