reclama youtube lumeasatuluitv
update 14 Jan 2022

Bio-România consideră că doar prin dialog se pot găsi soluţii pentru agricultori

Asociaţia operatorilor din agricultura ecologică Bio-România se delimitează de acţiunea de protest organizată, miercuri, în Piaţa Victoriei, de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) şi Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi consideră că doar prin dialog se pot găsi soluţii care să vină în sprijinul agricultorilor.

"Nu putem fi de acord cu cei care manifestă în această perioadă, chiar dacă o parte din cerinţele lor sunt comune şi operatorilor din agricultura ecologică pentru că orice manifestare de acest fel în apropierea campaniei electorale riscă să fie acaparată de factorul politic, aducând în acest fel prejudicii mişcării sindicale dar şi cauzei asociaţiilor profesionale de profil", se arată într-un comunicat al Bio-România, remis miercuri AGERPRES.

Şeful Bio-România, Marian Cioceanu, consideră că problemele cu care se confruntă în acest moment agricultura României nu pot fi rezolvate prin manifestaţii publice de protest, ci prin soluţii acceptate şi implementate de toate părţile, rezultate în urma unui dialog pertinent cu factorii responsabili din sistemul executiv şi legislativ.

"Facem apel la colegii noştri din cadrul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) şi al Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) să se alăture acestei modalităţi de creare a condiţiilor economice favorabile dezvoltării agriculturii româneşti în general (...)", a spus Cioceanu.

Bio-România precizează că actuala conducere a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a întâlnit de trei ori cu reprezentanţii sectorului agriculturii ecologice în această vară, şi au fost găsite soluţii faţă de pericolul eminent de dezintegrare a sectorului de agricultură ecologică, ca urmare a subfinanţării.

"Conform H.G. 759/2010 pentru anul 2011, fermierii ecologici în conversie trebuiau să primească 1.500 euro, dar au primit doar 215 euro. Prin dialogul conducerii Asociaţiei noastre cu conducerea MADR s-au identificat soluţii pentru remedierea chiar şi parţială a acestei situaţii şi pentru asigurarea bugetului corespunzător pentru cei 26.000 de fermieri înscrişi în agricultura ecologică în anul 2012", a adăugat Marian Cioceanu.

Sursa AGERPRES

Articole înrudite